ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:217/1378)

Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu 229

stole a to z tego względu, że mąż za nimi nie przepada. Robi jednak wyjątek dla frużeliny. To gęsta masa z owocami wiśni, jaką możemy dekorować budyń, dodawać do ciast, kremów, nadziewać nią naleśniki czy babeczki. Zastosować frużeliny jest naprawdę dużo, a ogranicza nas jedynie wyobraźnia. U mnie przepis bardzo podstawowy, jednak możecie sami dosmaczyć według własnych upodobań swoją frużelinę(...)soczyste, może zajść konieczność dodania nieco więcej mąki. Chodzi generalnie o uzyskanie gęstej konsystencji. Nawet jeśli nie lubisz wiśni, zrób chociaż jeden słoik frużeliny;) Drukuj Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 kg wiśni 2 szkl. cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szkl. wody sok z cytryny wanilia opcjonalnie Sposób przygotowania Wiśnie myjemy

Mieszam w Garnku
Migdałowiec na krakersach według Siostry Anastazji 356

każdej sytuacji. Szczególnie takie, które są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Takie jest właśnie to ciasto - szybkie i baaaardzo smaczne! Zaś chrupiące płatki migdałowe są pysznym zwieńczeniem ciasta... foremka 23x33 cm Krem budyniowy: 1litr mleka,  szklanka mąki pszennej,  łyżka mąki ziemniaczanej,  3/4 szklanki cukru, jajko,  budyń waniliowy,  250g masła.  W połowie mleka rozrobić mąki(...)cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wrzątku, ostudzić i dodać do śmietany. Masę wyłożyć na ciastka.  Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posypać wierzch ciasta. Przechowywać w lodówce. Źródło:  Cukierenka Klementynki

Z miłości do słodkości
Caryca z brzoskwiniami 380

kostkę brzoskwinie. 7. Obie galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Tężejące wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki. 8. Kiedy galaretka dobrze zastygnie, smarujemy ją pozostałym kremem i przykrywamy drugą połową ciasta. 9. Wszystkie składniki na polewę(...)wkładamy do garnka i podgrzewamy. Kiedy dobrze się połączą i zgęstnieją wylewamy na ciasto. Wstawiamy je ponownie do lodówki. Smacznego! Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , Boże Narodzenie , brzoskwinie , ciasto , galaretka , kakao , krem , ocet , polewa , Wielkanoc

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Szybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie 346

coś co nada wspaniałego aromatu. Ja stawiam na ekstrakt waniliowy. Dlaczego? Dlaczego warto wybrać ekstrakt waniliowy? Wzbogaci on smak niemal każdego wypieku. Komponuje się wspaniale  z tortami, ciastami, kremami, a nawet lodami, dodając im wyrazistości. Wykorzystywany jest niemal przez wszystkich cukierników. Używany przeze mnie ekstrakt waniliowy, to ekstrakt z wanilii Madagascar Bourbon Nielsen-Massey. Ma on kremowy, słodkawy(...)szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao do wypieków 2 połówki brzoskwiń z lekkiego syropu (lub inne owoce) cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Do miski wsypujemy cukier, wbijamy całe jajka, dodajemy ekstrakt waniliowy. Całość dokładnie miksujemy. Następnie dolewamy olej, miksujemy do połączenia składników. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy na mniejszych obrotach

Słodkie okruszki
Tort czekoladowy z truflami i kremem cytrynowym na 2. urodziny bloga 220

zastanawiać się nie myślałem. Tort jest elegancki, trochę nawet dekadencki. Dominuje w nim wyraźny mocny smak czekolady, przełamany nutką pomarańczy i moją modyfikacją — kremem cytrynowym na bazie lemon curd, którym zastąpiłem dwie warstwy ganache'u . Ciasto jest delikatne, wilgotne i wprost rozpływa się w ustach. Ten tort z pewnością zdobędzie serca prawdziwych koneserów, którzy lubią mocne i wytrawne wręcz ciasta(...)wystudzenia. Gdy zacznie gęstnieć, pokrywamy nim tort. Przygotowanie W formie, w której piekło się ciasto ułóż pierwszy blat. Pokryj go równomiernie połową kremu cytrynowego. Następnie ułóż drugi blat ciasta i pokryj kremem czekoladowym. Kolejno ułóż trzeci blat i polej pozostałym kremem cytrynowym. Przykryj czwartym kawałkiem ciasta i wstaw na kilka godzin do lodówki (przynajmniej 3). Po tym czasie przygotuj polewę

Food Square
Tort Speed 243

liczniku widoczny jego przebieg życia przeliczony na godziny Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem z białej czekolady 500 g białej czekolady 650 ml śmietany kremówki 36% Frużelina wiśniowa 600 g wiśni 3,5 łyżeczki żelatyny 135 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Nasączenie(...)biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem z białej czekolady Do rondelka przelewamy śmietanę i dodajemy połamaną czekoladę. Podgrzewamy cały czas mieszając do momentu, aż czekolada się rozpuści i składniki dobrze połączą się. Pamiętajmy

Wędrówki po kuchni
Tort komunijny – Księga 249

cukru pudru 2 łyżki ekstraktu z wanilii Frużelina truskawkowa 600 g truskawek * 160 g cukru 3,5 łyżeczki żelatyny 2 łyżki soku z cytryny 2,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem maślany (Swiss meringue buttercream) 460 g masła 360 g drobnego cukru 6 białek 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli Nasączenie 300 ml wody mineralnej niegazowanej 3-4 łyżki soku(...)biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem waniliowy Do schłodzonej śmietany dodajemy schłodzone mascaropne i ubijamy do momentu, aż krem będzie sztywny. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ekstrakt z wanilii. Frużelina truskawkowa Truskawki kroimy

