ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:249/1378)

Porzeczkowiec całkiem inny. 141

czas miksując aż powstanie gładka masa. Dodatkowo: 1 duży słoik dżemu porzeczkowego (400 g) 1 puszka masy krówkowej 1 duże opakowanie herbatników 1 duże opakowanie krakersów 400 ml śmietanki kremówki + 1 łyżeczka cukru waniliowego Do nasączenia biszkoptu: 100 ml wody 2 łyżeczki cukru trochę soku z cytryny Biszkopt nasączyć, na to wyłożyć masę budyniową. Na masie budyniowej ułożyć herbatniki

Agusiowe smakołyki
Muffiny jogurtowe z melisą 106

rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. (Mogą delikatnie opaść.) Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno i udekorować nią muffiny. Ciastka można dodatkowo ozdobić listkami melisy i startą skórką z cytryny

Di gotuje
Pełnoziarnisty makaron w sosie śmietanowym ze szparagami. 81

idealne, polecam! Składniki; 20 dag makaronu pełnoziarnistego 1 filet (pojedynczy) z kurczaka sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła klarowanego przyprawa do gyrosa do smaku 200 ml śmietany kremówki 30% pół pęczka zielonych szparagów Przygotowanie; Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelnię wkładamy masło, mięso kroimy w kostkę dodajemy na patelnię. Po kilku minutach wlewamy śmietanę, doprawiamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Szparagi zapiekane z serem. 678

się aromatyczne serowe nitki, które powstają gdy sięgamy widelcem po kolejną porcję, są po prostu genialnym bonusem :) Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2 łyżki roztopionego masła 150 ml śmietany kremówki 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki startej mozzarelli 1/2 szklanki startego parmezanu (lub/i 1/2 szklanki startego cheddara) sól i świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Szparagi pozbawić stwardniałych końcówek i umieścić w naczyniu

zadanie-gotowanie
łaciaty sernik z pianką i rosą 501

łyżeczka proszku do pieczenia  na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 300 ml śmietanki kremówki 120 ml oleju 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z pomarańczy 1/2 szklanki rodzynek na piankę: 5 białek 1/2 szklanki cukru Składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na dwie nierówne części

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Risotto ze szparagami 209

ryżu do risotto arborio około 10 szparagów 1/2 szklanki wina białego 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 cebulki szalotki 3 łyżki startego parmezanu 3 łyżki śmietany kremówki Cebulę obieramy, bardzo drobno kroimy. Szparagi myjemy i przekrajmy na 4 części. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i oliwę. Dodajemy szparagi i podsmażamy około 5 minut. Zdejmujemy z ognia

Ania i Marcin gotują
Placuszki z mozzarellą i pomidorami 117

Wytrawne placki z dodatkami  Składniki 100 g mąki 2 łyżki stopionego masła 4 łyżki startego parmezanu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz pół szklanki kremówki suszone oregano pasta z suszonych pomidorów w 1 duży pomidor malinowy kulka mozzarelli ząbek czosnku     Przygotowanie   Mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i szczyptę soli wymieszałem. Następnie dodałem

R'n'G Kitchen
Cytrynowy puch 4174

cytrynową piankę i wstawiamy całość do lodówki. Gdy galaretka stężeje przystępujemy do ostatniego etapu. Żelatynę zalewamy 70ml wrzącej wody i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do schłodzenia. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder. Ubitą śmietanę (mniej więcej 1-2 łyżki) łączymy z zimną, płynną żelatyną i mieszamy. Tak zahartowaną żelatynę łączymy teraz z resztą śmietany

Smaki Na Talerzu
Krem kokosowy 170

Krem kokosowy Składniki : czekolada biała w pastylkach - 175 g śmietana 36 % - 175 ml wiórki kokosowe - 90 g KRESTO Przygotowanie : Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło. Gorący krem nakładać

Kuchnia Danusi
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką 242

szczypta soli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki octu jabłkowego Składniki na masę: 2 opakowania (250g )serka mascarpone 5 żółtek  4-5 łyżek cukru 2 małe opakowania śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie suszonych fig 1 opakowanie suszonych daktyli 1/2 opakowania suszonych śliwek 5-6 łyżek płatków migdałowych 1 opakowanie cukru do szarlotki ( z cynamonem

Jemy Pijemy
Domowe herbatniki 144

coś słodkiego. Pyszne i banalnie proste.   Jeszcze tylko składniki: 100 g masła śmietankowego (w temperaturze pokojowej) 2 szklanki mąki pszennej 0,75 szklanki cukru pudru 100 ml śmietanki kremówki 30% szczypta soli   Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy do połączenia składników. Przekładamy na podsypaną mąką deskę i zagniatamy przez chwilę (2-3 minuty). Możemy zrobić herbatniki maślane

Niunioki
Łączenie smaków FOODPAIRING 273

bloga gdzie surówka z białej kapusty dostaje nowego blasku :]. Na sam koniec by Was zachęcić i uruchomić odrobinę kreatywności garść ciekawych połączeń smakowych: KACZKA+IMBIR+MIĘTA+CZOSNEK ORZECHY PECAN+KREMÓWKA+CYNAMON ANYŻ+CZEKOLADA+SKÓRKA POMARAŃCZOWA IMBIR+SER FETA OGÓREK ZIELONY+RABARBAR+POMARAŃCZ KURCZAK+ESTRAGON+CEBULA BURAK+KOKOS+CURRY+MUSZTARDA+CHILLI+ZIEMNIAK WANILIA+LIMONKA+CYNAMON JAJKO+CYTRYNA+KOPEREK CYNAMON+TYMIANEK+KURCZAK

Kuchnia PROzdrowotna
Pieczarki w śmietanie 160

mogą stanowić małe samodziene danie lub tradycyjnie dodatek do mięs. Składniki na 2 porcje: 500 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła ghee sól, czarny pieprz zielona pietruszka śmietana kremówka Wykonanie: pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, podciąć końcówki nóżek. Pieczarek nie powinno się myć. Należy kupić młode, białe z zamkniętymi kapeluszami. Większe przekroić na ćwiartki, mniejsze na pół. Cebulę obrać, pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik porzeczkowy 129

Wystudzić. Krem porzeczkowy 1 szklanka czerwonych porzeczek (użyłam mrożone) 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny (lub 1 listek i 1/2 żelatyny ) 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki -schłodzonej Żelatynę zalać 1 łyżką wody i odstawić aby napęczniała.  W garnuszku zagotować porzeczki z cukrem - nie gotujcie długo wystarczy 2 minuty. Przetrzeć przez sitko- pestki nie będą

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk