Przepis na : obiad
Składniki: 1 skrzydło indyka 2 pietruszki 3 marchewki 1/2 selera 1 cebula 1 duży por 3 ziemniaki 4 ząbki czosnku 1 łyżka oleju roślinnego sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (około 3 litrów) i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć zdejmujemy z jej powierzchni szumowiny. Dodajemy obrane i oczyszczone warzywa: marchew, pietruszkę i cebulę oraz sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie do zupy wrzucamy obrane ziemniaki. Gotujemy do miękkości wszystkic... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...