ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:246/1378)

Lodowy torcik malinowy 111

degustacji torcika należy go wcześniej wyjąć z lodówki na jakieś 15 minut. Łatwiej się kroi. Można podać dodatkowo z bitą śmietaną. Składniki: 8 okrągłych biszkoptów 600 g śmietany kremówki 36% 2 szklanki malin 1 szklanka cukru (lub według własnego smaku) maliny do dekoracji Śmietanę ubić na sztywno. Maliny umieścić w rondelku , wsypać cukier i zagotować. Gotować aż cukier się rozpuści

O kuchni z uczuciem
Mus czekoladowy 204

też syty:) Z podanych proporcji wychodzą 4 pucharki/szklanki. Polecam. 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady łyżka masła 2 jajka 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 szkl. kremówki szczypta soli Połamaną na kawałki czekoladę wkładamy razem z masłem do miski, którą następnie umieszczamy na garnku z niewielką ilością gotującej się wody. Rozpuszczamy czekoladę na parze po czym odkładamy

Smaki Na Talerzu
Rolada z kremem bazyliowym i porzeczkami 167

czystą ściereczkę. Posypcie cukrem lub cukrem waniliowym i przełóżcie upieczony ciepły jeszcze biszkopt. Zdejmijcie delikatnie papier i zawińcie niezwłocznie, wzdłuż dłuższego boku. Odstawcie do wystygnięcia. Krem bazyliowy 320 śmietany kremówki 220 g mascarpone 2-3 łyżki cukru spora garść listków bazylii oraz 1/2 szklanki czerwonych porzeczek Listki bazylii utrzyjcie z 1 łyżką cukru (idealnie byłoby ucierać w moździerzu) na zieloną

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
domowe kremowe pierożki a la tortellini 143

miseczki przekładamy ricottę, dodajemy startą na grubych oczkach mozzarellę oraz parmezan. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. składniki na sos 3 plasterki dobrej jakości bekonu 4 łyżki śmietany kremówki 2 łyżki posiekanego koperku 1 płaska łyżka mąki pieprz wykonanie: Bekon kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni. Śmietanę dokładnie mieszamy z mąką. Dodajemy do bekony dokładnie mieszamy. Dodajemy koperek, doprawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Lody Raffaello 338

śmietanki (30-36%) 400 ml słodzonego mleka skondensowanego (można użyć domowego wg. tego przepisu ) 50 g wiórków kokosowych 15 szt. pralinek Raffaello Jak zrobić lody Raffaello? Do schłodzonej śmietanki kremówki dodajemy słodzone mleko skondensowane i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną masę. Do masy śmietankowej dodajemy wiórki kokosowe i pokruszone pralinki Raffaello. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą szpatułki. Przekładamy

Kuchnia Łukasza
Smerfowy tort owocowy 245

wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Przekroić na trzy blaty. Krem pomarańczowy 2 galaretki pomarańczowe 750 g śmietany kremówki 200 ml wody Galaretki rozpuścić w 200 ml gorącej wody (według przepisu na opakowaniu) Wystudzić, ale nie dopuść aby stężała. Śmietanę zacząć ubijać na średnich obrotach. Jak zacznie gęstnieć zwiększyć obroty

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zupa szpinakowa z przepiórczymi jajkami 142

indukcyjne i dostępne są o różnych pojemnościach. Składniki: 1 litr bulionu mięsnego lub warzywnego 3 ząbki czosnku 250 g świeżego szpinaku baby 100 g serka topionego 150 ml śmietany kremówki sól, pieprz jajka przepiórcze Przygotowanie: Jajka włożyć do wrzątku gotować 4 minuty. Wylać gorącą wodę i zalać jajka zimną wodą na około 10 minut. Po tym czasie obrać ze skorupki

Ala piecze i gotuje
Tort cytrynowo miętowy- oldschoolowy 171

Można przechowywać w lodówce nawet tydzień (u mnie nie utrzyma się długo, w tajemniczy sposób znika ;) Krem cytrynowy 300 g lemon curd 200 g mascarpone  200 g śmietany kremówki oraz resztę lemon curd który pozostanie  Śmietanę z mascarpone wymieszać i ubijać na średnich obrotach, dodając łyżka po łyżce schłodzony lemon curd. Wymieszać do uzyskania gęstego kremu.  Lemon

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Brownie z malinową glazurą i bitą śmietaną 209

zdjęciach. Polecam piec co najmniej 5 minut krócej. Upieczone ciasto odstawiamy do ostudzenia. Dodatkowo: – słoiczek dżemu malinowego – 1,5 listka żelatyny – 100 ml śmietany kremówki 30% + łyżeczka cukru pudru. Dżem miksujemy w blenderze, żeby pesteczki nie były tak mocno wyczuwalne. Żelatynę zalewamy zimną wodą do napęcznienia. Po 10 minutach odsączamy ją z wody i zalewamy łyżeczką mocno

Relaxtime
Tahini- pasta sezamowa 186

jest idealna do humusu. Po dodaniu miodu, cukru, syropu z agawy lub innego słodzika smakuje jak sezamki w wersji płynnej. Mówię Wam pychotka! Słodzone tahini stanowi genialny dodatek do kremów, ciast i deserów. Nadaje niebywałej wyrazistości i wzbogaca smak danego wypieku. Łyżeczka do owsianki, jogurtu czy też z owockami...magia!! Już teraz informuję, że jutro będzie przepis

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik jogurtowy na Dzień Ojca 144

sobie życzył.  Życzył sobie sernik na zimno z truskawkami.  Proszę bardzo ... na zimno, z truskawkami, dietetyczny, więc można jeść bez wyrzutów sumienia.  Bez jajek i śmietany kremówki.  Lekki i kwaskowaty. Pyszny. Sernik zrobiłam w metalowych obręczach- 4 sztukach.  Możecie zrobić w małej tortownicy. Spód  150 g ciasteczek owsianych  40 g masła Ciasteczka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
sernikowy zawrót glowy,czyli sernik na zimno 117

Składniki Ciastka ,u mnie biszkopty na wyłożenie dna tortownicy,wyłożonej papierem 680 g, sera zmielonego w temperaturze pokojowej 300g śmietany kremówki 1 łyżeczka ekstraktu wanilii skórka z jednej cytryny cukier puder do smaku 15 g żelatyny owoce do dekoracji Wykonanie Wyłożyć dno tortownicy papierem i poukładać lekko skruszone biszkopty Serek ubijać z cukrem , aż cukier się dobrze połączy. Dodać ekstrakt

w mojej kuchni
Letnia kostka owocowa 150

galaretki krystaliczne Dr.Oetker Sposób przygotowania: Biszkopciki układamy na dnie kwadratowej tortownicy. Galaretki -truskawkową i agrestowa, rozpuszczamy  osobno w szklance gorącej wody, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę, prosto z lodówki ubijamy na puszystą masę, dodajemy zmielony twaróg wymieszany z cukrem pudrem, delikatnie miksujemy aż do połączenia. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy truskawkową tężejącą galaretkę, miksujemy, wsypujemy

Wanilia i Kardamon
Rolada zielone jabłuszko 149

biszkopt (jeszcze gorący) przełóżcie na ściereczkę. Zdejmijcie delikatnie papier do pieczenia i zwińcie w wzdłuż dłuższego boku. Odstawić do wystygnięcia. Mus jabłkowy 300 g prażonych jabłek 300 ml śmietany kremówki 1 galaretka jabłkowa Jabłka zmiksować na gładką masę.  Galaretkę rozpuścić w 100ml gorącej wody i dokładnie wymieszać aby się rozpuściła. Do przestygniętej galaretki dodać zmiksowane jabłka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk