ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:254/1378)

SERNIK NA ZIMNO Z GRANATEM 146

kostkę ananasa.  Spód ciasta jest kruchy zrobiony z herbatników.  Składnik: 600 g tłustego białego sera 120 g cukru  2 łyżki soku z cytryny 400 ml śmietanki kremówki  250 g kruchych ciasteczek 40 g masła 1/4 łyżeczki soli 3 łyżeczki żelatyny  1 duży owoc granatu Przygotowania: Ser miksuje na gładką masę, dodaję cukier, sok z cytryny

Kukuleczki
KREM ORZECHOWO- CZEKOLADOWY DOMOWA "NUTELLA" 194

ciasteczek, naleśników i kanapek.  Dla mnie do jedzenia "ze słoika". Składniki 250 g dobrej, gorzkiej czekolady (możecie użyć też mlecznej) ok 150 ml wody 300 ml śmietanki kremówki 30 %  80 g cukru 50 g masła 50 g orzechów laskowych opcjonalnie ziarna z 1 laski wanilii Przygotowanie Piekarnik nagrzejcie do 200 st. Na blachę wsypcie orzechy, prażcie je około

OliveandThyme
AKSAMITNY KREM CHRZANOWY 154

ponieważ chrzan o tej porze roku jest niezbędny w naszej diecie, podejrzewam, że jeszcze nieraz przekieruję Was na te stronę :) Póki co jednak, zapraszam: Składniki 200 g śmietany kremówki 36 % 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki tartego chrzanu sól himalajska do smaku Przygotowanie Schłodzoną śmietanę dobrze ubijcie- powinna być gładka i sztywna. Dodajcie sok z cytryny, chrzan i sól

OliveandThyme
CZEKOLADOWE CIASTO Z BANANAMI I SOSEM TOFFI 145

kakao 1 łyżka mleka 100 g dobrej, gorzkiej czekolady, drobno posiekanej 1 banan, obrany i pokrojony w plastry do posypania cukier puder sos toffi: 250 ml śmietanki kremówki 150 g brązowego cukru 75 g masła 1/2 łyżeczki soli morskiej Przygotowanie Najpierw przygotujcie sos toffi: wszystkie składniki umieśćcie w rondlu, podgrzewajcie, mieszając od czasu do czasu, aby rozpuściły się i połączyły

OliveandThyme
MAKARON Z KURCZAKIEM I SZPARAGAMI W ŚMIETANOWO-SEROWYM SOSIE 139

pozostałości po  kurczaku na soli  , ale mogą to być też lekko wcześniej podsmażone piersi z kurczaka), pokrojonego na dowolne kawałki 3 ząbki czosnku 300 ml śmietany kremówki 2-3 garście startego parmezanu (lub więcej jeśli lubicie ;)) masło (klarowane) do smażenia sól, pieprz makaron Przygotowanie Białe szparagi umyjcie i obierzcie, zielone tylko umyjcie. Odłamcie z nich zdrewniałe końce (trzymając

OliveandThyme
TARTA Z KARMELIZOWANYM CZOSNKIEM I KOZIMI SERAMI 121

octu balsamicznego 1 niecała łyżka cukru 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku + do posypania 100 g miękkiego sera koziego 100 g twardego sera koziego 2 jaja 150 ml śmietany kremówki 3 łyżki kwaśnej śmietany sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie Zróbcie spód tarty- zimne masło posiekajcie razem z solą i mąką (możecie użyć w tym celu malaksera). Kiedy składniki połączą się

OliveandThyme
MAKARON Z BROKUŁAMI (I BOCZKIEM? ) W SEROWYM SOSIE 116

Składniki dowolny makaron brokuły 150 g wędzonego boczku 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 g sera z niebieską pleśnią (u mnie lazur) sól, swieżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa, trochę cukru Przygotowanie Boczek pokrójcie na wąskie paski, wysmażcie na suchej patelni (lub w piekarniku), aby stał się chrupiący. Odsączcie na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, odłóżcie. Brokuły umyjcie, podzielcie na różyczki

