zawsze serwuję go na zwykłej blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Składniki na Kapsalon z mięsem mielonym: około 1 kg ziemniaków 500 g mięsa mielonego, u mnie z indyka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2-3 garście tartego sera np gouda, mozzarella, ementaler 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 1 ogórek 200 g pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula
Smaki Na TalerzuSkładniki: 250 g fileta z indyka 1/2 czerwonej papryki 1/4 średniej dyni garść oliwek sól, pieprz, curry olej Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę, skropić olejem i przyprawami. Z dyni usunąć … Czytaj dalej Szaszłyki z dynią
czarrna od kuchnipapieru do pieczenia. Ziemniaki zostały wcześniej podgotowane, dlatego mogły się piec w tym samym czasie i tej samej temperaturze co pulpeciki. 500 g mielonego mięsa drobiowego, u mnie z indyka 1 jajko 1/2 szkl. bułki tartej 1/2 szkl. tartego parmezanu 2 łyżki oliwy 2 łyżki zimnej wody 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej granulowany czosnek
Smaki Na Talerzumielonego mięsa z indyka 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej + do panierowania świeże zioła: lubczyk, oregano i zielona pietruszka ugotowana … Czytaj dalej Cygara z mielonego z fasolką
czarrna od kuchniSkładniki: 400 g fileta z indyka 1 cukinia 250 g fasolki szparagowej 1 cebula 4 jajka 3 łyżki maki 3 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Zapiekanka z kwiatami cukinii
czarrna od kuchniSkładniki: 300 g fileta z indyka 2 małe cebule 1 jajk 3/4 puszki fasoli bialej 30 g siemienia lnianego 400 g pomidorów 300 g brokuła (ok. 1/2) sól, pieprz słodka … Czytaj dalej Kotleciki zapiekane
czarrna od kuchniCały proces trzeba więc zacząć na 3 dni przed jej podaniem. Ale i tak warto! Składniki na drobiową wędlinę z żołądkami z kurczaka: 250 g mięsa mielonego z indyka 500 g udek kurczaka bez skóry i kości 400 g żołądków z kurczaka 3 ząbki czosnku 80 g suszonych pomidorów w oleju łyżka soli peklowej (20 g) po około
e-PrzepisyKulinarnechętnie wracam do swoich ulubionych smaków, to dziś na talerzu królują właśnie gołąbki. Gołąbki w sosie pomidorowym - 12 sztuk Do przygotowania gołąbków będą Ci potrzebne: główka kapusty włoskiej, 600g indyka, 200g ryżu, cebula, 500ml bulionu warzywnego, 500ml passaty pomidorowej, łyżka mąki z ciecierzycy, 2 łyżki masła klarowanego, szczypta cukru, szczypta chili, sól i pieprz do smaku. 1. Ryż opłucz, wsyp
Z notatnika dietetykaa.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1,2 kg piersi z indyka -1 łyżeczka soli zwykłej -1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego -1łyżka majeranku -1 łyżeczka papryki słodkiej -szczypta papryki ostrej -2 łyżeczki żelatyny -100 ml wody Połowę
Kulinarne przemyslenia