ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:233/1378)

Andrut z czekoladą 208

kostkę. Andrut z masą czekoladową Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując andrut z masą czekoladową. Andrut z masą czekoladową Najlepsza do andruta będzie kwaśna śmietana. Można ewentualnie sięgnąć po kremówkę lecz andrut nie będzie miał takiego samego smaku jak przy uzyciu kwaśnej śmietany. Gotującą się masę czekoladową należy nieustannie mieszać, w przeciwnym razie może się przypalić. Lubisz czekoladę? Jeśli

mecooks
Żurek śląski 195

ząbki czosnku ćwiartka selera cebula wędzone żeberko 2 kiełbasy chłopskie 2 łyżeczki chrzanu tartego majeranek, sól, pieprz kilka ziarenek ziela angielskiego 2-3 listki laurowe 3-4 łyżki śmietany kremówki Przygotowanie: Umyte i obrane warzywa (cebulę opalić na gazie) włożyć do garnka i zalać ok 2 l wody. Wsypać przyprawy, czosnek i wędzone żeberko. Gotować ok 1,5 godziny

Gaździnka warzy
Sernik "Tiramisu" 275

duże jajka ¾ szklanki mleka 3,2% ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku 2 łyżki likieru amaretto 3 łyżki mąki pszennej Krem śmietankowy z amaretto: 400 ml śmietany kremówki 150 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki likieru amaretto Ciemne kakao do oprószenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód: Ciasteczka przekładamy do malaksera, mielimy na pył, można również rozgnieść wałkiem

Wanilia i Kardamon
ciasto Pawełek 366

Masło miksujemy, dodajemy stopniowo budyń a następnie rozpuszczone batoniki. Miksujemy na wolnych obrotach na gładką masę. składniki na sos toffi: 180 g cukru 90 g masła 90 ml śmietany kremówki 1 szczypta soli wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku. Podgrzewamy i mieszamy do połączenia się składników przez ok. 3-4 min. Uwaga aby nie gotować za długo gdyż powstanie masa

Domowy Smak Jedzenia
Wytrawne ciasto z gruszkami 118

zajmuje dużo miejsca. Moja ma 26 cm długości i 24,5 szerokości. Piekę w niej ciasta oraz focaccię. Forma z wyjmowanym dnem służy mi głównie do przygotowywania ciast z kremem oraz ciast kruchych. Przeważnie używam takiej o rozmiarze 28 cm x 23,5.   Keksówkę używam głównie do pasztetów oraz chleba. Czasem przygotowuje w niej również ciasta dla mniejszej ilości

365 dni dookoła kuchni
Torcik krówkowy 105

bardzo pyszny i prosty w przygotowaniu deser, torcik z mleka skondensowanego, bitej śmietany i biszkoptów. Proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm. 250 – 300 g biszkoptów* 500 ml śmietany kremówki 30%, 1 łyżeczka do kawy soli, puszka mleka skondensowanego słodzonego, 14 g żelatyny, sok z cytryny, owoce do przybrania Puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować 3 godziny

królestwo garów
Delikatny krem z białych szparagów. Jak wybrać najlepsze szparagi? 118

czasu do czasu mieszając. 4) Następnie całość zalać gorącym bulionem, doprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, wymieszać i gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 5) Dodać śmietankę kremówkę lub mleczko kokosowe i całość zmiksować, najlepiej blenderem kielichowym, na gładki krem. 6) Główki szparagów zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około 2 min. 7) Gotowy

Fitsweet.me
Własny ogródek na balkonie. Prosty deser z owocami. 136

kokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na granolę dokładnie wymieszać ze sobą (najlepiej rękoma). 2) Następnie wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. 3) Piec

Fitsweet.me
Migdałowiec ciasto bez pieczenia 151

ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki itp. Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 250 g masła 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 150 g płatków migdałowych Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie

O kuchni z uczuciem
Gnocchi z borowikami w kremowym sosie śmietanowym 193

duża cebula 2 – 3 ząbki czosnku olej roślinny do smażenia czubata łyżka listków świeżego tymianku sól, świeżo zmielony czarny pieprz 150 ml białego wina 150 – 200 g śmietany kremówki Wykonanie: Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj. Grzyby mocz w chłodnej wodzie przez około 1/2 godziny. Następnie odsącz je na sitku. Borowiki umieść na suchej patelni i podgrzewaj je przez

Moja pasja smaku
Sernik z mango i białą czekoladą 138

rozpuszczonej i lekko przestudzonej czekolady wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczka aby czekolada się nie zważyła. Zahartowana czekoladę przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz zblendowane, obrane świeże mango.  Gotową masę serową przelewamy na spód. Na wierzchu rozkładamy jeszcze kilka pokruszonych ciastek oreo. Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie

VioletoweKucharzenie
Deser „Ziemia z robakami” 113

ciasteczek oreo/neo 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki słodkiego kakao 1-2 łyżki cukru pudru do smaku żelkowe robaki Ciasteczka mielimy na piasek. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec łączmy z serkiem mascarpone i słodkim kakao, miksujemy tylko do połączenia. Do powstałej masy dodajemy połowę zmielonych ciasteczek, mieszamy łyżką. Masę przekładamy do dwóch dużych

Smaki Na Talerzu
Delikatna zupa drobiowa z zielonym groszkiem 95

groszku biała część pora 1 kostka bulionowa drobiowa dla wzmocnienia smaku ( można pominąć jak ktoś jest ich przeciwnikiem , ja rzadko ale czasem korzystam ) 2 l wody 4 łyżki śmietany kremówki , słodkiej 30 % sól , pieprz do smaku Kawałki kurczaka i korpus dokładnie płukamy i przekładamy do garnka . Wlewamy wodę , dodajemy pokrojoną drobno cebulę , pora , kostkę bulionową i sól do smaku . Gotujemy

Ogrodnik w podróży
Sernik Dyniowy z Polewą Miodową i Orzechami 232

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki zmielonych goździków 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Polewa: 180g naturalnego miodu 80g masła 6-7 łyżek gorącej śmietanki kremówki 30% 100g posiekanych orzechów włoskich Spód: 1. Do blendera przełożyć herbatniki, zmiksować i przełożyć do miski. Następnie w blenderze zmiksować dość grubo orzechy i przesypać je również do miski. Dodać

Mała Cukierenka
Sernik miodowo-orzechowy 155

Polewa i posypka: 100g orzechów włoskich  100g czekolady mlecznej  1 łyżka masła orzechowego 2 ciastka owsiane 1. Twaróg miksujemy z jajkami, miodem, masłem orzechowym, mąką i kremówką. Miksujemy wyłącznie do połączenia składników by nie napowietrzać masy.  2. Na tortownicę 22cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wylewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 60 minut

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania