Można podawać z kaszą jaglaną, makaronem, młodymi ziemniakami. Obiad szybki i smaczny. Drobiowo-wieprzowe pulpety z kaszą jaglaną, w sosie koperkowym Potrzebujemy 500g piersi z indyka, 500g łopatki, 3-4 jajka, 1 szklanka kaszy jaglanej, x) 2 cebule, czosnek niedźwiedzi lub 3-4 ząbki czosnku, odrobinę masła klarowanego lub innego tłuszczu,, pęczek drobno pokrojonego koperku, mąka do obtoczenia pulpetów, bulion warzywny, 2-3 łyżki śmietanki do zabielenia sosu, sól, pieprz, świeża papryczka ch... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...