mielone - 47549 przepisów (strona:249/3170)

Lasagne ze szpinakiem i jarmużem 99

przygotowana lasagne dostarcza nie tylko walorów smakowych i wizualnych, ale także wzbogaca wiele cennych składników odżywczych. Składniki na lasagne ze szpinakiem i jarmużem Pomidorowo-mięsny sos: 500 g mięsa mielonego 500 g przecieru pomidorowego 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku olej do smażenia Szpinakowa warstwa(...)umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę, zeszklić na oleju. Czosnek obrać, drobno posiekać, dodać do cebuli, chwilę podsmażać. Na patelnię wrzucić mięso mielone, oprószyć je solą i pieprzem, smażyć ok. 10 minut. Wsypać marchew i pietruszkę, smażyć 3-5 minut. Do mięsa z warzywami wlać przecier pomidorowy, lekko go zredukować

niecodziennikpary
Papryka na parze z kalafiorem i suszonymi pomidorami 113

zrobiliśmy z dodatkiem ryżu, mięsa mielonego, kalafiora oraz suszonych pomidorów z zalewy. Składniki na paprykę na parze z kalafiorem i suszonymi pomidorami 100 g ryżu 250 g mięsa mielonego 4 papryki 2-3 różyczki kalafiora 1 / 2 słoiczka pomidorów suszonych w oleju 1 średnia cebula 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Paprykę(...)przepisu na opakowaniu, przestudzić. Różyczki kalafiora umyć, podzielić na mniejsze kawałki. Pomidory wyjąć z oleju, odsączyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju. Dodać mięso mielone, smażyć 5 minut. Następnie dodać ugotowany ryż, kawałki kalafiora, paski pomidorów oraz 2 łyżki oleju z zalewy i zioła prowansalskie. Całość przemieszać, smażyć 3-4 minuty, na koniec doprawić

niecodziennikpary
Pasztet z suszoną śliwką 102

małego selera 3-4 liście laurowe po kilkanaście ziaren ziela angielskiego i pieprzu jajko 3-4 ząbki czosnku ulubione przyprawy (u mnie mielone ziele angielskie, papryka mielona słodka i ostra) 1 czerstwa kajzerka łyżka oleju smalec do wysmarowania formy około 120 g s uszonych śliwek (u mnie HELIO ) pieprz sól Rozpoczynamy od podzielenia mięsa (łopatka i boczek(...)każdej strony około 10 minut. Czerstwą bułkę moczymy w zimnym wywarze pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. Dobrze namoczoną bułkę wyciskamy z nadmiaru płynu. Za pomocą maszynki do mielenia mięsa mielimy: dwa razy mięso i wątróbkę oraz jeden raz warzywa, czosnek i bułkę. Do powstałej masy dodajemy około 150 ml wywaru z gotowania mięsa i warzyw, jajko, ostrą i słodką

PatiGotuje
Pulpeciki dla niemowlaka BLW 136

suszonej szczypta czosnku suszonego granulowanego Jak zrobić pulpeciki dla niemowlaka: Zaczynamy od zmielenia przez maszynkę mięsa jeśli nie mamy mielonego. Następnie obieramy marchewkę i cebulę, myjemy dokładnie. Warzywa te rozdrabniamy w malakserze drobno na tzw kaszkę. Potem mięso mielone przekładamy do miski. Następnie do mięsa dodajemy rozdrobnioną cebule i marchew, kaszę kukurydzianą, przyprawy i zioła. Potem wszystko

Dorota Smakuje
Pyszna zupa klopsowa 145

klopsikami wieprzowymi i dużą ilością warzyw. Palce lizać!     Składniki: ok 300g wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek 1/3 szklanki mąki – do obtoczenia klopsików włoszczyzna: marchew, seler, pietruszka, por 3-4 ziemniaki pół cebuli 1 ząbek czosnku Przyprawy do zupy: sól, pieprz(...)liść laurowy, ziele angielskie 1 litr bulionu lub wody 2 łyżki słodkiej śmietanki 1 łyżka oleju po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki       ** Do mielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Włoszczyznę oraz cebulę kroimy w kostkę *** *** Ziemniaki

Blog z Apetytem
GRYCZANE CIASTO CZEKOLADOWE 123

gorzkiej czekolady 125 g masła 4 jajka, żółtka i białka oddzielnie 40 g brązowego cukru 40 g białego cukru 80 g jogurtu naturalnego 80 g mielonych migdałów 40 g mąki gryczanej mała szczypta soli 1 płaska łyżeczka sody KREM Z MASCARPONE 500 g mascarpone 5 łyżek ajerkoniaku 1-2 łyżeczki cukru pudru lub ksylitolu WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy(...)brązowym cukrem, na jasną, puszystą masę. Cały czas miksując, cienkim strumieniem dolewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem oraz dodajemy jogurt.  Wyłączamy mikser i dodajemy mąkę gryczaną  oraz mielone migdały. Mieszamy rózgą lub szpatułką, krótko, do połączenia składników. W oddzielnej misce ubijamy białka z solą, na lekko sztywną pianę. Cały czas miksując, łyżka po łyżce dosypujemy biały cukier

cool and minty
Ciasto Monte 95

Ciasto Monte Biszkopt orzechowy 6 białek 100 g mielonych orzechów laskowych 150 g cukru 50 g mąki tortowej 2 łyżki oleju Krem 6 żółtek 3,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe 50 g cukru 100 g mlecznej czekolady 350 g masła extra Dodatkowo orzechy mielone do posypania wierzchu ciasta woda i alkohol do nasączenia biszkoptu Biszkopt orzechowy(...)ostudzenia. Masło podzielić na pół i utrzeć z każdym budyniem osobno. Biszkopt delikatnie nasączyć wodą z odrobiną alkoholu, wyłożyć porcję budyniu waniliowego a następnie budyń czekoladowy. Wyrównać i posypać mielonymi orzechami laskowymi. Odstawić do schłodzenia w lodówce, najlepiej na całą noc. Ciasto Monte By Published: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Ciasto Monte

Pieguskowa Kuchnia
Pierogi z mięsem mielonym 129

łyżki oleju  1 łyżeczka soli Farsz 50 dkg mielonego mięsa   1 cebula 1 jajko sól, pieprz, majeranek Mąkę przesiać do miski,dodać jajko, sól ,wlać olej i stopniowo wlewać wodę. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto.Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać podsmażoną cebulę oraz przyprawy

Moje domowe kucharzenie
Wegańskie placki z czerwonej soczewicy 155

dzięki temu olej podczas smażenia nie pryska na różne strony. Składniki (na 8 placków): 200 ml czerwonej soczewicy czerstwa bułka razowa cebula pół łyżeczki kozieradki pół łyżeczki pieprzu grubo mielonego olej do smażenia Czerstwą bułkę zalać 150 ml zimnej wody. Soczewicę wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Soczewicę zalać 300 ml wody, zagotować, zmniejszyć moc palnika(...)Bułkę odcisnąć z wody i dodać do soczewicy. Wymieszać rękoma, by bułka się rozpadła. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do soczewicy. Masę doprawić kozieradką i grubo mielonym pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki. Mokrymi rękoma uformować z masy 8 placków. Placki smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z surówką. Jeśli masz ciekawy

Weekendy w domu i ogrodzie
Kiełbasa kanapkowa w/g JackaW 175

razy PRZYPRAWY -peklo sól 19 g/kg -pieprz czarny grubo mielony 2 g /kg -czosnek świeży dobrej jakości 1-1,5 g/kg -kolendra mielona 0,5 g/kg -ziele angielskie mielone 0,5 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -cukier 1 g/kg -woda 10% -osłonki białkowe fi 65-80 -sznurek wędzarniczy WYKONANIE  Kupione mięso tniemy w kostkę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Gołąbki bez zawijania 5771

mielone z kapustą i cebulą w pysznym sosie pomidorowym. Propozycja obiadowa, z podanych ilości wychodzi 19-20 sztuk gołąbków. Składniki: 1 kg kapusty białej, 500 g mięsa mielonego, 1 duża cebula, szklanka ryżu, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 4 jajka, 2 łyżki kaszy manny, łyżka bułki tartej, sól, pieprz, 2 łyżki majeranku, kilka ziaren ziela angielskiego(...)czasie odsączamy z nadmiaru wody. Ryż gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1:2 na pół miękko - około 7-8 minut. Dodajemy do kapusty wraz z mięsem mielonym, jajkami, kaszą manną, bułką tartą, łyżką majeranku, szczyptą pieprzu. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, dodajmy liść laurowy

Lena Gotuje
Kotlety z kaszy gryczanej, jajek i pieczarek 248

jajka surowe ok. 120 g kanapkowego serka śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia mały pęczek koperku olej lub masło do smażenia sól morska, świeżo mielony pieprz Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku przez ok. 15-20 minut (najlepiej tyle, ile podano na opakowaniu). Trzy duże lub cztery mniejsze jajka gotujemy w tym samym czasie(...)serek kanapkowy mieszamy wraz z jajkami i wlewamy do masy. Solimy i pieprzymy. Łączymy całość (mieszając łyżką lub dłonią). Na talerzyk wsypujemy bułkę tartą. Dłonią formujemy kotlety (jak na mielone – podłużne lub okrągłe) i od razu obtaczamy w bułce. Powinniśmy uzyskać ok. 10-12 sztuk w zależności od wielkości. Na patelni rozgrzewamy warstwę oleju. Smażymy kotlety

Poezja smaku
Sałatka z mięsnymi kuleczkami 141

świeże warzywa. Będzie miała wtedy więcej witamin. Poza sezonem oczywiście też można ją przygotować z warzyw kupnych. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kulki mięsne: ok. 200g mięsa mielonego 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz do smaku łyżeczka sosu sojowego 0,5 łyżki bułki tartej mąka do panierowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pozostałe składniki: 8 dużych liści sałaty masłowej pęczek(...)cebuli ok. 1 łyżeczka ziaren słonecznika 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz kilka kropel soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam go do smaku solą i pieprzem oraz sosem sojowym. Dodałam majonez i bułkę tartą i wymieszałam wszystkie składniki na jednolitą masę mięsną. Z masy

Waniliowe Improwizacje
Ciasteczka z mielonych migdałów 116

czasem robią się twarde. Na drugi dzień są w środku lekko ciągnące. 175 gram mielonych migdałów 170 gra cukru pudru 2 białka z małych jajek kilka kropel aromatu migdałowego 2 łyżki cukru pudru do obtaczania  do środka może iść migdał, suszona żurawina Mielone migdały, cukier puder, białka i aromat migdałowy wymieszać na gładko. Wstawić do lodów

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania