ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:258/1378)

Delicja makowa z wiśniami i kawą wg Aleex 358

dodać 60 ml wrzącej wody i wymieszać. Odstawić na kilka minut, następnie mieszać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Dodać likier, wymieszać i ostudzić. 10. Do miski wlać zimną śmietankę kremówkę, od razu dodać zimne mascarpone i cukier puder. Miksować przez około 1-2 minuty na wyższych obrotach do czasu powstania gęstej i sztywnej masy. 11. Połączyć masę z ostudzoną żelatyną

W mojej kuchni
TORCIK AJERKONIAKOWY 142

napęcznieje, delikatnie rozgrzewamy w kąpieli wodnej lub mikrofali i studzimy (żelatyna ma być płynna i letnia). Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę wlewamy do masy z ajerkoniakiem. Mieszamy. Do ubitej kremówki dodajemy małymi porcjami adwokatową masę. Mieszamy ponownie i wylewamy na nasz ciasteczkowy spód obłożony dookoła rurkami. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie przygotowujemy naszą advokatową polewę. Żelatynę

Walijskie Pichcenie
Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli 93

Bita śmietana: 200 ml śmietanki 30-36% 1 łyżka syropu z puszki brzoskwiń kilka kropel soku z cytryny cukier puder (opcjonalnie; jeśli ktoś lubi słodkie) Dodatkowo: ulubiona mieszanka musli Kremówkę - opcjonalnie z odrobiną pudru ubić na sztywno, a na końcu delikatnie wmieszać sok z cytryny i puszki brzoskwiń. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć na płaskich spodkach/talerzykach. Każdą połówkę wypełnić

Di gotuje
PRZEKŁADANE CIASTO WANILIOWE Z BORÓWKAMI Z MIKROFALI Z DOMOWYM KARMELEM SOLONYM I ORZESZKAMI NERKOWCA 97

łyżki woda ciepła 3 łyżki mleko 1 szkl. olej Kujawski z pierwszego tłoczenia 1.5 łyżki mąka 1 płaska łyżka sól 1 szczypta orzeszki nerkowca posiekane 3 łyżki Dodatkowo: śmietana kremówka 150 ml.  cukier puder 1 łyżka borówki kilkanaście szt.  orzeszki nerkowca do posypania Sposób przygotowania: Ciasto: W średniej misce umieścic jajko, mleko, cukry, mąkę, ekstrakt i olej Kujawski

Kuchnia Paulettes
SOLONE CIASTO KARMELOWE Z SEREM 117

słodkie 2 łyżki Masa serowa: twaróg półtłusty 500 gram masa kajmakowa np. gostyńska 300 gram cukier 2 łyżki sól 3/4 łyżki jaja 2 szt. mąka kukurydziana 2 łyżki śmietana kremówka 100 ml. Polewa karmelowa: cukier 100 gram woda 1/4 szkl. mleko 1 szkl. mąka 3 łyżeczki  sól 2 szczypty Metoda: 1.  CIASTO: Masło utrzeć z cukrem na puszystą

Kuchnia Paulettes
CIASTO SZPINAKOWE Z TRUSKAWKAMI " LEŚNY MECH" 181

SZKL. OLEJ 1 SZKL, MĄKA TORTOWA 2 , 1/2 SZKL.  SODA OCZYSZCZONA DELECTA 1 ŁYŻECZKA PROSZEK DO PIECZENIA DELECTA 1 ŁYŻECZKA SZPINAK MROŻONY SIEKANY 400 G.  ŚMIETANA KREMÓWKA 36 % 300 ML.  GALARETKA TRUSKAWKOWA DELECTA 1 OP.  WODA 2/3 SZKL.  TRUSKAWKI OK. 300 G. CUKIER PUDER 1 ŁYŻKA  METODA: BIAŁKA ODDZIELIĆ OD ŻÓŁTEK. BIAŁKA UBIĆ

Kuchnia Paulettes
PIEROGI Z JAGODAMI ( NAJLEPSZE CIASTO ) 120

mleko 4 łyżki olej 100 ml.  cukier 1 łyżeczka  Nadzienie: jagody 800 g.   cukier 4 łyżki  Dodatkowo:  śmietana kwaśna lub ubita kremówka do dekoracji i smaku olej 3-4 łyżki METODA: Mąkę przesiać, wlać wodę, mleko, olej i dodać cukier. Zagnieść ciasto. Powinno być elastyczne. Można wyrobić ręcznie lub w robocie kuchennym ze specjalnym hakiem

Kuchnia Paulettes
Rolada makowa ze śmietaną i marmoladą 171

makowy: 6 jajek szczypta soli 100 g cukru 70 g maku niebieskiego 100 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie i dekoracja: 500 g śmietany kremówki 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru 2 śmietan-fixy 160 g marmolady wieloowocowej kuleczki zbożowe w różowej skorupce Decorada (Delecta) dodatkowo: cukier puder WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny

Passions hobbies life
Sernik z białą czekoladą i kakaowym spodem 492

Przestudzić.  3. Ser w kostce zmiksować blenderem / lub rozgnieść mocno widelcem/. Przełożyć do miski, dodać ser z wiaderka, a następnie ciągle ucierając stopniowo dosypywać cukier puder. Dolewać przestudzoną kremówkę. Wbijać po jednym jajku (całym) i dalej ubijać (masa będzie dość rzadka). Na koniec dodać olejek waniliowy. 4. Blaszkę o wymiarach 26x37 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Zetrzeć na tarce

Kubki smaku
Pomarańczowy puch 131

ptasie mleczko), pięknie pachnącej i smakującej pomarańczami. Wyglądem na pewno przypomina Wam wciąż bijący rekordy popularności „Śnieżny puch”, jednak mój nie zawiera twarogu i „Śnieżki”, a jedynie kremówkę, galaretkę, sok i skórkę pomarańczową :) Wierzch posypałam wiórkami z gorzkiej czekolady i ułożyłam plastry cytrusa. Pomarańczowy puch jest pyszny, a przy tym długo zachowuje świeżość. Może być przechowywany w lodówce nawet

MyCookBook.pl
Piernikowe muffinki z kremem cynamonowym 142

masła 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki powideł śliwkowych 1 opakowanie przyprawy do piernika 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody Krem cynamonowy: 350 ml. śmietany kremówki 30% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru waniliowego 2 śmietan-fixy Dodatkowo: Papilotki do muffinek PapilArt Posypka cukrowa Sposób przygotowania: Białka oddzielamy

Bajeczna Kuchnia
Sernik na zimno z serkami danio 457

się sernika na zimno.Po prostu kiedy zajrzałam do zamrażalnika i zobaczyłam poziomki TO wiedziałam , ze muszę je zjeść. Masa serowa: 700 g waniliowego serka homogenizowanego Danio 250 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 4 łyżki cukru Ksylitolu z mielonego 7 łyżeczek żelatyny 400 g zamrożonych poziomek galaretka truskawkowa 2 szt na 700 ml wody Herbatniki fit&free

Różowa kuchnia
Beza Pavlovej 129

Druga połowa była z czekoladą, bo tak chciała moja córka :) Składniki: 6 białek 300 gramów cukru  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego 3 opakowania małej śmietany kremówki (36%) 3 śmietan-fixy świeże owoce sezonowe (najładniej będą wyglądały kolorowe, np. borówki, truskawki) Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru - ubijać cały czas. Białka

Szczęśliwa kuchnia
Svampsoppa – szwedzka zupa grzybowa 157

szalotki 400 g grzybów (najlepiej mieszanka grzybów leśnych typu kurki, borowiki ale można dodać też pieczarki) 300-500 ml bulionu warzywnego 200-400 mleczka kokosowego (normalnie dodaje się kremówki) 3 gałązki pietruszki tłuszcz do smażenia sól, biały pieprz do smaku Grzyby obrać, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Podsmażyć razem z szalotką na maśle aż będą rumiane i miękkie

Szybko Tanio Smacznie
Nie będzie słodko, czyli Torta Rustica 154

Ogry mają warstwy. Jak cebula i kremówka. I jak tort. W Shreku to porównanie miało zobrazować, że nie wszystko jest takie jak się wydaje. Pod zieloną, grubą i szorstką skórą ogra, może się kryć dobre serce. A pod nazwą tort, bardzo sycące, wytrawne danie. Nie wierzycie? To odkryjcie wraz z nami włoski Torta Rustica. Jeśli śledzicie fejsbukowy lub instagramowy profil

les mirabelles