mielone - 47549 przepisów (strona:246/3170)

Kakaowe kulki mocy 82

mocy to bardzo prosty i zarazem zdrowy deser czy przekąska. Zostały zrobione na bazie daktyli, nie zawierają cukru, ani innych słodzików. daktylowe kulki można obtoczyć w sezamie, wiórkach kokosowych, mielonych orzechach lub w kakao. Tutaj ogranicza Was tylko Wasza wyobraźnia. Kulki mocy będą idealnie pasowały do filiżanki mocnej i dobrej kawy. Kakaowe kulki mocy   Do przygotowania kawy użyłam(...)detale. Pod tym linkiem znajdziecie także inne rodzaje kawiarek Bialetti. Kakaowe kulki mocy Czas przygotowania: 20 minut + czas oczekiwania Składniki: 1 szklanka daktyli 2 łyżki masła orzechowego 1 szklanka mielonych włoskich orzechów czubata łyżeczka kakao Do obtaczania: sezam wiórki kokosowe kakao zmielone orzechy     Wykonanie: Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy przez 2 godziny. Odcedzamy, zachowując 2-3 łyżki

Kulinarne przygody Gatity
CHICKEN KORMA I TEST NOWEGO GARNKA MARKI FLORINA ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 60

unoszenia. – Ponadto pokrywka naczynia wyposażona została w odpowietrznik, umożliwiający odparowanie nadmiaru wody. Można zakupić go TUTAJ!   SKŁADNIKI: ( 2 duże porcje ) * filet z kurczaka – ok. 400 g * mielone migdały – 1 łyżeczka * jogurt naturalny, gęsty – 100 ml * olej do smażenia – 150 ml * duża cebula – 2 szt * woda – ok. 250-350 ml PRZYPRAWY(...)starty świeży imbir – 1 łyżeczka * czosnek – 2 ząbki * garam masala – 1 łyżeczka * chili – 1 łyżeczka * sól – 1 łyżeczka * czarnuszka – 1 łyżeczka * mielony kardamon – 1 łyżeczka * mielona kolendra – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W misce mieszamy starty imbir z posiekanym czosnkiem, garam masalą, chili, solą, czarnuszką , kardamonem, kolendrą oraz migdałami. Dodajemy jogurt

Ostra na Słodko
SOFFICINI. TYM RAZEM Z FARSZEM Z MIELONEGO MIĘSA. 80

naprawdę wolną rekę 😎 Typowe sofficini mają w środku szynkę i ser. Ale nie ukrywam, że taką podstawową wersję lubię najmniej 😉 Ja tym razem nadziałam moje pierożki na bogato. Jest mielona karkówka, papryki żółta i czerwona, czosnek, cebula i por. I sporo przypraw, także wnętrze jest "charakterne". Oczywiście jak to bywa z domowymi przepisami farsz zawsze można zmodyfikować wg uznania(...)małych pierożków)  1 szkl. mleka 1 szkl. mąki łyżka masła szczypta soli Do panierowania : 2-3 jajka bułka tarta szczypta soli Na farsz: 500 g mięsa mielonego (u mnie karkówka) 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej biała część pora 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku słodka i ostra papryka 1 łyżka ketchupu 1 jajko

Walijskie Pichcenie
Czerwona kapusta zasmażana do obiadu 63

Zasmażana kapusta o apetycznym fioletowo – biskupim odcieniu. Fantastycznie pasuje do różnego rodzaju mięs serwowanych w trakcie obiadu, przepysznie uzupełnia posiłek. Udko kurczaka, pierś kaczki, kotlety mielone – do wszystkiego czerwona kapusta będzie pasowała smakowicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Czerwona kapusta zasmażana 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Sałatka Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje(...)kapusty 1 cebula żółta lub czerwona 200 g boczku parzonego, swojskiego 50 ml oleju rzepakowego 300 ml gorącej wody 3 liście laurowe 3 ziela angielskie sól, cukier, pieprz czarny mielony 1 cytryna 3 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Na dnie garnka rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę i boczek pokrojone w drobną

ProstePesto.pl
Ekspres kolbowy czy automatyczny? 47

taka sama. Na czym polega zaparzanie kawy w ekspresie kolbowym? Większość ekspresów kolbowych nie ma wbudowanego młynka do kawy (w przeciwieństwie do ekspresów automatycznych). To znaczy, że ziarna należy mielić ręcznie. Z mieloną kawę wsypuje się do kolby (nazywanej też portafiltrem), która jest bardzo charakterystycznym elementem ekspresów kolbowych. W kolbie znajduje się sitko pojedyncze lub podwójne (na jedną(...)mechaniczną dyszę spieniającą mleko (tzw. panarello). To umożliwia przyrządzanie kaw białych takich jak latte czy cappuccino. Różnice między ekspresem kolbowym a automatycznym Ekspres kolbowy wymaga używania gotowych kaw mielonych (co dla smakoszy nie jest dobrą opcją) lub zakupu młynka do kawy elektrycznego lub ręcznego i samodzielnego mielenia kawy. W ekspresach automatycznych młynek jest częścią urządzenia. Kawa w ekspresach półautomatycznych

Żyję by jeść
Makowiec z gwiazdkami na kruchym cieście / Poppy Seed Shortcake 74

cieście - idealny nie tylko na Święta, ale również na Sylwestra i sezon karnawałowy. Dzisiejsze ciasto posmakuje wszystkim fanom makowców z dużą ilością maku . Ten makowiec z masą makową bez mielenia jest błyskawiczny do przygotowania. Kiedy korzystamy z maku mielonego, bardzo łatwo przyrządzić domową masę makową - całość przygotowań masy nie zajmie dłużej niż 5 minut i możemy wzbogacić(...)ulubione bakalie. W przeciwieństwie do gotowych mas, możemy dosłodzić ją do smaku, tak jak najbardziej lubimy. Masa makowa bez mielenia jest idealna do przygotowania z dużym wyprzedzeniem, bo świetnie znosi mrożenie (masę zamrażamy oczywiście bez białek). Taka masa przyda się nie tylko do makowców, ale także do drożdżówek lub innych wypieków z makiem. Z podanych proporcji otrzymacie

Lekcje w kuchni
Pyszny sernik tradycyjny, sernik bez spodu 101

wodniste. O składzie z mlekiem w proszku już nie wspomnę. Dlatego warto poszukać i kupić naprawdę dobry ser. Moim ostatnim odkryciem jest nabiał z Bielunia. Rewelacyjny ser mielony w wiaderku, śmietana i jogurt też wiaderkowe. Do tego w dobrych cenach. Pamiętacie przepisy babć czy mam, gdzie było napisane “Zmiel ser trzy razy przez maszynkę”. Ja sobie teraz(...)czegoś takiego nie wyobrażam, ale pamiętam jak moja mama tak robiła. Potem pamiętam sery białe mielone w takich kiełbaskach z folii, kupowane w marketach. Pewnie do tej pory można je kupić w tej formie. No i sery wiaderkowe. Te naprawdę dobre o dobrej konsystencji i dobrym składzie ciężko spotkać. Piątnica ma taki o zwartości tłuszczu

Mieszam w Garnku
Migdałowe ciasteczka Bethmaennchen 97

Migdałowe ciasteczka Bethmaennchen to tradycyjny wypiek adwentowy we Frankfurcie na Menem. Tradycyjnie ciasteczka przygotowywane są z masy marcepanowej, cukru pudru, mielonych orzechów, z dodatkiem wody różanej. Ostatnio często dodaje się do ciasteczek likier migdałowy lub aromatyczne olejki. Ciastka udekorowane są trzema połówkami migdałów. A nazwa pochodzi od znanej kupieckiej rodziny Bethmann z Frankfurtu, której szef kuchni miał te ciasteczka(...)posmakują te słodkie, migdałowe maleństwa? Migdałowe ciasteczka Bethmaennchen : na 32- 34 sztuk Składniki : 46- 47 migdałów 200 g masy marcepanowej schłodzonej 2 łyżki mąki pszennej 80 g mielonych migdałów 80 g cukru pudru szczypta soli 1 łyżka amaretto lub kilka kropli olejku migdałowego 1 białko Do posmarowania: 1 żółtko 3- 4 łyżki mleka Wykonanie: 1. Najpierw trzeba obrać migdały

dolcevitainmykitchen
Flammkuchen alzacka tarta chlebowa z cebulą i boczkiem 138

WYPEŁNIENIE TARTY 200 ml crème fraîche lub gęstej, słodkiej śmietanki 36 % 1 czerwona cebula 1 cebula żółta 100 g boczku parzonego pokrojonego w drobne słupki sól morska i grubo mielony czarny pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: SPÓD TARTY Mąkę przesiej przez sito wprost do misy, wsyp sól i wymieszaj. Do kopki suchych składników stopniowo wlewaj letnią wodę(...)termoobieg. Obie cebule obierz z łupin i pokrój w cienkie krążki. Boczek pokrój w drobne słupki. Na całej powierzchni spodu rozsmaruj crème fraîche. Śmietankę oprósz bezpośrednio z młynka do mielenia odrobiną soli morskiej i grubo zmielonego pieprzu. Cebulkę i boczek wyłóż na spód chlebowej tarty pokryty słodką śmietanką. Tarte flambée od razu wstaw do rozgrzanego piekarnika na maksymalny czas pieczenia

ProstePesto.pl
Wegetariańskie Mapo Tofu Faceta w Kuchni 80

tofu gotowanego w ostrym sosie, zazwyczaj rzadkiej, oleistej i jaskrawoczerwonej zawiesiny, opartej na douban, sfermentowanej paście z bobu i chili i douchi, sfermentowanej czarnej fasoli, a także z mięsem mielonym, najczęściej wieprzowym lub wołowym. Istnieją odmiany z innymi składnikami, takimi jak grzyby, orzechy, cebula, inne warzywa lub ziarna.Tofu cieszy się w Chinach ponad 2000-letnią historią, jest bogate(...)starsza pani mieszkała poza Chengdu jako wyrzutek. Pewnej burzliwej nocy, jak głosi legenda, bogaty biznesmen potrzebował zakwaterowania, szczęśliwa Pani Chen, że ​​ma gościa, zrobiła danie z grillowanego tofu i mielonej wieprzowiny. Smak zmiótł podróżnika z nóg i biznesmen rozpowiadał wszędzie o daniu Pani Chen. Stamtąd Mapo Tofu stało się potrawą domową w całym regionie, które teraz jest w menu

RafalCook
Krokiety ruskie z ziemniakami i twarogiem 78

łyżki roztopionego masła szczypta soli morskiej FARSZ RUSKI 800 g ugotowanych ziemniaków 200 g białego sera twarogowego 1 cebula 200 g boczku parzonego suszony majeranek sól i grubo mielony czarny pieprz PANIERKA 2 jajka szczypta soli bułka tarta masło klarowane lub olej rzepakowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: NALEŚNIKI W rondelku rozpuść masło. Nie gotuj go, tylko doprowadź(...)ziemniaki w garnku rozgnieć praską. Pozostaw do wystudzenia pod lekko uchyloną pokrywką, zapobiegnie to wyschnięciu i stwardnieniu ziemniaczanego puree. Ser biały twarogowy przepuść 2 – krotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Jeśli nie masz takiej możliwości, twaróg potraktuj praską do ziemniaków. Biały ser i ostudzone ziemniaki połącz w jedną masę. Dopraw do smaku solą oraz dużą ilością suszonego majeranku

ProstePesto.pl
Makaron z indykiem i warzywami 74

szybki obiad to prawdziwy skarb. Wciąż szukamy kolejnych pomysłów i inspiracji, aby pomimo natłoku zajęć urozmaicić nasze codzienne posiłki. Myślę, że Tobie także przypadnie do gustu makaron z mielonym mięsem indyczym i warzywami.   Makaron z indykiem i warzywami składniki na 3-4 porcje czas przygotowania 40-50 minut 400 g makaronu rigatoni (makaron rurki) 600 g mielonego(...)szyi indyczej i włoszczyzny  Makaron z indykiem i warzywami przepis 1. Ugotuj wywar z szyi indyczej i włoszczyzny. 2. Na patelni rozgrzej mocno oliwę z wytłoczyn, dodaj mielone mięso z  indyka, i podsmażaj aż się dobrze zrumieni. 3. W międzyczasie pokrój w drobną kostkę seler naciowy, marchewkę, cebulę, i suszone pomidory. Dodaj je do mięsa

Cztery Fajery
Zdrowy de vollaille z kaszy i indyka 63

wiesz, że kasza, a w szczególności gryczana, to nie jest produkt pierwszego wyboru dla kilkulatka. Ale nawet dorośli niespecjalnie przepadają za kaszą – za gryczaną w szczególności. Miks mięsa mielonego i kaszy to nasz wypróbowany sposób na oswojenie kaszy. Używamy różnych kasz, najczęściej gryczanej i orkiszowej, choć dodajemy do kotletów także pęczak. Kasza doskonale łączy się z mięsem, tworząc zwartą(...)kaszą gryczaną niepaloną – ma ona mniej intensywny smak niż kasza palona. Z kaszy palonej doskonale wychodzą pulpety w sosie pomidorowym. Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej 250 g mielonego indyka 1 łyżka musztardy Dijon, albo miodowej 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonego czosnku 5 plasterków miękkiego sera 5 plasterków szynki 1 ogórek kiszony pokrojony

Niedzielny kucharz
BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI 81

mięsa – Łatwe i szybkie w przygotowaniu ILOŚĆ PORCJI: 4 BURGERY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – Polędwica z dorsza – 350g – Cebula biała 1 sztuka – Sól do smaku – Pieprz czarny świeżo mielony do smaku – Mąka 2 łyżki – Jajko – Bułka tarta do panierowania – Oliwa – Ogórek gruntowy – Rzodkiewki – 4-5 sztuk – Zielona sałata karbowana – 4 liście – Cebula czerwona marynowana* – 2 plasterki żółtego sera(...)łyżki octu ryżowego – 2 łyżki wody – Sól do smaku – Cukier do smaku SOS – Jogurt naturalny 2 łyżki – Ketchup – 3 łyżki – Majonez – 1 łyżka – Szczypta soli – Pieprz czarny świeżo mielony PRZEPIS: Czerwoną cebulę pokrój w drobne pióra, przełóż do miseczki, dodaj ocet, wodę, cukier i sól do smaku. Całość zamieszaj i wstaw do lodówki na minimum godzinę, lub przygotuj wieczorem

globuskulinarny
Tortilla zapiekana z mięsem mielonym i pieczarkami 304

Składniki: Tortilla 6 sztuk Mięso mielone 400 g Pieczarki 400 g Mozzarella tarta 200 g Cebula średnia Puszka pomidorów krojonych Koncentrat pomidorowy pełna łyżeczka Sól Pieprz Papryka słodka łyżeczka pełna Czerwona papryka 1/2 Olej do smażenia Natka pietruszki posiekana dwie łyżki Przygotowanie: Pieczarki pokroić podsmażyć na odrobinie oleju. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem i zdjąć z patelni(...)samej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą pieprzem oraz słodką papryką. Smażymy przez chwilę, aż mięso straci swój surowy kolor.  Dodajemy paprykę, podsmażone wcześniej pieczarki, koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Na środku każdej tortilli wykładamy farsz, posypujemy odrobiną sera

Kulinarne przygody