indyk - 7293 przepisów (strona:198/487)

Indyk na kanapki z szynkowaru 47

a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1,2 kg piersi z indyka -1 łyżeczka soli zwykłej -1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego -1łyżka majeranku -1 łyżeczka papryki słodkiej  -szczypta papryki ostrej -2 łyżeczki żelatyny -100 ml wody Połowę

Kulinarne przemyslenia
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym 62

dniu, kiedy nie mamy już siły na gotowanie. Przygotowanie tego dania, chyba nikomu nie sprawi problemu. Do pulpecików, w zależności od Waszego podniebienia wybierzcie odpowiedni rodzaj mięsa – z indyka, drobiowe, wołowe, albo mieszane wieprzowo – wołowe. Nie polecam używać mięsa garmażeryjnego, bo jest najsłabszej jakości. Składniki 500g mięsa mielonego – dowolnego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 kajzerki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowe fit risotto z indykiem i fasolką szparagową 35

bulion i ryż powinien być już ugotowany. Dodaj tarty parmezan oraz posiekaną pietruszkę i wymieszaj wszystko razem. Składniki na 4 porcje 300 g ryżu 400 g mięsa z piersi indyka 200 g fasolki szparagowej żółtej (może być mrożona) 200 g dasolki szparagowej zielonej Może być mrożona) 1,5 l bulionu warzywnego 30 ml oleju 2 ząbki czosnku 180 g cebuli

Eat me! Fit me!
Zupa ryżanka 80

pietruszki jest zapewne dodatkiem dla tych, którzy ją lubią. Do tej zupy polecam zwykły biały ryż. Powinien on nam się rozgotować, może popękać, powyginać się. Składniki porcja rosołowa z indyka 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 niewielkiego selera 6 łyżek ryżu 4 ziemniaki 3,5l wody 4 liście laurowe 5-6 ziarenek pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego sól Dodatkowo natka pietruszki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klops z piersi indyka - dieta lekkostrawna 79

Klops z indyka z mielonego mięsa to najprostsza wersja domowej wędliny, świetna alternatywa dla tej sklepowej. Jest lekka, bardzo delikatna i sprawdzi się w każdej diecie lekkostrawnej. Nadaje się nie tylko na zimno na kanapki, ale podana z dowolnym, ulubionym sosem to super danie obiadowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczona golonka z indyka 64

Dziś dzielę się z Wami przepisem na golonkę z indyka. Mało przy tym  pracy, bo wystarczy ją zamarynować, a następnie upiec w piekarniku.  Mięso wyszło miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Polecam :) Składniki: 4 golonki indycze (moje miały1,6kg) 4 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 1 łyżka oleju 1 łyżeczka majeranku 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki sól

magiczna kuchnia Kasi