sałatka z selerem - 3376 przepisów (strona:197/226)

PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 191

masło - 3/4 kostki /my dałyśmy całą. - smalec - 1/4 kostki, - kwaśna śmietana - 2 łyżki, + Czarny Sezam - do posypywania przed pieczeniem. /NA FARSZ: - Indyk, 1,5 kg - Porcja Warzyw, tacka: por, seler, marchew, pietruszka, kapusta, - Cebula, 75 dag - 80 dag, - czarny pieprz, do smaku - pieprz ziołowy, opakowanie - ziele angielskie, 4 - pieprz ziarnisty kolorowy, - liść laurowy. +  Czarny Sezam - oliwa z oliwek, - sól(...)dobrego w czarnych ziarenkach.  "Ekologiczne ziarno czarnego sezamu BIO. Bogate źródło dobrze przyswajalnego wapnia. Doceniany przez wszystkich dbających o zdrowie, urodę i dobre samopoczucie. Polecane jako dodatek do sałatek, deserów, wypieków np. chleba na zakwasie. Ekologiczny niełuskany czarny sezam wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy z jego dodatkiem uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów

Wypisz Wymaluj
Roślinny jadłospis na cały tydzień #4 130

ziemniak marchewka pietruszka 1/2 selera burak papryka 10 g oliwy sól, pieprz 20 g masła orzechowego 200 ml wody 10 g sosu sojowego ząbek czosnku łyżka płatków drożdżowych papryka wędzona Warzywa, tj. ziemniaki, marchew, pietruszkę, buraka i seler obierz i pokrój w kostkę lub słupki. W misce wymieszaj oliwę z solą i pieprzem. W tej mieszance wymieszaj warzywa, ułóż(...)startą marchewkę, rodzynki, mąkę ziemniaczaną oraz płatki owsiane odstaw na około 10 minut, aby płatki wchłonęły nieco wilgoci. Placuszki smaż na suchej patelni lub na oleju kokosowym. Drugie śniadanie: Sałatka z quinoą i ciecierzycą (porcja na dwa dni) [352,5kcal / W: 57 g / B:11,5 g/ T: 9g] 80 g suchej komosy ryżowej 200 g batatów 100 g ciecierzycy

365 dni dookoła kuchni
Rozgrzewająca zupa na przeziębienie 119

Rozgrzewająca zupa na przeziębienie indyjska zupa pieprzowa Rozgrzewająca zupa na przeziębienie - przepis indyjski na zdrową, pożywną zupę pieprzową, którą gotuję zawsze, kiedy chwyta nas katar albo

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czy warto kupić wyciskarkę wolnoobrotową 115

Czy warto kupić wyciskarkę wolnoobrotową Jaką wyciskarkę wolnoobrotową wybrać  Czy warto kupić wyciskarkę wolnoobrotową - nad tym pytaniem po raz pierwszy zastanawialiśmy się kilka lat temu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną 40

zupach (poza rosołem oczywiście), nie smakuje mi tak bardzo jak kiedyś. Częściej wybieram ryż i kasze. Dzięki diecie My odkryłam właśnie kaszę jaglaną, którą dodaję nawet do zwyczajnych sałatek, na przykład z sałatą lodową. Poza tym mam jej w domu jakieś 2 kilo, więc ładuję obecnie gdzie się da. Kaszę, kaszę. Zastanawiam się właśnie czy mam tę zupę wrzucić(...)Tylko inspiracją. Lub aż. Składniki: 1,2 l wody 700 g gęstej passaty pomidorowej 2 marchewki (jeżeli jesteście na diecie przeciwgrzybiczej, pomińcie je) 1 większy korzeń pietruszki mały kawałek selera 1 duża cebula 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego pół małego pęczka koperku 2 łodygi dymki (lub więcej) 2 łyżki jogurtu naturalnego (opcjonalnie) 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej sól

Kardamonovy
Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną 23

zupach (poza rosołem oczywiście), nie smakuje mi tak bardzo jak kiedyś. Częściej wybieram ryż i kasze. Dzięki diecie My odkryłam właśnie kaszę jaglaną, którą dodaję nawet do zwyczajnych sałatek, na przykład z sałatą lodową. Poza tym mam jej w domu jakieś 2 kilo, więc ładuję obecnie gdzie się da. Kaszę, kaszę. Zastanawiam się właśnie czy mam tę zupę wrzucić(...)Tylko inspiracją. Lub aż. Składniki: 1,2 l wody 700 g gęstej passaty pomidorowej 2 marchewki (jeżeli jesteście na diecie przeciwgrzybiczej, pomińcie je) 1 większy korzeń pietruszki mały kawałek selera 1 duża cebula 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego pół małego pęczka koperku 2 łodygi dymki (lub więcej) 2 łyżki jogurtu naturalnego (opcjonalnie) 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej sól

