ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:225/1378)

Makowa panienka 737

internecie krążą różne wersje tego ciasta,ja dołączam swoją. Większość ciast przełożona jest kremem budyniowym,bywają też z masą śmietanową.  Ja zrobiłam masę budyniową bez użycia gotowych budyni i uperfumowałam ją na waniliowo. Górę ciasta ozdobiłam prażonymi płatkami migdałowymi.    ciasto: 8 białek 4 żółtka  100 g cukru 150 g maku 100 g wiórek kokosowych(...)wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę,dodawać po łyżce budyniu. Utrzeć gładki krem,pod koniec ucierania dodać ekstrakt waniliowy. Gotowym kremem przełożyć upieczone placki zostawiając trochę kremu do posmarowania góry ciasta. Płatki migdałowe uprażyć na gorącej patelni i posypać nimi ciastoCiasto wstawić do schłodzenia do lodówki na kilka godzin

Kolorowa kuchnia Elki
Babeczki z niespodzianką 277

dużą okrągłą tylką. Moja miała jednak tylko 1,5 cm szerokości więc zdecydowałam się w kolejnych babeczkach na wersję wycinaną kieliszkiem. Do wyciętego otworu sypiemy cukiereczki i przykrywamy resztą ciasta. Krem przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Można też wykorzystać mocny woreczek strunowy (ostatnio znalazłam je w Ikei w bardzo dobrej cenie). Wyciskamy na babeczkach duże różyczki, tak, żeby przykryć

Ciastkozercy
Metrowiec 602

Metrowiec to ciasto, które robiłam już kilka razy i za każdym razem z ogromną przyjemnością do niego wracam. Dlaczego? Przecież to tylko dwa ciasta (jasne i ciemne) przełożone najprostszym kremem budyniowym i oblane czekoladą... Zatem co jest w nim takiego magicznego? Chyba sposób podania i to, jak się pięknie prezentuje na talerzu! Upieczone ciasta kroi się w kromeczki i smarując(...)Smarować je kremem budyniowym i przyklejać na przemian jasne i ciemne ciasto. Należy zrobić dwa takie metrowce, ponieważ jeden byłby za długi ;) Wierzch i boki ciast również wysmarować kremem. Oba metrowce schłodzić w lodówce.       W międzyczasie przygotować polewę czekoladową: W tym celu mleko i cukier umieścić w garnuszku, podgrzewać. Gdy cukier się rozpuści, dodać pokrojone

Nastoletnie Wypiekanie
Tort komunijny 104

Krem maślany pod masę cukrową 200 g masła 170 g cukru pudru 1-2 łyżki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Nasączenie 20 ml zaparzonej herbaty 1 łyżka cukru 3 łyżki soku z cytryny Dodatkowo 800 g masy cukrowej białej 250 g masy cukrowej zielonej 200 g masy cukrowej fioletowej 150 g masy cukrowej zielonej klej spożywczy złoty pyłek do ciast(...)biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem z białej czekolady Do rondelka przelewamy śmietanę i dodajemy połamaną czekoladę. Podgrzewamy cały czas mieszając do momentu, aż czekolada się rozpuści i składniki dobrze połączą się. Pamiętajmy

Wędrówki po kuchni
Lemmy 171

wlewamy śmietanę, wkładamy ser mascarpone, 20 ml whisky i syrop "kolowy" ( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy gotowym kremem ciasto. Górę ciasta polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy np malinami

Malinowe Pocałunki
Tort czekoladowo - malinowy 369

pyszny torcik czekoladowy z kremem frużelionowym. Tort nie wymaga nasączania, jest wilgotny, bardzo czekoladowy. Przepis pochodzi z bloga moje wypieki . Tort bardzo smaczny, nie przesłodzony. Nie miałam świeżych malin więc wierzch u mnie to polewa czekoladowa :-). Tort jest czasochłonny, ale efekt smakowy super. Polecam Wam go wypróbować, bo warto :-). Miłego dnia :-) Składniki na ciasto: 4 jajka L 200 ml mleka(...)kąpieli wodnej. Troszkę przestudzić i polać tort. Przełożenie: blat tortu - 1/3 masy malinowej - drugi blat tortu - połowa kremu który nam pozostał - przykrywamy ostatnim blatem, boki tortu smarujemy pozostałym kremem - ciasto które ścięliśmy z góry ciasta kruszymy i oprószamy nim boki posmarowane masą - wierzch polewa czekoladowa - można ozdobić świeżymi malinami

kruche babeczki
Ciasto Łabędzi puch 473

ciasto znane już przez nasze babcie. Do jego wykonania używa się m.in. czerstwego pieczywa, co dla niektórych może być sporym zaskoczeniem :) Łabędzi puch należy do słodko-kwaśnych ciast. Słoki krem równoważony jest przez kwaskowaty posmak czarnej porzeczki. Jeśli wolicie słodkie ciasta, to czarną porzeczkę możecie zastąpić dżemem jagodowym lub borówkowym. Jak dla mnie ciasto najlepsze jest na drugi dzień(...)dnie blaszki, nasączyć częścią ponczu, a następnie posmarować dokładnie dżemem porzeczkowym. Na dżem wyłożyć ok. 2/3 kremu i przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć go ponczem. Nałożyć pozostały krem, wyrównać. Wierzch ciasta oprószyć posypką kokosową. Schłodzić ciasto w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Ciasto Łabędzi puch appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto z kremem chałwowym 107

Pyszne ciasto z fantastycznym kremem. Dość proste w przygotowaniu, nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Składniki Ciasto 250 g mąki pszennej 3 jajka 2/3 szklanki cukru 100 g masła(...)jogurtu naturalnego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 150 g masła 2 jajka 125 g cukru 250 g chałwy waniliowej Dodatkowo … Czytaj dalej Ciasto z kremem chałwowym

gotuj ze mną
Miodownik vel stefanka 518

Miodownik był jednym z ciast na naszym wielkanocnym stole. Miodowe placki przełożone kremem waniliowym. Pycha. Ciasto należy przygotować 2 dni wcześniej, co w przypadku świątecznego natłoku innych czynności, które musimy wykonać w ostatniej chwili jest akurat korzystne. Ciasto nie jest skomplikowane. Placki smakują jak dobre herbatniki. Dodatkowo wzbogaciłam ciasto warstwą kajmakową (bo lubię), ale nie jest to konieczne. Przepis znalazłam(...)całość cały czas mieszać i zagotować (jak budyń). W oddzielnej misce utrzeć masło z cukrem pudrem i sokiem z cytryny a następnie dodawać po łyżce budyniu. Złożenie ciasta. Na pierwszy blat wyłożyć krem, a następnie przykryć go kolejnym blatem ciasta i tak postępować do końca. Polewa czekoladowa. Wodę, cukier puder i kakao wymieszać i zagotować chwilę na ogniu. Dodać kilka

coolinarnastrefa.blogspot.com
Millefeuilles z owocami czyli napoleonka inaczej 172

spotkałam nikogo, kto powiedziałby kremówce twarde i zdecydowane Nie Czyż można się oprzeć tak pysznemu połączeniu delikatnego kremu i ciasta francuskiego??? W różnych krajach sprawdzają się różne przepisy na odpowiednik naszych kremówek… Dzisiaj polecam przepis na Millefeuilles z owocami, cudownie lekki i soczysty… Napoleonka inaczej – składniki: opakowanie ciasta francuskiego 250 ml śmietany 30-36 % cukier puder(...)piekarnika jeszcze ciepłe ciasto wykładam na blat i ostrym nożem odkrawam brzegi a pozostałą całość dzielę na 3 części. Ubijam śmietanę i mieszam z kremem. Nakładam pół kremu na jeden kawałek ciasta, układam owoce, nakładam drugi kawałek dodaję resztę kremu i owoców. Przykrywam ostatnim kawałkiem a na wierzch posypuję cukier puder.     Smacznego:) źródło: Caroline Bretherton, ‚Baking’   Post

