ZAPIEKANKA GOŁĄBKOWA

ZAPIEKANKA GOŁĄBKOWA

ZAPIEKANKA GOŁĄBKOWA

Przepis na : obiad

Zamiast tradycyjnych gołąbków proponuję gołąbki w formie zapiekanki. Warstwy kapusty przełożone warstwą mięsa z ryżem. Smak gołąbkowy tylko inna forma podania 😉 Składniki: ok. 1 kg białej kapusty 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 5 jajek 250 ml śmietany 30% 3 torebki ryżu 3 łyżki zarodków pszennych lub otrębów sól, pieprz słodka papryka mielona ostra papryka mielona przyprawa do mielonego zioła prowansalskie olej do smażenia Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kapustą, mięso, gołąbki, papryka, mięso mielone, zupa pomidorowa, zapiekanka, zapiekanki, indyk, sos pomidorowy, sosy, ryż, ryż smażony, obiad, mięso na obiad, zapiekanka z mięsem , czosnek w ziołach, zapiekanka z ryżu, sos do ryżu

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.