OliveandThyme
Pączki ziemniaczane z ganache czekoladowym 196

podsypywania 40 g świeżych drożdży 2 duże jajka 90 g cukru szczypta soli 1 łyżka spirytusu 180 g ciepłego mleka Ganache czekoladowe: 250 g mlecznej czekolady 250 g śmietanki kremówki 36% Dodatkowo: olej rzepakowy do smażenia cukier do obtoczenia pączków Przygotowanie: Ciasto: Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w wodzie. Gdy będą miękkie odcedzić i przecisnąć przez praskę. Do jeszcze ciepłych

Nastoletnie Wypiekanie
Kremowe ciasto cappuccino 316

stopniach. Po wystudzeniu zdjąć papier, przekroić biszkopt na 3 blaty.  Masa serowa Składniki: 600g serka homogenizowanego u mnie Jogobella 150g cukru 1 cukier waniliowy ( 3 łyżeczki) 600ml śmietanki kremówki 30-36% 125g kawy czekoladowej cappuccino 3 łyżeczki naturalnej kawy rozpuszczalnej 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w ¼ szklanki wrzącej wody Dodatkowo: Do posypania ciasta kakao Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno dodając

W garach u Gosi
Makowiec śnieżny – kuchnia podkarpacka 215

małym ogniu, ciągle mieszając, aż do uzyskania gęstej masy. Gorącą masę makową wykładamy na biszkopt i wyrównujemy wierzch. Studzimy przed wyłożeniem kolejnej warstwy. Składniki – masa śmietanowa: 1/2 litra śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodając na koniec letnią żelatynę. Miksujemy i wykładamy

Trzeci talerz
Gulasz z łopatki z pieczarkami 252

pieczarek 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1/2 korzenia pietruszki 1/2 łyżeczki suszonego tymianku mniej niż 1/2 łyżeczki majeranku mniej niż 1/2 łyżeczki suszonego cząbru 20 ml śmietany kremówki 30 % ( lub innej , słodkiej ale gęstej ) pieprz , sól do smaku smalec do smażenia mięsa 1 szklanka wody, plus jedna, kostka rosołowa -„na żeberkach” lub 1 szklanka bulionu . Mięso

Ogrodnik w podróży
Gofry z bitą śmietaną i frużeliną 161

pozbycia się ewentualnych grudek mąki). Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy porcje ciasta (kilka łyżek) i pieczemy według instrukcji naszego urządzenia. Upieczone gofry odstawiamy do lekkiego przestudzenia w pozycji pionowej. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Na gofrach układamy porcje bitej śmietany, na nią kładziemy po 2-3 łyżki frużeliny i zajadamy :) Smacznego

MyCookBook.pl
Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą 135

Makaron jest dobry zawsze! I dzisiaj u mnie właśnie makaron z pysznym szpinakiem i gorgonzolą. Szybki i smaczny! Polecam! Składniki : * 200g ulubionego makaronu  * 500g szpinaku mrożonego * 200ml śmietany kremówki  * 100g gorgonzoli  Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Szpinak rozmrozić na patelni, dodać kawałki sera oraz śmietankę. Zagotować. Sosu nie trzeba doprawiać. Wymieszać z makaronem. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Piernik z powidłami i czekoladą 138

piernika 2,5 płaskich łyżeczek sody 2 pełne łyżki kakao Przełożenie: 2 słoiczki powideł śliwkowych Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 8 – 9 łyżek kremówki Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, a następnie dodajemy po jednym jajku. Ciągle ucierając dodajemy miód i śmietanę. Następnie dodajemy mąkę przesianą z kakao, przyprawą do piernika oraz sodą

Smaki Na Talerzu
Makowe naleśniki z serem i granatem 158

łyżki maku (niemielonego)  otarta skórka z 1/2 cytryny 30 g roztopionego oleju kokosowego lub masła Nadzienie  250 g twarogu sernikowego 1 laska wanilii 125 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru  1 owoc granatu Przygotowania: 1. Wszystkie składniki ciasta zmiksować na jednolitą masę, odstawić na ok 30 min do lodówki 2. Nadzienie - śmietanę ubijamy z cukrem pudrem

Słodki Kompromis

Proponowane wyszukiwania