Wędrówki po kuchni
Gotowy do użycia rękaw cukierniczy Rengo - moja opinia 200

produktu nie jest taki zły, jak na gotowy krem, który można jakiś czas przechowywać. Co do smaku to mi jakoś nie przypadł specjalnie do gustu, wolę sama robić kremy do ciast. Natomiast Mojemu Mężowi posmakował i wymyślił, że wykorzysta pozostały waniliowy krem do przełożenia wafli. Kremy polecam jako ratunek dla wszystkich, którzy muszą na szybko ozdobić ciasto, albo boją się(...)samodzielnie przygotowywać masy do ciast. Muszę przyznać, że zapakowanie kremu w gotowy do użycia rękaw cukierniczy to naprawdę świetny pomysł

Cynamonowe szczęście
Torcik w szklance 196

bitej śmietany i owocowej galaretki.  Jest to bardziej pomysł niż przepis, dlatego nie będzie sztywnych proporcji. Sami wiecie co lubicie najbardziej, prawda? :) Składniki : ciemny biszkopt lub inne kakaowe ciasto, śmietana kremówka , 1 śmietan-fix lub inny stabilizator, galaretka o dowolnym smaku, dowolne  owoce w syropie - użyłam brzoskwiń, opcjonalnie: koniak, brandy, likier kawowy, czekoladowy lub amaretto. Galaretkę  przygotować(...)galaretka z owocami. Deser możemy podawać od razu lub odstawić do lodówki nawet na kilka godzin. Jest to fajna alternatywa dla tradycyjnie podawanych przekładanych kremem ciast. O tym, że wygląda atrakcyjniej niż kawałek ciasta na talerzu, już nawet nie wspomnę ;) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
ciasto Magic Custard 138

czyli ciasto -krem czekoladowe                          -składniki 1/2 szkl.masla roztopionego-113g(...)połączyć na wolnych obrotach z ubita piana -lub ręcznie .Gotowmasę wylac do wysmarowanej formy i piec 40-50minutWszystko zależy od piekarnika .Wierz ma być upieczony ,a środek mokry.Gdy ciasto wystygnie posypać cukrem pudrem i udekorowac owocami ,maliny jagody.ja nie zdążyłam posypac a juz znikło......SMACZNEGO

w mojej kuchni
Ciasto słonecznikowe 342

Ciasto biszkoptowe, krem budyniowy, a do tego prażony słonecznik i czekoladowa polewa. Czy może być coś lepszego? Jak dla mnie połączenie idealne. Nie wiem skąd wzięłam pomysł na takie ciasto. Po prostu nie pamiętam. Możliwe, że szukałam sposobu na coś innego z kremem budyniowym, lub ktoś coś podpowiedział. W każdym razie ciacho wyszło pyszne. Polecam :) PS. Ciasto słonecznikowe można zrobić(...)delikatnie nasączyć przegotowaną zimną wodą lub wódką). Najlepiej na koniec wyrównać powierzchnię kremu nożem. Następnie układamy herbatniki, lekko skrapiamy wodą (lub alkoholem) i odstawiamy ciasto na około godzinę w zimne miejsce, by krem stwardniał. Po tym czasie przygotowujemy polewę. Czekoladę koimy lub łamiemy na mniejsze kawałki, wkładamy do rondelka, zalewamy śmietaną i gotujemy na wolnym ogniu, stale mieszając, by czekolada

Smakowy Raj
Cytrynowe ciasto z mascarpone 215

robicie ? Słodycz zbalansowana kwaśnym smakiem cytryny, zwieńczona aromatycznym mango to propozycja dla każdego łakomczucha. Ciasto sprawdzi się podczas mniejszych i większych rodzinno-koleżeńskich uroczystości. Moje akurat stało się ciastem imieninowym. I powiem Wam - to były pyszne imieniny ! Składniki: ( na tortownicę średnicy 24-25 cm ) 1/2 szklanki soku wyciśniętego z cytryn 1/3 szklanki cukru + 1/3 szklanki cukru 4 żółtka(...)wysokiego naczynia, dodać sok z cytryny i rozdrobnić blenderem. Do tak przygotowanego musu z mango, dodać rozpuszczoną ( przygotować identycznie jak w przypadku kremu ) żelatynę. Wymieszać. Mus wyłożyć na cytrynowy krem. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. Ja swoje przygotowałam wieczorem i chłodziłam całą noc. Smacznego

kolorowotorcikowo
Delicja 234

Subtelna, wykwintna, powiedzieć   by można doskonała . Delicja w wersji de Lux…. pyszne ciasto – sprawdziłam dla Was przepis Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style(...)zagotować. Tłuszcz utrzeć, dodając po 1 łyżce,przestudzony budyń. Składniki do przełożenia ; 2 paczki delicji   2 galaretki pomarańczowe Przełożenie placka ; Biszkopt, połowa kremu,placek kokosowy,druga połowa kremu,ciasta delicje- tężejąca galaretka. Źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Ciasto Latte macchiatto 250

Pyszne, mega wilgotne ciasto, warstwowe,  o smaku orzeźwiającej kawy, delikatny w smaku krem na bazie śmietany i serków homogenizowanych. Ciasto wbrew pozorom nie jest skomplikowane, wymaga tylko trochę „delikatności „ w przygotowaniu, mam na myśli ciasto kakaowe ale jak z nim postępować jest dokładnie opisane w przepisie.  Uwielbiam piec warstwowe ciasta, jest wysokie a smakuje jak kawowy tort

Wanilia i Kardamon