Ragù Bolognese Ragù Bolognese jeden z dwóch wielkich sosów włoskich. Drugi to oczywiście Ragù Napoletana, czyli z Neapolu, ale o nim kiedy indziej 😉 Jak nazwa wskazuje Ragù Bolognese pochodzi z Bolonii we Włoszech. Jest to sos bez którego dwa podstawowe dania by nie istaniały, czyli – Lasagne alla Bolognese i oczywście – Tagliatelle alla Bolognese. Ten rodzaj makaronu jest tradycyjny w regionach Emilia-Romana i Marche. Pamiętaj ❗❗❗ Tagliatelle alla Bolognese nie ma nic wspólnego z daniem, które nie is... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...