Wspaniała lazania z dynią i mięsem indyka

Wspaniała lazania z dynią i mięsem indyka

Wspaniała lazania z dynią i mięsem indyka

Teraz wszędzie dyni jest pełno i jest na nią sezon. Warto po nią sięgać częściej. Dynię zważyć ma być 500 g razem ze skórą i pestkami. Dynię oskrobać, wyciąć nasionka i pokroić w cienkie plasterki. Rozłożyć dynię na blaszce, skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika. Piekarnik musi być nagrzany do 220 stopni, piec dynię, aż będzie już prawie miękka. Następnie zmiksować za pomocą blendera. Ja uzyskałam około 300 g masy dyni. Jeśli macie w słoiczkach też można ją użyć. Mięso z indyka z boczkiem zmielić, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, mięso, sosy, lasagne, indyk, makarony, makaron, boczek, dania z makaronem, puree, drobiowe, dania mięsne, puree dyniowe, mięsa pieczone, sos do makaronu, makaron z serem, makaron smażony, pieczony boczek, makaron z patelni, sos mięsny

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.