a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1,2 kg piersi z indyka -1 łyżeczka soli zwykłej -1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego -1łyżka majeranku -1 łyżeczka papryki słodkiej -szczypta papryki ostrej -2 łyżeczki żelatyny -100 ml wody Połowę
Kulinarne przemysleniadniu, kiedy nie mamy już siły na gotowanie. Przygotowanie tego dania, chyba nikomu nie sprawi problemu. Do pulpecików, w zależności od Waszego podniebienia wybierzcie odpowiedni rodzaj mięsa – z indyka, drobiowe, wołowe, albo mieszane wieprzowo – wołowe. Nie polecam używać mięsa garmażeryjnego, bo jest najsłabszej jakości. Składniki 500g mięsa mielonego – dowolnego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 kajzerki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bulion i ryż powinien być już ugotowany. Dodaj tarty parmezan oraz posiekaną pietruszkę i wymieszaj wszystko razem. Składniki na 4 porcje 300 g ryżu 400 g mięsa z piersi indyka 200 g fasolki szparagowej żółtej (może być mrożona) 200 g dasolki szparagowej zielonej Może być mrożona) 1,5 l bulionu warzywnego 30 ml oleju 2 ząbki czosnku 180 g cebuli
Eat me! Fit me!pietruszki jest zapewne dodatkiem dla tych, którzy ją lubią. Do tej zupy polecam zwykły biały ryż. Powinien on nam się rozgotować, może popękać, powyginać się. Składniki porcja rosołowa z indyka 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 niewielkiego selera 6 łyżek ryżu 4 ziemniaki 3,5l wody 4 liście laurowe 5-6 ziarenek pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego sól Dodatkowo natka pietruszki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klops z indyka z mielonego mięsa to najprostsza wersja domowej wędliny, świetna alternatywa dla tej sklepowej. Jest lekka, bardzo delikatna i sprawdzi się w każdej diecie lekkostrawnej. Nadaje się nie tylko na zimno na kanapki, ale podana z dowolnym, ulubionym sosem to super danie obiadowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś dzielę się z Wami przepisem na golonkę z indyka. Mało przy tym pracy, bo wystarczy ją zamarynować, a następnie upiec w piekarniku. Mięso wyszło miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Polecam :) Składniki: 4 golonki indycze (moje miały1,6kg) 4 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 1 łyżka oleju 1 łyżeczka majeranku 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki sól
magiczna kuchnia Kasi