Składniki na ok. 11 kotlecików: na podstawie przepisu Olgi Smile 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1 cebula 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka majonezu sól, pieprz do smaku bułka barta do obtoczenia olej do smażenia Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Mięso mielone połączyć z cebulą, jajkiem, majonezem oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron. Kotlet... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...