Kardamonovy
Koktajl bananowo-czekoladowy 100

Smaczliwka – czyli pospolite awokado, owoc pochodzący z wiecznie zielonych drzew z rodziny wawrzynowatych. Jak sama nazwa wskazuje, jest smaczny i nadaję się do przyrządzenia wielu rodzaju potraw. Sałatek, kremów, past, koktajli i deserów.  Awokado jako pierwsi odkryli Meksykanie i szybko rozpowszechnili po całej Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej, stamtąd wieść o tej niezwykłej roślinie powędrowała już na cały świat(...)tego niezwykłego owocu! Inne koktajle znajdziecie tutaj ! Koktajl bananowo-czekoladowy    Składniki: 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie kokosowe) 1 banan ½ gruszki (ewentualnie banana) ½ awokado 1 łodyga selera naciowego lub garść listków szpinaku 3 łyżeczki surowego kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy. Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Proste obiady na 7 dni # 7 - Odbierz bezpłatny PDF! 127

prawda? Ta sałatka to fajny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Na grzanki możecie zużyć zarówno biały chleb, bułki, jak i ciemne pieczywo. Pamiętajcie, aby nie wyrzucać łodygi brokuła (do sałatki idą same różyczki), ponieważ w czwartek zrobimy z niej pyszne placki! Składniki / na 2 porcje: różyczki z 1 brokuła (łodygę zostawiamy do placków na czwartek) 100 g jarmużu pociętego(...)Przepis na pilaw z dynią i suszoną śliwką Niedziela - Parmigiana selerowa  Parmigiana to włoska zapiekanka z bakłażana, przełożonego serem i sosem pomidorowym. Ja zrobiłam jej wersję na bazie selera korzeniowego. Plastry selera opanierowałam i usmażyłam jak kotlety schabowe, a następnie zapiekłam z pomidorowym sosem i serem.  ➤ Kliknij - Przepis na parmigianę selerową *** ODBIERZ BEZPŁATNY PLAN OBIADÓW I LISTĘ ZAKUPÓW

Chilli Czosnek i Oliwa
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą 40

młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą powstała (jak to u mnie bywa), bo została mi luźna połowa kapusty. Prawie zawsze z takich „resztek” robię surówki lub sałatki. Fetę i rzodkiewki ostatnio dość często mam w lodówce, więc wiadomo było co wyląduje w misce z kapustą. Płatki migdałów z kolei były w ogóle nieplanowane, ale My zeżarł cały łuskany(...)cytryny, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy poszatkowany koperek. Mieszamy i od razu podajemy. Podobne przepisy: Surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek Surówka z młodej kapusty z ogórkami Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Artykuł Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą

Kardamonovy
PIKANTNY KAPUŚNIAK Z CHORIZO. 209

Wakacje to okres lekkich zup jarzynowych, delikatnych makaronów pełnych warzyw, kolorowych sałatek i owocowych deserów. Wyrzucamy z jadłospisów tłuste mięsiwa, ciężkie sosy, majonezowe i syte sałatki czy ciasta na bazie kremów. Upał nie sprzyja takim pozycjom w karcie dań, poza tym korzystamy z tego, co znajdujemy w ogrodach, na straganach, a więc z sezonowych produktów. Czasami jednak nachodzi ochota(...)zubożenie smaku. PIKANTNY KAPUŚNIAK Z CHORIZO. /autorska zmiana;/ 0,5 kg kiszonej kapusty 3-4 kiełbasy chorizo 1,5 litra zimnej wody 2 marchewki 1 pietruszka 4 ziemniaki połowa selera 1 cebula 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki majeranku Warzywa obieramy i kroimy: ziemniaki w kostkę, pietruszkę, marchew  i seler w plasterki, obraną cebulę siekamy drobno

W kuchni Karmel-itki
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą 26

młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą powstała (jak to u mnie bywa), bo została mi luźna połowa kapusty. Prawie zawsze z takich „resztek” robię surówki lub sałatki. Fetę i rzodkiewki ostatnio dość często mam w lodówce, więc wiadomo było co wyląduje w misce z kapustą. Płatki migdałów z kolei były w ogóle nieplanowane, ale My zeżarł cały łuskany(...)cytryny, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy poszatkowany koperek. Mieszamy i od razu podajemy. Podobne przepisy: Surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek Surówka z młodej kapusty z ogórkami Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Surówka z młodej kapusty z porem Surówka z młodej

Kardamonovy
Karczochy – jak je wybrać, przechowywać i przygotować na parze lub grillu 250

Wiele hałasu o nic – bo karczoch to taki szlachetny chwast. Ale ma w sobie to coś, dlaczego warto go uprawiać, umieć przyrządzić i jeść . Karczoch ma

Karo in the Kitchen