Makaron z rukolą i indykiem w śmietanie

Makaron z rukolą i indykiem w śmietanie

Makaron z rukolą i indykiem w śmietanie

Dzisiaj proponuje prosty, szybki makaron durum z mielonym mięsem z indyka u rukola a to wszystko w sosie śmietanowym ale light.  Pewnie zapytacie dlaczego tak podkreślam ze to makaron durum a dlatego ze tylko takie używam i to już od kilku alt w kuchni. Ze względu na swoje właściwości (wysoką zawartość glutenu, wysoką szklistość i dużą zawartość barwników) pszenica durum wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów. Mąka z pszenicy durum zwana semoliną, jest bardziej bogata w białko, tłuszcze oraz w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 12 marca 2014 10:28:42

smacznie wygląda:)

Bernadeta, 17 marca 2014 22:36:53

dziękuję.