Kotlety drobiowe z jajkiem – „szkockie jajko”

Kotlety drobiowe z jajkiem – „szkockie jajko”

Kotlety drobiowe z jajkiem – „szkockie jajko”

400 g mięsa drobiowego* 2 łyżki bułki tartej, 50 ml bulionu drobiowego, sól, ostra mieszanka przypraw** 1 żółtko 4 jajka, mąka pszenna, 50 g migdałów prażonych solonych, 2 masła, 2 łyżki oleju Scotch egg - „szkockie jajko” - potrawa brytyjska – jajko na twardo zawinięte w mielone mięso, w panierce z bułki tartej i smażone w głębokim tłuszczu. Jest to popularna przekąska spożywana na zimno jak również na ciepło. Moja wersja jest troszkę odchudzona. Mięso drobiowe i tylko podsmażone na tłuszczu a następnie podpieczone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, drobiowe, bułki, mielone, indyk, kurczak, mięso mielone, przekąska, przekąski, uda z kurczaka, przekąski na ciepło, bułka pszenna, kurczak pieczony, kotleciki z kurczaka, mięsa pieczone, potrawy z kurczaka, gotowany kurczak, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.