mielone - 47549 przepisów (strona:241/3170)

Faszerowany kalafior 180

osolić i włożyć kalafiora. Gotować 10 minut od zagotowania się wody. Włożyć go tak żeby góra kalafiora była u góry. Następnie zahartować zimną wodą i odsączyć. Przygotować mięso mielone – posiekać cebulkę, ząbek czosnku i dodać do mięsa. Jajko, bułkę tartą, słodką paprykę, majeranek również wrzucamy do mięsa. Doprawić(...)smaku solą, pieprzem. Dokładnie wymieszać masę. Można dodać do mięsa łyżeczkę vegety, ale to już tylko jak ktoś chce. Są dwa sposoby nadziewania kalafiora, pierwszy to wypełnić mięsem mielonym między nóżkami kalafiora. Ale myślę że to jest dość trudne. drugi łatwy to – uformować z mięsa półkulę, położyć na dnie żaroodpornego naczynia. Natomiast kalafiora powoli dzielić na mniejsze kawałki

Kuchnia Pokoleń
Zupa gołąbkowa 2464

pomysł na sycący, a zarazem lekki obiad. Nazwa tej zupy bierze się stąd, że w składzie znajdziemy wszystko to co używamy do przygotowania gołąbków - kapustę pekińską, mięso mielone i ryż :) Zupa gołąbkowa będzie idealna na delegację, ponieważ możecie ją przelać do słoików. Jeżeli macie wątpliwości, czy ugotowany ryż nie zepsuje zupy - to uwierzcie mi na słowo(...)obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Seler obrać. Kapustę pekińską umyć oraz pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Przesmażyć cebulę. Następnie dodać mięso mielone. Przyprawić solą oraz pieprzem. Całość przesmażyć. Podsmażone mięso wraz z cebulką przesypać do wysokiego garnka. Dodać starte warzywa, kawałek selera i kapustę pekińską. Wlać wodę i dodać pomidory

Ugotować
Papryka z farszem meksykańskim 149

Papryka faszerowana ryżem, mięsem mielonym, fasolą i pomidorami. U mnie w lekko pikantnej wersji. Składniki: 100 g ryżu ok 300 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów sól, pieprz, chili w proszku lub pieprz cayenne 6 dużych papryk czerwonych Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie ryż mieszamy z mięsem mielonym, odsączoną fasolą i zmiksowanymi pomidorami. Przyprawiamy do smaku. Z papryk obcinamy górną część, usuwamy gniazda nasienne. Wydrążone papryki nadziewamy farszem i przykrywamy odciętymi wcześniej czubkami Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, na dno wylewamy szklankę bulionu lub wody. Pieczemy ok. 1,5 godz w temperaturze

e-PrzepisyKulinarne
Pulpeciki w sosie własnym 194

starta na małych oczkach 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 czerstwa bułka namoczona w mleku, odsączona 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, świeżo mielony pieprz mąka do obtaczania pulpecików Dodatkowo: 2 ząbki czosnku w łupinkach 2 suszone grzybki 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej sól, świeżo(...)mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Cebulkę smażymy na średnim ogniu przez 5 minut, aż zmięknie. Dodajemy marchewkę, mieszamy, smażymy kolejne 5 minut. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.  2. W misce mieszamy podsmażoną cebulkę i marchewkę, mięso, odsączoną bułkę, jajko, doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Zagniatamy na jednolitą

My Culinary Art
Kotlety mielone 213

Dziś mamy dla Was coś w sam raz na niedzielny obiad czyli kotlety mielone :) Soczyste, chrupiące i pachnące, których żaden mięsożerca

Kuchenne Wariacje
Rolada z miesa mielonego z kolorowym nadzieniem 407

menu nie musi być nudne. Zwykłe mięso mielone podane w ciekawej formie może być świetnym elementem sylwestrowej zimnej płyty albo noworocznego obiadu. Dlatego dzisiaj proponuje wykorzystać mięso mielone obojętnie jakie macie, dodać kilka kolorowych składników i zamienić je w pyszną kolorową mięsną roladę, która idealnie pasuje zarówno jako cieple dania jak i element zimnego bufetu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Papryka faszerowana mięsem mielonym 162

dania, które "same" przygotowują się w piekarniku, dlatego pieczone papryki bardzo przypadły mi do gustu :) Oczywiście wierzch papryk możecie posypać startym, żółtym serem.  Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1 szklanka wywaru warzywnego 1/4 szklanki surowego ryżu kilka papryk 1 mały pomidor malinowy 2 małe cebule ostra papryka sól, np. różowa pieprz, np. pikantny olej(...)Uważać, aby papryki nie przedziurawić. Cebulę obrać, drobno pokroić i przesmażyć na patelni z odrobiną oleju. Pomidora drobno pokroić. Ryż ugotować w 3/4 szklance wrzącej, osolonej wodzie. Ostudzić. Do mielonego mięsa dodać ryż, przesmażoną cebulę, pomidora i przyprawy. Całość wymieszać. Przygotowaną masą nadziewać papryki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Całość zalać wywarem warzywnym. Przygotowane papryki p iec w 195ºC

Ugotować
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym 406

makaronem :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje klopsików: 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1/2 łyżeczki czosnku w proszku sól, świeżo mielony pieprz Składniki na sos: 500 g passaty pomidorowej 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka cukru sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: 1 łyżka oliwy

My Culinary Art
Pikantny sos pomidorowy z klopsikami i brązowym makaronem 163

potrawy brązowego makaronu, zawsze się obawiałam, że smak nie taki, że popsuje potrawę. Dzisiaj już wiem jest bardzo dobry, zdrowy i nie tuczy jak biały makaron. Mięso mielone, cebulka poszatkowana, majeranek, jajko, odciśnięta bułka, sól, pieprz do smaku, wymieszać. Uformować małe klopsiki, odłożyć na bok. W garnuszku rozgrzać olej, podsmażyć cebulkę z czosnkiem na złoty kolor. Wlać puszkę

Kuchnia Pokoleń
Klopsiki w kremowym sosie musztardowym 141

zwiaku z akcja Maggie " Klopsiki i Pulpety " przygotowalam klopsiki w kremowym sosie musztardowym. Raczej zadko przygotowuje tego typu potrawy, poniewaz zawsze wydawalo mi sie, ze "papranie" sie z miesem mielonym, jego wyrabianie, a nastepnie formowanie kotlecikow, zajmuje  duzo czasu, jednak przygotowujac dzisiejsze klopsiki okazalo sie, ze nie jest to znowu jakies bardzo czasochlonne danie i zdecydowalam, ze beda(...)dobrze doprawione pulpeciki z sosem musztardowym. Danie okazalo sie bardzo smaczne, lekko ostre od musztardy, a jednoczesnie delikatne i kremowe dzieki serkowi Filadelfia. Goraco polecam! Skadniki: 500g mieszanego miesa mielonego 2 srednie cebule 2 zabki czosnku 1 jajko  bulka tarta (opcjonalnie) sol, pieprz 0,5 lyzeczki slodkiej i ostrej papryki w proszku 0,5-1 lyzeczka mielonej

Codzienne Gotowanie
Pulpeciki cynamonowe z sosem jogurtowo - miętowym 178

niesamowicie ciekawy efekt i jast naprawdę godne polecenia. Składniki: 0,5kg wołowego mięsa mielonego  2 małe cebule starte na tarce o grubych oczkach 1 łyżka mielonego cynamonu 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki świeżej mięty posiekanej 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól, pieprz

Codzienne Gotowanie
Chili Con Carne 136

polskim bigosem - ilu kucharzy i gospodyń tyle wersji, odmian i niuansów. Prawdziwe chili powinno przygotowywać się z kawałków mięsa wołowego, obecnie, szczególnie w Europie przygotowuje się je z mięsa mielonego.  W Stanach Zjednoczonych powołano nawet do życia International Chili Society - organizację mającą na celu promowanie, rozwój i udoskonalanie chili, odbywają się tam coroczne zawody w przygotowaniu tego dania(...)stanu Texas od 1977 roku.  Składniki : 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1-2 papryczki chili (ilość należy uzależnić od własnych preferencji i ostrości papryczek) 500g mięsa mielonego wołowego 1 litr przecieru pomidorowego (passaty) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka słodkiej i ostrej papryki

Codzienne Gotowanie
Dolma - faszerowana papryka 225

mielonej wołowiny (chudej) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 garście rodzynek 2 garście orzeszków pinii 2 łyżki suszonej mięty 2-3 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu 2 łyżki cukru 0,25 łyżeczki mielonego cynamonu 0,5 łyżeczki kurkumy Sos : 200ml przecieru pomidorowego 200ml wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny

Codzienne Gotowanie
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 1469

pieczarkami i Klops drobiowy faszerowany papryką , ale to są dania mało pracochłonne. Polecam Wam się pobawić i przygotować danie z jego pomysłu. Przepis na najlepsze Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką: 6 ćwiartek z kurczaka kolorowe mini papryki natka pietruszki ½ kg mięsa wieprzowego 1 jajko 1 cebula ¾ szkl. bułki tartej zalanej zimnym mlekiem po sam rant łągodna papryka(...)się zarumieniły. Faszerowane ćwiartki kurczaka są rewelacyjną przystawką na zimno, mogą być okładem na kanapki, czy podane na gorąco stanowić danie obiadowe. Polecam. The post Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Patison faszerowany mięsem mielonym 249

patisony w rewelacyjnej cenie – 50 g za sztukę! Nie wiem czy wcześniej je jadłam, pewnie nie, ale tym razem oczami wyobraźni widziałam już parujące danie: patison faszerowany mięsem mielonym(...)jesienną pluchę za oknem. Jak pomyślałam, tak zrobiłam. Myślę, że Wy równie chętnie go przygotujecie.     Składniki /dla 2 osób/: 2 patisony 1/2 cukini 200 g mięsa mielonego 1 Czytaj dalej... Artykuł Patison faszerowany mięsem mielonym pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania