Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Przepis na : obiad

Zima to najlepszy czas na korzystanie w kuchni z kiszonych przetworów. Dostęp do świeżych warzyw i owoców mamy niestety ograniczony, ale kiszonki są w stanie wiele nam wynagrodzić. Kiszone przetwory Kiszenie to jeden z najstarszych sposobów konserwacji żywności, jaki znany jest ludzkości. Opiera się na tzw. fermentacji mlekowej - pod wpływem działania konkretnych bakterii cukier zawarty w kiszonej żywności rozkłada się na kwas mlekowy. Zatrzymuje to proces gnicia, dzięki czemu znacznie wydłuża się czas, w którym m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję