Jak napisała Marzena w haśle tygodnia - wracamy do blogowania! W moim wypadku mogę też chyba powiedzieć - do gotowania, bo nie przypominam sobie, żebym jakoś specjalnie szalał w kuchni w tym świąteczno-noworocznym okresie. Zupełnie nie. Takie są zalety bywania w gościach! Tak czy inaczej, stęskniłem się za kulinarnymi podróżami i przygodami (zwłaszcza w naszym zgranym duecie :)). Kuchnia marokańska jako pierwsze zadanie w nowym roku była dla mnie małym zaskoczeniem. Bardzo miłym jednak, bo lubię smaki... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...