ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:246/1378)

Mini serniczki 141

wierzchu. Przykryjcie je folią aluminiową jeśli chcecie aby się nie zrumieniły... nie pieczcie za długo.. ciastka niepotrzebnie wyschną. Studzić w otwartym piekarniku.  Krem chałwowy 300 ml śmietany kremówki (30%) 250 g mascarpone 160g chałwy Śmietanę zagotować zdjąć z ognia i rozpuścić w niej chałwę. Porządnie schłodzić w lodowce kilka godzin najlepiej.  Do schłodzonej masy dodać mascarpone

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Czekoladki kokosowe 177

ciasta. Oblać czekoladą i pokroić w prostokąty. Przepis na 30 malutkich serduszek.   300 g dobrej jakości gorzkiej czekolady (lub waszej ulubionej) 70 g białej czekolady 30 ml śmietany kremówki 25 g wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki pasty waniliowej Przygotujcie sobie nadzienie. Śmietanę podgrzać w rondelku, lub w kąpieli wodnej, oddać białą czekoladę.  Jak się wszystko ładnie połączy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik z jeżynową galaretką. 206

Wyjąć wystudzić. Masa serowa. 500 g sera quark  (lub twarogu półtłustego zmielonego co najmniej dwa razy) 250 g sera ricotta (lub mascarpone) 100 ml double cream (lub śmietany kremówki 36%) 1 szklanka castar sugar( lub drobnego cukru do wypieków) 4 duże jajka Otarta skórka dwóch cytryn Sok z jednej cytryny 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej Wszystkie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pączki Ćwierczakiewiczowej 163

próbach i błędach zaufałam interpretacji przepisu na blogu moje wypieki.) Przepis na około 25 pączków 500 g mąki pszennej 21 g suchych drożdży instant 8 żółtek 250 ml śmietany kremówki(double cream) 1/3 szklanki mleka 90 g cukru drobnego 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 1 cukier waniliowy 1/3 łyżeczki soli 150 g rozpuszczonego i przestudzonego masła 30 ml wódki Można

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto karmelowe warstwowe 145

szklanki - odstawić do napęcznienia, następnie podgrzać (lecz nie zagotować) i rozpuścić cały czas mieszając. Kawę rozpuszczalną rozpuścić w 1 łyżeczce ciepłej wody. Masę kajmakową podgrzać w ciepłej wodzie. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Mleczko skondensowane dobrze ubić do uzyskania piany i połączyć z masą kajmakową. Do masy mleczno kajmakowej wlać rozpuszczoną kawę. Wszystko dokładnie wymieszać i połączyć z ubitą śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
Blondies z batonikami Twix i sosem toffiee 111

cukru 1/3 szklanki śmietanki 36% Masło roztopić w rondelku z grubym dnem, wsypać cukier. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając (około 15 minut). Gdy cukier zbrązowieje, wlać śmietankę kremówkę. Gotować przez chwilkę aż masa nieco zgęstnieje i będzie gładka. Ciasto pokroić na kawałki, podawać polane ciepłym sosem karmelowym

Słodkie inspiracje
Torcik Wielkanocny 165

Cukieteria.pl Składniki : 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia sól -szczypta Krem 1 - szkl śmietany kremówki 36% 80  g  gorzkiej czekolady masło -2 łyżki dżem wiśniowy Dodatkowo : rurki czekoladowo - cytrynowe posypka waflowa - niebieska jajka cukiernicze baranek wielkanocny  Przygotowanie : Biszkopt  Białka oddzielić od żółtek. Białka

Kuchnia Danusi
Trufle czekoladowe z orzechami. 194

oraz drugi z truflami, to w pierwszej kolejności znikną te drugie ;) W moim domu te czekoladowe kuleczki są hitem! Zatem, polecam :) Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany kremówki 30% 100 g posiekanych orzechów 50 g cukru 2 łyżki masła 1 łyżka rumu (można pominąć) dekoracyjna posypka czekoladowa Wykonanie: Do rondelka wlać śmietankę, dodać połamaną czekoladę, masło oraz cukier

zadanie-gotowanie
Czekoladowy deser z tapioki 161

drobnych kuleczek tapioki 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki cukru trzcinowego 70 ml wiśniówki/wódki wiśniowej ( można pominąć ) Ganasz z białej czekolady: 100g białej czekolady 100 g śmietanki kremówki 30% Wykonanie: Kuleczki tapioki zalać kokosowym napojem roślinnym i odstawić na minimum 2 godziny. Po tym czasie do garnka z namoczoną tapioką dodać kakao i dokładnie rozprowadzić. Gotować tapiokę

kolorowotorcikowo
Ciastka francuskie z budyniem i marmoladą 358

minut, aż staną się złociste. Upieczone ciastka wystudzić na kratce. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 24 ciastka. Do przepisu należy użyć słodkiej, rzadkiej śmietanki 30 % (tzw. kremówki). Konfitury z budyniem można zastąpić np. prażonymi jabłkami/musem z jabłek i cynamonem, białym serem wymieszanym z żółtkiem, cukrem i rodzynkami, lub innym, ulubionym nadzieniem. W przepisie gotuje się budyń

Gospodyni Miejska
Babka keksowa z lustrzaną polewą 162

mieszanki keksowej Helio ½ szklanki mąki ziemniaczanej 16 g cukru z prawdziwą wanilią 1 cytryna 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia Lustrzana polewa: 7 dag cukru 50 ml śmietany kremówki 30% 25 ml wody 35 g białej czekolady 1 listek żelatyny Zielony barwnik spożywczy- (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Ciasto: Jajka wbić do miski, wsypać cukry,  ubijać do uzyskania gęstej puszystej masy

Wanilia i Kardamon
Sernik pieczony z owocami i galaretką 273

studzimy go w lodówce. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z opisem na opakowaniu, ja dałam ciut mniej wody, studzimy, zostawiamy do lekkiego stężenia. 3 łyżki tężejącej galaretki mieszamy z ubitą śmietanką kremówką i smarujemy śmietanką powierzchnię sernika i układamy owoce, które zalewamy resztą tężejącej galaretki. Smacznego!   The post Sernik pieczony z owocami i galaretką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z polewą chałwową 280

lodówki. W oryginale owijamy foremkę folią aluminiową i wstawiamy foremkę do większej foremki wypełnionej wrzątkiem. Nie zaryzykowałam, ale może wy to zrobicie??? Polewa chałwowa: – 100 ml śmietanki kremówki – 125 g dowolnej chałwy Śmietankę podgrzewamy. Do ciepłej wrzucamy chałwę i mieszamy do momentu, aż całkowicie się rozpuści i połączy ze śmietanką. Masa powinna być jednolita, chociaż przy niektórych chałwach

Relaxtime
Deser kibica :) 176

odstaw do przestygnięcia. Zimną galaretkę wlej do szklanek/pucharków, dodaj po kilka sztuk owoców i wstaw do lodówki do stężenia - naczynie ustaw pod kątem aby uzyskać odpowiedni kształt deseru. Kremówkę ubij na sztywno - pod koniec miksowania dodaj cukier puder. Bitą śmietaną wypełnij szklankę (za pomocą strzykawki cukierniczej). Deser udekoruj resztą owoców, migdałami, pralinką a czekoladę zetrzyj na tarce

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania