ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:255/1378)

surówka z selera .jabłka i orzechów prażonych 140

jabłkiem i orzechami to uczta dla podniebienia a poza tym samo zdrowie.. Składniki: 1 seler /średniej wielkości/ 2 jabłka garść obranych potłuczonych orzechów 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka soku z cytryny + skórka otarta 1 łyżka cukru/w sumie według uznania ..na ile kto lubi słodkie/ sól.pieprz świeżo zmielony Wykonanie

Ugotujmy Coś
TORT Z ORZECHAMI I CZEKOLADOWYMI SŁODKOŚCIAMI 165

minut w 170 st.Po upieczeniu wyjmujemy , studzimy. Tak samo postępujemy z drugim biszkoptem z tym że na koniec dodajemy jeszcze kakao. Gotowe biszkopty przekrawamy na połowę każdy . masa: śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dosładzając do smaku przy ubijaniu cukrem pudrem. Kiedy śmietana jest bardzo sztywna, dokładamy mascarpone, mieszamy. Na spód układamy ciemny biszkopt. Nasączamy go lemoniadą przygotowaną z wody

Z Majeczką w kuchni
Ciasto czekoladowe z orzechami w sosie toffi. 258

Gotowe ciasto przekładamy do formy i pieczemy do suchego patyczka (w zależności od piekarnika 35-45 minut). Studzimy. SOS TOFFI: 5 łyżek cukru 2 łyżki masła 3 łyżki śmietany kremówki 30% 100 g orzechów włoskich      Do garnka o grubym dnie wsypujemy cukier i topimy (nie mieszając!), do uzyskania złotego karmelu. Następnie dodajemy masło i ostrożnie wlewamy śmietanę

Rozpustne gotowanie
Frittata z ziemniakow i sera plesniowego 166

przepisu Donny Hay. Frittata z ziemniaków i sera pleśniowego ok 800 g ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w plasterki 2 gałązki rozmarynu sól, pieprz 4 duże jajka 375 ml śmietany kremówki 100 g sera z niebieską pleśnią np Lazur czy Rokpol Piekarnik rozgrzewamy do 160 st.C. Ziemniaki układamy w naczyniu do zapiekania, solimy, pieprzymy i posypujemy listkami rozmarynu. Jajka energicznie mieszamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto toffi + film 168

Masę krówkową przekładamy do miski i łączymy z posiekanymi orzechami. Na biszkopcie równomiernie rozprowadzamy masę kajmakową z orzechami i przykrywamy drugą częścią ciasta. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fix. Ubitą śmietanę wykładamy na ciasto i równomiernie ją rozprowadzamy a na wierzch ciasta ścieramy na tarce o małych oczkach czekoladę. Gotowe

Smakowite Dania
Ciasto krówka 303

koniec dodajemy cukier puder oraz cukier wanilinowy. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej (tylko do rozpuszczenia!). Do szklanki z żelatyną dajemy 1-2 łyżki ubitej kremówki i mieszamy. Tak zaprawioną żelatynę łączymy z resztą śmietany. Gotową masą przekładamy oba ciasta. Puszkę z masą kajmakową wkładamy do lekko gotującej wody i chwilę ogrzewamy. Gdy masa jest już

Smaki Na Talerzu
ciasto harataniec z serem 487

powidło ścieramy jedno ciasto kakaowe. Podpiekamy. składniki na masę serową: 1000 g sera 100 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 2 żółtka 200 g cukru 125 ml śmietany kremówki 30 g mąki ziemniaczanej wykonanie: Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo żółtka oraz jajka. Następnie dodajemy ser, miksujemy. Dodajemy śmietanę oraz mąkę ziemniaczana i miksujemy do połączenia się

Domowy Smak Jedzenia
Kawowo - czekoladowy deser z musem malinowym 98

tego mus z mrożonych malin :-). Udanego dnia Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: 1/2 szklanki mocnego/ostudzonego naparu kawy u mnie Caprissimo Belgique 250 g serka mascarpone 350 g śmietany kremówki 30 % 80 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru mrożone maliny - mogą być inne owoce Do miski blendera dajemy serek mascarpone i śmietankę 30%, miksujemy do momentu, aż powstanie pianka

kruche babeczki
Babeczki - kopce kreta 175

proszek do pieczenia - 1 łyżeczka soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki kakao ciemne - 3 łyżki cukier - 1 szkl mleko - 1 szkl olej - 1 szkl jajka - 2 szt banany - 4 szt śmietana kremówka - 500 g śmietan - fix - 2 op cukier puder - 3 łyżki sok z cytryny Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. mąkę, proszek, sodę oraz kakao przesiać i połączyć z masą

Camilla w kuchni
Sorbet kawowy 124

Składniki: 500 ml ostudzonej mocnej kawy 500 ml śmietany kremówki 12 % 150 g drobnego cukru bita śmietana do dekoracji Sposób przygotowania: Kawę i śmietanę schłodzić w lodówce. Zmieszać je ze sobą, dodać cukier. Całość dokładnie wymieszać, najlepiej zmiksować. Włożyć do lodówki na pół godziny. Po tym czasie zmiksować kolejny raz. Zmiksowaną masę zamrozić. Wyjąć z zamrażalnika

Menu Zdrowia
Pikantny krem kukurydziany 141

puszka kukurydzy  1 niewielki por 1-2 ostre papryczki 2 łyżki masła (najlepiej klarowane) 2 łyżki mąki 200 ml passaty, przecieru lub pomidorów z puszki * 100 ml śmietanki kremówki bazylia - może być świeża sól pieprz * u nas jest to domowy przecier, robiony podczas sezonu na pomidory i pasteryzowany w słoiki DODATKOWO (opcjonalnie) : chleb tostowy ser żółty Jeżeli mamy rosół

Kuchnia od dwojga
Kremowy sernik muszkatołowy z malinowym sosem i Manhattan 175

idealny na zimowy deser i jako towarzysz do kawy, czy herbaty :) Sernik muszkatołowy z sosem malinowym Potrzebujesz: Spód: 200g herbatników 100g masła Masa serowa: 500g twarogu 2 łyżki śmietanki kremówki 3 jajka 6 łyżek cukru 200ml mleka 2 łyżki mąki pszennej skórka otarta z 1/3 cytryny 1/4 otartej gałki muszkatołowej/ 1/5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Sos malinowy: 200g mrożonych

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto urodzinowe bez pieczenia 201

przy okazji wyszło bardzo smacznie :) Ciasto z bitej śmietany, mascarpone i kajmaku - pycha! Składniki na foremkę 11 x 30 cm (keksówka): ok. 17 sztuk herbatników 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 400 g gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki posypki czekoladowej 4 szt. różyczek z opłatka 1 łyżka masła Przygotowanie: Blaszkę posmaruj masłem. Ułóż

Alutka-Gotuje
Bajaderka 197

ewentualnie: 1/3-1/2 szkl. cukru,gdyby ciasta były mało słodkie  Dodatkowo: herbatniki/biszkopty do wyłożenia formy  50g czekolady gorzkiej  50 g czekolady mlecznej  50 ml śmietanki kremówki Ciasto i ciastka pokruszyć.Masło,czekoladę, kakao, mleko, (ewentualny cukier) rozpuścić w garnuszku.Ostudzić i wlać do okruchów ciasta.Wymieszać , dodając również powidła, bakalie, alkohol. W razie potrzeby zwiększyć ilość bakalii/ciastek

Moje domowe kucharzenie
Sernik z musem malinowym 133

gorzkiej czekolady 80 g masła 50 g cukru 1 jajko 40 g mąki Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego 500 g sera mascarpone 100 ml śmietany kremówki 36% 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki esencji waniliowej Maliny (świeże lub mrożone) zblendować z cukrem. Połamaną w kostki czekoladę rozpuścić a następnie odstawić

Bullio

Proponowane wyszukiwania