Faszerowane pomidory

Faszerowane pomidory

Faszerowane pomidory

Faszerowane warzywa to dość popularne danie obiadowe. Papryka, cukinia, bakłażan... Możemy przygotować je z mięsem lub w wersji wegetariańskiej. Ale nie tylko na obiad możemy faszerować warzywa. Coś mniejszego równie dobrze sprawdzi się i na kolację. Choćby pomidory 😉 Faszerowane pomidory - przepis na 4 porcje Do przygotowania faszerowanych pomidorów będą Ci potrzebne: 4 pomidory, 100g mielonej piersi z indyka, łyżeczka masła, 2 łyżki tartej bułki razowej, jajko, ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanej natki piet... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.