ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:218/1378)

CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ 163

Przyszedł czas na kolejne ciasto 🍰 Przepis jest praktycznie taki sam jak  murzynek na maślance  tylko o podwojonej ilości składników. z dodatkową masę budyniową i kremem. Ciasto można zaliczyć właściwie do tortów w delikatnej formie :) Nie jest ono jakoś super "fit" ale nie popadajmy w skrajność, wszystko jest dla ludzi 😀 Jest bez cukru, z optymalną ilością tłuszczy , ważne(...)upchać w siebie na raz pół ciasta a nikomu w boczki nie pójdzie 😁 Składniki: Biszkopt: - 3 szklanki mąki ryżowej - 2 szklanki maślanki - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżko kakao - 2 łyżeczki sody - 1 łyżka przyprawy do piernika - słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu ) Masa: - 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego - mleko do ugotowania budyniu Krem: - 1 śmietanka 30% - 1 saszetka

Zdrowie i pysznie na talerzu
Leśny mech 192

zostawia żadnego posmaku! Piekłam je w tortownicy o średnicy 24 cm, chciałam, żeby było wyższe, żeby dało się je jeszcze dodatkowo przełożyć kremem – wiadomo, im więcej kremu tym lepiej ;) Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku 1 łyżeczka sody(...)zrobić, ja tym razem zapomniałam w ferworze robienia zdjęć ;) Na blat nakładamy połowę kremu i dekorujemy umytymi wcześniej owocami. Układamy drugi blat, nasączamy ponczem, smarujemy dżemem, nakładamy pozostały krem. Wierzch ciasta posypujemy zielonymi kruszkami i dekorujemy owocami. Ciasto jest od razu gotowe do jedzenia, ale znacznie łatwiej je pokroić jeśli schłodzicie je min. 1 godz. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto Jamajka 5828

Cały czas przymierzałam się do tego ciasta. Jednym z powodów upieczenia była prośba mojego synka, że marzy o cieście z owocami , galaretką i kremem. Na internecie pojawiają się różne wersje to i ja upiekłam swoją. Podoba mi się również nazwa ciasta JAMAJKA. Jeśli macie ochotę na inne moje ciasta to zapraszam tutaj Ciasto 4 jajka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki(...)wody zamiast 1 l ) Odstawić, aby lekko stężała i zalać banany. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia, a następnie nałożyć krem i przyłożyć drugim nasączonym blatem ciasta. Wierzch posmarować kremem i posypać wiórkami czekolady. ciasto jamajka

O kuchni z uczuciem
CIASTO "KŁODA DRZEWA" 153

razem ze ściereczką. Odstawić do ostygnięcia. 3.  KREM: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać mascarpone i ponownie zmiksować aż masa stanie się gęstsza. Gotowy krem wyłożyć na rozwinięte ciasto. Ponownie zwijamy roladę, ale już bez ścierki. 4.  Z każdej strony odcinamy z ukosa kawałki ciasta ( po obu stronach musi być ten sam kąt). Kawałki przykładamy(...)rolady.  GANACHE: Śmietanę kremówkę podgrzać w rondelku. Dodać kawałki czekolady i mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Odstawić do całkowitego schłodzenia. Następnie ubić mikserem na sztywno. Gotowym kremem dekorujemy nasze ciasto. Widelcem zrobić faliste znaki drzewa. Całość posypać kakao i wiórkami kokosowymi lub cukrem pudrem

Kuchnia Paulettes
Ciasto z kremem, truskawkami i galaretką + film 160

Smakowite wiosenne ciasto z kremem, truskawkami i galaretką, będzie znakomitym deserem w gorące dni. Nieskomplikowane w przygotowaniu ciasto mile połechce podniebienia smakoszy słodkości. składniki na okrągłą formę ciasta                   ciasto 170 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 3 jajka(...)ciasto się piecze rozpuszczamy galaretkę według przepisu na opakowaniu i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier waniliowy i serek homogenizowany . Na upieczonym i wystudzonym cieście dokładnie rozprowadzamy krem, a na wierzchu układamy truskawki, zalewamy je tężejącą galaretką . Ciasto wstawiamy do lodówki na 3 godzin

Smakowite Dania
Czekoladowy mazurek z nutą pomarańczy 109

mnie w rodzinnym  domu nie było tradycji pieczenia mazurków, jednakże musiałam spróbować swoich sił w jego przygotowaniu. Wyszedł pyszny. A krem jest po prostu rewelacyjny - nie słodki z nutą pomarańczy. Do tego chrupiące orzeszki! Ciasto: 350 g mąki pszennej tortowej 50 g cukru pudru 200 g margaryny 1 jajko 1 żółtko Krem czekoladowy: 1 szklanka śmietany 30% 1 łyżka(...)czekoladą. Dodajemy kilka kropel aromatu pomarańczowego. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Energicznie mieszamy, tak aby się rozpuściła. Odstawiamy do przestygnięcia. Delikatnie stężały krem wylewamy łyżka po łyżce na naszego mazurka. Przed całkowitym stężeniem dekorujemy ciasto cukrowymi perełkami i orzechami arachidowymi

VioletoweKucharzenie
Ciasto z prince polo 3552

Ciasto które jest pyszne i efektowne chociaż trochę pracochłonne. Mnóstwo w nim bakali i pyszny krem. Ciasto możecie upiec bez okazji, na uroczystości a także będzie idealnym pomysłem na święta. Nawet po 3-4 dniach jeśli oczywiście zostanie ciasto jest tak samo smaczne a nawet nie wiem czy nie lepsze. Składniki: Beza 7 białek szczypta soli 150 g cukru(...)batony xxl, możecie też użyć klasycznego smaku) Biszkopt kakaowy 5 jajek 5 łyżek cukru 3,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 3 szkl mleka 7 żółtek 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 320 g miękkiego masła 1 czekolada mleczna posiekana 100 g  posiekanych wafelków prince polo

Ala piecze i gotuje
Ambasador 380

rozprowadzamy. Między kupkami wkładamy obrane, pokrojone w plasterki jabłka lub inne owoce. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem budyniowo – maślany: 6 żółtek 100 g mąki ziemniaczanej 350 g cukru kryształu 1 cukier waniliowy 125 ml mleka 625 ml mleka 2 kostki masła Żółtka(...)dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy bakalie, czekoladę, kakao. Delikatnie mieszamy. Do drugiej części dodajemy pokrojone brzoskwinie i około 2-3 łyżek soku z brzoskwiń. Mieszamy. Na ciasto nakładamy ciemny krem, na ciemny krem nakładamy krem jasny. Posypujemy kakao przed podaniem. Chłodzimy w lodówce i tam też przechowujemy. Dodatkowo: 2 łyżki kakao garść pokrojonych orzechów włoskich garść bakalii garść

Made By Mom And Son
Babeczki z kremem budyniowym 104

zdjęcia babeczek z kremem budyniowym przygotowywałam na konkurs fotograficzny #UpieczZeSmegiem (wyników jeszcze nie znam :D ) Więcej zdjęć znajdziecie na naszym koncie Instagram CzteryFajery.pl Ciasto na kruche babeczki z kremem budyniowym proporcja na około 20-25 babeczek, w zależności od wielkości foremek 150 g mąki pszennej 50 g cukru pudru 80 g zimnego masła 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ekstraktu(...)grubość około 3 mm. Za pomocą szklanki wycinam kołka o średnicy większej niż górna średnica foremki.Powinno być ich dwa razy tyle ile mamy foremek. Każdą foremkę wyklejam dokładnie ciastem, napełniam kremem budyniowym, nakładam drugi krążek ciasta i dokładnie zlepiam. Tak przygotowane babeczki wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzałka góra - dół) i piekę od 12 do 18 minut

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rurki z kremem 113

rurki oraz cukier puder do posypania rurek Krem budyniowy: 65 gr budyniu waniliowego 500 ml mleka 10 dkg cukru kryształu 25 dkg masła bez soli Jak przygotować rurki z kremem . Ciasto: na stolnicę przesiać mąkę. Dodać pokrojone w kostkę masło oraz cukier waniliowy. Siekać nożem do momentu, aż mąka i masło zaczynają się łączyć. Następnie dodać kwaśną śmietanę i wyrobić(...)całej długości rurki. Będzie to wyglądać jak mała spirala. Jajko wbić do miski i roztrzepać widelcem. Po nałożeniu ciasta na rurki posmarować każdą jajkiem i posypać cukrem kryształem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 30 minut. Krem: Do garnka wlać 300 ml mleka i wsypać cukier kryształ. Zagotować. Cukier kryształ powinien się rozpuścić. W pozostałych

mecooks
Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków 131

osobiście większe kawałki Mimo, że w cieście mamy tyle warstw, nie jest ono bardzo pracochłonne, za to efekt wynagrodzi wszelkie nasze starania. Drukuj Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków Składniki Ciasto 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (dałam 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego) 150 g mąki pszennej(...)wrzątku rozpuszczamy galaretki. Truskawki rozmrażamy i odsączamy z soku. Dodajemy do zimnej galaretki. Odstawiamy, aż galaretka zacznie tężeć. Ciasto Składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć w folię i odstawić na godzinę do lodówki. Krem Śmietanę ubijać z cukrem. Jak śmietana zacznie gęstnieć zacząć dodawać po łyżce mascarpone, cały czas ubijając. Na koniec dodać pokruszone wafelki, zamieszać. Beza Ubić białka

Mieszam w Garnku
Ciasto krówka z orzechami 226

Ciasto podzielić na trzy równe części. Blachę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Każdą część ciasta osobno rozsmarować na papierze i upiec 3 placki na złoto w 180 stopniach około 10 minut. Placki ostudzić. Krem budyniowy: Z mleka odlać pół szklanki rozmieszać proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozmieszany budyń(...)mieszając ponownie zagotować. Gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem do białości. Ucierając dodawać porcjami zimny budyń i utrzeć na krem. Warstwy ciasta: placek miodowy 2/3 kremu budyniowego placek miodowy masa orzechowa placek miodowy 1/3 kremu budyniowego posiekane orzechy włoskie Ciasto włożyć do plastikowego pojemnika na ciasto lub owinąć folią spożywczą. Włożyć

Ala piecze i gotuje
Kora orzechowa 188

Kora orzechowa, to wyśmienite delikatne ciasto z mnóstwem bakalii, przełożone kremem budyniowo-brzoskwiniowym. Można je serwować z okazji świąt lub innych spotkań rodzinnych w większym gronie. Dzisiaj przedstawiam jego nieco "odchudzoną" wersję, w stosunku do tej, która jest powszechnie znana - bez delicji i galaretki na wierzchu. Jakoś ta wersja o wiele bardziej przypadła mi do gustu :) Składniki na ciasto(...)masę. Do masła dodać po łyżce zimnego budyniu i miksować do chwili utworzenia się gładkiego kremu.  Brzoskwinie pokroić w kostkę. Odsączyć. Dodać do kremu. Wymieszać. Tak uzyskanym kremem, przełożyć pierwsze ciasto (fot.3) . Dokładnie rozsmarować. Przykryć drugim plackiem. Delikatnie docisnąć. Odstawić w chłodne miejsce, by ciasto się "przegryzło". Podawać posypane cukrem pudrem (fot.4) . Źródło:  addiopomidory.blogspot.com linkwithin_text='Zobacz również

Świat Ciasta