UgotujmyTo.pl
Orzechowy jabłecznik z kremem 260

orzechowym biszkopcie. Taki biszkopt z dodatkiem zmielonych orzechów jest bardziej wilgotny i nie wymaga nasączenia. No i wspaniale komponuje się z pysznym, jabłkowym nadzieniem. Wierzch ciasta stanowi delikatny budyniowy krem i polewa czekoladowa. Rozpusta w czystej postaci ;). Jeśli macie ochotę na takie jesienne ciasto, bardzo polecam ten przepis :). Biszkopt orzechowy: 150 g zmielonych orzechów laskowych lub włoskich 110 g mąki(...)jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać wystudzony budyń miksując do połączenia po każdym dodaniu. Nie należy miksować zbyt energicznie, gdyż krem może się zwarzyć. Powinien powstać gładki, puszysty krem. Złożenie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptowy wyłożyć tężejące nadzienie jabłkowe, wyrównać. Przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć. Na biszkopt wyłożyć cały krem budyniowo - maślany, wyrównać. Wstawić do lodówki na około 2 godziny

Opowieści z piekarnika
Karpatka na biszkopcie 138

zmodyfikowana wersja ciasta ptysiowego na stałe weszła do kategorii ciast rodzinnych najchętniej pieczonych w moim domu. Biszkopt doskonale balansuje słodki i ciężki smak kremu oraz chrupiący wierzch ptysiowy. Do weekendowej kawki jak znalazł :) Ciasto na małą blaszkę Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Ciasto ptysiowe: 7 dag masła(...)Krem: Z proszku budyniowego, mleka i cukru gotujemy budyń. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Ucieramy aż masa będzie gładka i jednolita. Krem rozsmarowujemy na  biszkopcie i przykrywamy ciastem ptysiowy. Wierzch ciasta możemy oprószyć cukrem pudrem

My simple kitchen
BOILED CREME TREAT – SKYRIM – słodkie bułki z kardamonem i kremem waniliowym 225

wygląd pochodzi od tradycyjnych, skandynawskich słodkich bułek o nazwie Skolebrød, Solskinnsboller lub Solboller. Każda wariacja różni się nieco dodatkami, ale najczęściej w składzie posiada kardamon, gotowany krem waniliowy, ciasto drożdżowe, lukier oraz wiórki kokosowe. Z ostatniego elementu zrezygnowaliśmy, gdyż w grze wyraźnie widać, iż jest to wersja tylko z lukrem. Przepis opracowaliśmy sami na podstawie kilku innych. Jeśli nie lubicie(...)ściereczką lub talerzykiem. Zostawiamy do momentu podwojenia jego objętości. Aby przyspieszyć proces, możecie włączyć na 1 min piekarnik na 50 stopni, wyłączyć i wstawić do niego miskę z ciastem. 2. KREM WANILIOWY (10 min) Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier i szczyptę soli. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. W międzyczasie oddzielamy żółtka od białek metodą butelkową. Wystarczy ścisnąć

Nerds Kitchen
Cytrusowe ciasto avocadowe 121

się ciasta w lodówce przez całą noc z pełna odpowiedzialnością stwierdzam, że naprawdę udane ciasto, inne od tych które dotychczas robiłam, bo nie jestem fanką ciast typu upiecz cokolwiek,posmaruj jakimś kremem i przybajeruj dla oka a jakoś przejdzie. Pewnie to uraz z dzieciństwa do słynnych „niemieckich” gotowych spodów do ciasta, które wypalały język, a moja mama smarowała(...)temp. 160-170 C około 30 minut. Ciasto wyroście, praktycznie podwoi swoją objętość, dla pewności czy jest suche sprawdź patyczkiem. Gdy się będzie piekło przygotuj resztę, czyli krem i owoce. Gdy ciasto się upiekło ostudź je, posmaruj dżemem*, kremem i obłóż owocami. Możesz już jeść, ale wg mnie lepsze jest po 12 h w lodówce

greenscarf
Ciasto kawowo- makowe 155

fusy zostały na sicie. Mieszankę bakaliową pokroić na drobniejsze kawałki. Masło utrzeć z cukrem na puch, dodawać po łyżce ostudzonej kawy, ucierać. Wyłożyć większą połowę kremu, na spód ciasta, na krem wyłożyć dżem, przykryć drugą połową ciasta. Wierzch posmarować masą, posypać posiekanymi bakaliami. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi