Mielone gniazdka z piekarnika

Mielone gniazdka z piekarnika

Mielone gniazdka z piekarnika

Dziś przepis na kotleciki z mięsa mielonego zapiekane w piekarniku. Jest to bardzo fajna propozycja obiadowa. Aby nie były to zwykłe kotleciki z piekarnika, polecam uformować je w kształt „gniazdek”, a pod koniec pieczenia dodać do środka żółtko lub ser cheddar – kotleciki w obu wersjach są bardzo dobre. 500 g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 2 białka 1 kajzerka + mleko do namoczenia 2 łyżki tartego parmezanu 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki ulubione przyprawy (u mnie mielona papryka s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.