Pyszne, mięciutkie i kruche kopczyki. Łatwe do zrobienia, a efekt doskonały. Polecam na niedzielny obiad. Składniki na 6 porcji: ? 6 plastrów schabu 1,5 cm ? 50 dkg mięsa mielonego z indyka ? 1 jajko ? 1 bułka kajzerka ? 2 szalotki ? 1 ząbek czosnku ? 1 łyżka masła ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? 1 łyżka tartej bułki ? sól, pieprz do smaku ? 1 szklanka śmietanki 30% ? 1 kula mozzarelli Wykonanie: ? Plastry schabu posypać solą i pieprzem. ? Szalotki i czosnek posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...