Drobiowo-wieprzowe pulpety z kaszą jaglaną, w sosie koperkowym

Drobiowo-wieprzowe  pulpety z kaszą jaglaną, w sosie koperkowym

Drobiowo-wieprzowe pulpety z kaszą jaglaną, w sosie koperkowym

Można podawać z kaszą jaglaną, makaronem, młodymi ziemniakami. Obiad szybki i smaczny.  Drobiowo-wieprzowe  pulpety z kaszą jaglaną, w sosie koperkowym Potrzebujemy 500g piersi z indyka, 500g łopatki, 3-4 jajka, 1 szklanka kaszy jaglanej, x) 2 cebule, czosnek niedźwiedzi lub 3-4 ząbki czosnku,  odrobinę masła klarowanego lub innego tłuszczu,, pęczek drobno pokrojonego koperku, mąka do obtoczenia pulpetów, bulion warzywny, 2-3 łyżki śmietanki do zabielenia sosu, sól, pieprz, świeża papryczka ch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.