Faszerowane warzywa to dość popularne danie obiadowe. Papryka, cukinia, bakłażan... Możemy przygotować je z mięsem lub w wersji wegetariańskiej. Ale nie tylko na obiad możemy faszerować warzywa. Coś mniejszego równie dobrze sprawdzi się i na kolację. Choćby pomidory 😉 Faszerowane pomidory - przepis na 4 porcje Do przygotowania faszerowanych pomidorów będą Ci potrzebne: 4 pomidory, 100g mielonej piersi z indyka, łyżeczka masła, 2 łyżki tartej bułki razowej, jajko, ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanej natki piet... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...