ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:233/1378)

Serowo - kawowy torcik z malinami 211

dowolnych kruchych ciastek czekoladowych/kakaowych ( u mnie ciastka HIT z nadzieniem czekoladowym ) 50 g masła Składniki na masę serową: 500 g dobrej jakości serka homogenizowanego waniliowego 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej około 5 łyżek cukru pudru, np. Cukier puder Królewski , lub więcej/mniej, w zależności od upodobań 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej + 100 ml gorącej, przegotowanej wody 2 łyżki

Opowieści z piekarnika
Deser lodowy z domowym sosem czekoladowym 261

wiśniami i sosem wiśniowym Bracia Koala bita śmietana listki świeżej mięty Przygotowanie: Jak przygotować prosty domowy sos czekoladowy: 100 g mlecznej czekolady 200 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany, kremówki 2 łyżki wody   Połamaną czekoladę, śmietanę i wodę umieszczamy w małym garnku. Podgrzewamy, ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady i połączenia składników. Przygotowanie deseru: Na dno pucharka łamiemy

Słodkie okruszki
Makaron z kurkami i szpinakiem 206

obiad będzie należał do udanych! Makaron z kurkami i szpinakiem: Składniki Ilość porcji: 2 Twój ulubiony makaron – 150 g Kurki – 300 g Szpinak – 200 g Śmietanka kremówka – 200 ml 1 niewielka cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka orzeszków pini 1 łyżka parmezanu Oliwa z oliwek Sól i pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu

ale Pysznie
Babeczki marchewkowe z bitą śmietaną 173

dużych oczkach. Ciągle mieszając, dodawać po łyżce marchwi. Ciasto przełożyć do blaszki wysyłanej bułką tartą i piec w temperaturze 180ºC przez 50-60 minut.  Dodatkowo : 250 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej garść malinami 1 łyżeczka żelatyny  cukier puder do smaku Przygotowanie : Bitą śmietanę ubić

Słodka Strefa
Kremowa zupa dyniowo-pomarańczowa 121

dyni 1 cebula ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 100 ml białego wytrawnego wina 300 ml soku pomarańczowego 300 ml bulionu warzywnego 100 g śmietany kremówki sól, pieprz, gałka muszkatołowa Ziemniaki obrać, umyć i razem z dynią pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać

Pieguskowa Kuchnia
ciasto śnieżny puch 269

składniki: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  2 galaretki cytrynowe 330 ml śmietany kremówki 400 g jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru 50 g masła 4 łyżki cukru 100 g wiórków kokosowych wykonanie: Galaretki rozpuszczam w 500 ml wrzątku, odstawiam do ostygnięcia. Całe jajka

babka w formie
Szarlotka bez pieczenia ze świeżymi jabłkami i bitą śmietaną. 171

zacznie tężeć (ważne! inaczej przecieknie przez spód formy), jabłka obrać i pokroić w drobną kosteczkę, dodając szybko do galaretki. Masę wyłożyć na spód i wstawić do lodówki.  Kremówkę ubić na sztywno, posłodzić cukrem pudrem według uznania, dodać stopniowo tężejącą żelatynę i wyłożyć na galaretkę.  Przechowywać w lodówce.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Mrożona kawa z sosem jagodowym (idealna na upały) 226

kubka, następnie delikatnie wlewamy wystudzoną kawę (kawę można wcześniej dosłodzić wg upodobań, ale pamiętajcie, że sos na dnie też jest słodki). Podajemy od razu z bitą śmietaną (ubita wcześniej kremówka lub gotowa bita śmietana w sprayu) i porcją ulubionych owoców. S macznego

Słodkie okruszki
Lody kokosowe 135

kiedy tylko mamy ochotę. Możemy również przygotować mrożony jogurt lub  pyszne, naturalne sorbety. Polecam! Lody kokosowe Składniki na około 1 litr: puszka mleczka kokosowego (400ml) szklanka śmietanki kremówki 30% pół szklanki mleka 2 płaskie łyżki wiórków kokosowych pół szklanki cukru (lub mniej jeśli wolicie mniej słodkie) łyżeczka ekstraktu z wanilii lub łyżka likieru kokosowego Wykonanie: Wszystkie składniki oprócz likieru

Smak mojej kuchni
Mus z mango i białej czekolady 231

pomocą taśmy rantowej do utrzymania odpowiedniego kształtu deseru. Wybór talerza, ozdób, owocowych dekoracji był według naszej inwencji twórczej. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) okrągłe biszkopty 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady gładka pulpa z 1/2 mango 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja owoce / pokruszone orzechy, migdały, herbatniki owsiane / pulpa z mango / czekoladowy kleks

Raj dla Podniebienia
Makaron ze szpinakiem 285

makaronu 450 g mrożonego szpinaku 3-4 ząbki czosnku (lub więcej,wg uznania) 2 duże cebule 200 g szynki wędzonej lub boczku 100 g serka topionego 250 g śmietany kremówki Makaron gotujemy al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. Przelewamy zimną wodą. Odstawiamy. Plasterki szynki/boczku kroimy na cienkie paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju

Smaki Na Talerzu
Lodowy torcik malinowy 149

degustacji torcika należy go wcześniej wyjąć z lodówki na jakieś 15 minut. Łatwiej się kroi. Można podać dodatkowo z bitą śmietaną. Składniki: 8 okrągłych biszkoptów 600 g śmietany kremówki 36% 2 szklanki malin 1 szklanka cukru (lub według własnego smaku) maliny do dekoracji Śmietanę ubić na sztywno. Maliny umieścić w rondelku , wsypać cukier i zagotować. Gotować aż cukier się rozpuści

O kuchni z uczuciem
Mus czekoladowy 246

też syty:) Z podanych proporcji wychodzą 4 pucharki/szklanki. Polecam. 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady łyżka masła 2 jajka 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 szkl. kremówki szczypta soli Połamaną na kawałki czekoladę wkładamy razem z masłem do miski, którą następnie umieszczamy na garnku z niewielką ilością gotującej się wody. Rozpuszczamy czekoladę na parze po czym odkładamy

Smaki Na Talerzu
Rolada z kremem bazyliowym i porzeczkami 194

czystą ściereczkę. Posypcie cukrem lub cukrem waniliowym i przełóżcie upieczony ciepły jeszcze biszkopt. Zdejmijcie delikatnie papier i zawińcie niezwłocznie, wzdłuż dłuższego boku. Odstawcie do wystygnięcia. Krem bazyliowy 320 śmietany kremówki 220 g mascarpone 2-3 łyżki cukru spora garść listków bazylii oraz 1/2 szklanki czerwonych porzeczek Listki bazylii utrzyjcie z 1 łyżką cukru (idealnie byłoby ucierać w moździerzu) na zieloną

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
domowe kremowe pierożki a la tortellini 171

miseczki przekładamy ricottę, dodajemy startą na grubych oczkach mozzarellę oraz parmezan. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. składniki na sos 3 plasterki dobrej jakości bekonu 4 łyżki śmietany kremówki 2 łyżki posiekanego koperku 1 płaska łyżka mąki pieprz wykonanie: Bekon kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni. Śmietanę dokładnie mieszamy z mąką. Dodajemy do bekony dokładnie mieszamy. Dodajemy koperek, doprawiamy

Domowy Smak Jedzenia