Kapuśniak z kiszonej kapusty
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Przepis na : obiad
Zima to najlepszy czas na korzystanie w kuchni z kiszonych przetworów. Dostęp do świeżych warzyw i owoców mamy niestety ograniczony, ale kiszonki są w stanie wiele nam wynagrodzić. Kiszone przetwory Kiszenie to jeden z najstarszych sposobów konserwacji żywności, jaki znany jest ludzkości. Opiera się na tzw. fermentacji mlekowej - pod wpływem działania konkretnych bakterii cukier zawarty w kiszonej żywności rozkłada się na kwas mlekowy. Zatrzymuje to proces gnicia, dzięki czemu znacznie wydłuża się czas, w którym m... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka
Autor
Nesta
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, kapusta kiszona, ziemniaki, przetwory, kapusniak, ogórki, jabłka, indyk, zupa, obiad
Inne przepisy z Z notatnika dietetyka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję