Sos paprykowy z indyczym mięsem

Sos paprykowy z indyczym mięsem

Sos paprykowy z indyczym mięsem

Składniki: -1/2 mielonego mięsa z indyka -po 1/3 papryki czerwonej, żółtej i zielonej -jedna papryczka chili -4 ząbki czosnku -8 łyżeczek przecieru pomidorowego -1 łyżeczka cukru -sól, pieprz do smaku -łyżeczka suszonego oregano -220 ml wody zimnej przegotowanej -olej Mięso wysmażamy na odrobinie oleju aż będzie rumiane i chrupkie. Na osobnej patelni podsmażamy obrany i drobno pokrojony w plasterki czosnek, dodajemy posiekaną w paski papryczkę chili, chwile smażymy i dodajemy pokrojone w paski papryki. Prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.