ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:242/1378)

Sernik tęczowy 188

środek poprzedniej warstwy ( tak jak w "zebrze"). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st i piec ok 1 godziny w 160-170 st C. Wierzch sernika ozdobić śmietaną kremówką ubitą z 1 łyżką cukru , posypać kolorową posypką. Smacznego

Z Marcepanem
Skubaniec 420

masy. Miksujemy mikserem lub zagniatamy ręcznie. Jeśli ciasto jest zbyt sypkie i nie chce się połączyć dodajemy tłustą śmietanę aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ja dałam ok. 3 łyżki kremówki). Wyrobione ciasto dzielimy na 3 części: 2 większe na spód i 1 mniejszą na posypkę. Do jednej większej części dodajemy kakao i zagniatamy aż do uzyskania gładkiego ciasta. Konsystencja powinna

Ciastkozercy
Sernik mleczny (z mlekiem w proszku) 747

polewą kakaową (60 g masła, 1/3 szklanki cukru, 2 łyżki kakao i 2 łyżki śmietany 18% – zagrzać razem i wymieszać), czekoladową (150 g deserowej czekolady i 100 ml kremówki – zagrzać razem i wymieszać) lub kajmakową (z ugotowanej puszki mleka skondensowanego słodzonego). Zobacz także: Makowiec bez ciasta, czyli ciasto japońskie Makowiec z jabłkami, czyli makowiec japoński to prawdziwa

Poezja smaku
KOKOSOWO - LIMONKOWE CIASTO UCIERANE (PRZEPYSZNE) 148

proszku do pieczenia sok i skórka otarta z 1 limonki 3 łyżki mleka 1 szklanka wiórków kokosowych SKŁADNIKI NA LUKIER: 1 szklanka cukru pudru 2 pełne łyżki gęstej śmietany kremówki (polecam "Piątnicę") sok z 0,75 limonki 1 szklanka wiórków kokosowych WYKONANIE: CIASTO: Piekarnik nagrzej do temperatury 175 stopni C . Keksówkę o wymiarach 26 x 11 cm wysmaruj

Słodko-Słony Świat Ilony
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ, BRZOSKWINIAMI I PORZECZKAMI 146

góra-dół, bez termoobiegu. Z termoobiegiem krócej. Ciasto wystawiamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Ja moje polewam delikatnie lukrem (moi domownicy tak lubią) z mielonego pudru trzcinowego z kremówką i kilkoma kroplami olejku migdałowego, to nasz ulubiony lukier marcepanowy. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Rogaliki z makiem i marcepanem 205

kulę, zawinąć ją ciasno w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 2 godziny.   Nadzienie:   150 g suchego mielonego maku 200 g masy marcepanowej 260 g śmietany kremówki 36% 2 łyżki rumu 80 g rodzynek 50 g kandyzowanej skórki z pomarańczy 1 łyżeczka cynamonu Marcepan pokroić na małe kawałki. Śmietanę zagotować. Dodać mak. Wymieszać, dodać marcepan. Podgrzewać masę

maniapieczenia
Krakersowa pychotka 131

herbaty. Składniki: 3 paczki krakersów pół tabliczki startej gorzkiej czekolady pół szklanki rumu 2.5 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżek cukru 200g masła Mleczko skondensowane słodzone 750ml śmietanki kremówki 30% lub 36% dwie łyzki cukru pudru 3 śmietan-fixy   Zaczynamy od przygotowania kajmaku. Przeczytaj cały przepis - Krakersowa pychotka at AleTorcik

AleTorcik
Jagodzianki z bitą śmietaną i mascarpone 271

szczypta soli jajko z odrobiną mleka do posmarowania drożdżówek Masa: 300g mrożonych jagód, lub borówek amerykańskich (są świeże do kupienia w Lidlu), obtoczonych w mące ziemniaczanej 350 ml śmietanki kremówki 250 mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misie i dokładnie wyrabiamy, do momentu aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne. Ciasto przykrywamy ścierką i odstawiamy

Lili w kuchni
Sernik z ajerkoniakiem na ciasteczkowym spodzie 172

wiaderku 170 g cukru kryształ 45 g mąki ziemniaczanej / budyń śmietankowy o tej samej wadze  4 jajka 250 ml ajerkoniaku ja użyłam zwykłego  200 ml śmietanki kremówki 30% nie ubitej Dodatkowo: płatki białej czekolady do dekoracji / bądź polewa  Wykonanie: Masło wraz z czekoladą roztapiamy w rondelku nie gotujemy. Ciastka miksujemy blenderem aż do ciasteczkowego proszku, jeżeli mamy

W Moim Magicznym Domu
tort kanapkowy z łososiem - bufet sylwestrowy na zimno 155

ryby,  1 duży pęczek
 koperku, 3 korniszony,  3 jajka ugotowane na twardo ,  1 ząbek czosnku,  800 g twarożku,  200 g gęstej śmietanki kremówki,  1 łyżka chrzanu,  sól, pieprz, cukier do smaku dekoracje: świeży ogórek, koperek, rzodkiewka, plastry jajka, łosoś Odetnij kilka plastrów ogórka, z pęczka koperku odłóż kilka gałązek do dekoracji

Eksperyment sobotni
PRZYJĘCIE URODZINOWE Z PAJĄKAMI DLA CHŁOPCA - INSPORACJA 131

anyżowych żelków) z TEGO przepisu Przepyszne Ciasteczka Orzechowe z Pająkami znane Wam już z TEGO przepisu Muffinki z TEGO przepisu, ale w wersji z kakao i czekoladą, mascarpone, kremówką oraz czekoladową pajęczyną 😋 Maleńkie Pizzerinki (spiderinki) z Pająkami - z salami, mozzarellą i oliwkami 😋 Widok z góry 😀 I na zakończenie zdjęcie tylko dla Czytelników o mocnych nerwach... 🙈 😂 Wnętrze Tortu... z niespodzianką

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa dyniowa wg przepisu Magdy Gessler 152

Składniki 1,5 kg dyni 200 ml mleka 200 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietanki kremówki 4 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej 4 garście łuskanych pestek dyni sól morska pieprz biały Sposób Dynię obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać mlekiem i bulionem. Dodać szczyptę soli morskiej i gotować do miękkości. Dodać rozdrobniony czosnek i jeszcze chwilę pogotować

Kuchenne aromaty
Torcik MaKoWY z BeZiKami i MuSem CzeKOLaDowym 166

Składniki: Spód : ● 4 jajka ● cukier ● 1 kubek mąki tortowej ● 1 budyń z białą czekoladą  ● 2 łyżki sypkiego niebieskiego maku Mus czekoladowy : ● 1 kubek śmietany kremówki ● 1 op serka mascarpone ● cukier ● 2 łyżki kakao ● 1 łyżka żelatyny ● 0, 5 kubka ciepłej wody ● 1 op bezików Do nasączenia biszkoptu: 50 ml limocello 2 łyżki żurawiny w formie dżemu  Polewa

Luźna Kuchnia
Ciasto z borówkami i polewą z białej czekolady. Co zrobić, żeby owoce w cieście nie opadały? 158

opakowanie (16 g) cukru waniliowego 2 łyżki (40 g) mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki (6g) proszku do pieczenia Polewa: 0,5 tabliczki (50 g) białej czekolady 2 łyżki śmietanki kremówki 30% Dodatkowo: 0,75 szklanki borówek 0,5 łyżki mąki pszennej 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: 1) Borówki umyć, delikatnie osuszyć i obtoczyć w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną

Fitsweet.me