gram 1 szklanka wydrylowanych wiśni świeżych lub mrożonych 1 kieliszek brandy 1/3 szklanki bulionu szczypta soli i pieprzu 1 gałązka rozmarynu 1 łyżka masła 1 szalotka 1 łyżka śmietany kremówki 36% Pierś kaczki nacinam od strony skóry, tworząc ukośne linie na piersi. Na suchej patelni smażę mięso od strony skóry przez 10 minut a następnie przewracam na drugą stronę
Mango PapajaWstaw do lodówki. TERAZ sernik: - 1 kg sera na sernik 3 razy zmielony - 100 ml mleka - 4 łyżki żelatyny - szklanka cukru pudru - 3 cukry waniliowe eco - 250 ml śmietany kremówki - 1 śmietan fix Mleko podgrzej, dodaj 4 łyżki żelatyny, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Ubij 250 ml śmietany 30 z śmietan fix. Sernik przełóż z wiaderka do miski
Pasje Jolkikurek, 1 polędwiczka wieprzowa ok. 350 g, 2 łyżki masła klarowanego, 1/2 cebuli, 50 ml białego wytrawnego wina, 125 ml śmietanki kremówki 30%, szczypta kurkumy. Ostatnio na straganie zobaczyłam kurki. Wyglądały tak malowniczo, że od razu nabrałam ochoty na jakieś danie z ich wykorzystaniem. I stało się.... na obiad przygotowałam pyszne polędwiczki z kurkami. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu
Świat Domowej KuchniDomowa bita śmietana jest pyszna, ta kokosowa jeszcze lepsza niż zwykła, a zrobienie jej zajmuje dosłownie chwilkę! :) Domowa bita śmietana kokosowa: 3-4 łyżki mleka kokosowego 100 ml śmietanki kremówki (30-36%) 1-2 łyżki cukru pudru (w zależności od upodobań) Do naczynia wlewamy mleczko, dodajemy cukier i śmietanę. Wszystko ubijamy mikserem na sztywno. Gotowe Do wafelków nakładam
Cooking Monstermusicie koniecznie wypróbować ! Składniki (2 porcje): 500 g ugotowanych kopytek 200 g kurek 1 średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku 100 – 120 ml śmietany kremówki 1/4 szklanki białego wina masło + oliwa z oliwek (do smażenia) suszony tymianek, sól, świeżo zmielony pieprz 1/2 pęczka natki pietruszki Wykonanie: Przygotuj wszystkie składniki: Kurki oczyść, przepłucz pod bieżącą wodą, następnie
Moja pasja smakurodzaj tricku - to pomoże upiec jajka łagodnie i równo. Jeżeli macie rano 15 minut, to zróbcie sobie takie śniadanie. Składniki: duże jajka masło lub oliwa śmietana (gęsta kwaśna lub kremówka) sól i pieprz dodatki: ćwiartki pomidorów koktajlowych, cieniutkie plasterki pieczarek, bazylia, młody szpinak, szynka, boczek, salami, karmelizowana cebulka, ser, szczypiorek, wszelkie inne zioła, oliwy smakowe, itp. Wykonanie: Kokilki natłuścić oliwą
zadanie-gotowanienabiorą koloru. Układamy je na sobie i przykrywamy, by nie wyschły. Z tej ilości składników wychodzi ok. 10-11 naleśników. Krem jogurtowy: 200 g jogurtu greckiego 200 g śmietany kremówki (30% lub 36%) kokosowe nasiona chia 4 łyżki cukru pudru Do miski przekładamy jogurt oraz nasiąknięte mleczkiem kokosowym nasiona chia. Wszystko miksujemy do połączenia składników. W drugiej misce ubijamy śmietankę
Cooking Monsterszklanka mąka -1 szklanka proszek do pieczenia -1 łyżeczka kakao -2 łyżki Masa budyniowa : sok Kubuś - 900 ml budyń waniliowy - 3 opak bez cukru Pianka śmietankowa : śmietana kremówka 36 % - 1,5 szkl galaretka agrestowa - 1 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo : wiórki pomarańczowe do posypania ciasta Przygotowanie : Biszkopt Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka
Kuchnia Danusiwodnej, ale nie gotować. Przestudzić i wlewać stopniowo do masy miksując. Wlać masę do formy o średnicy 24 cm i poczekać aż zastygnie. Masa śmietanowa 600 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem, ubijając na sztywno. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać w mikrofali
O kuchni z uczuciemśmietankowego 2 łyżki kawy cappuccino waniliowe 350 g masła 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ¼ łyżeczki spirytusu Składniki na krem śmietankowy: 500 ml zimnej śmietany kremówki (30%) 2 łyżki cukru pudru sok z cytryny 1 łyżka żelatyny Składniki na poncz: ¾ szklanki wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka spirytusu sok z połowy cytryny
Kuchnia u KrysiCudowne połączenie wanilii i owoców. 20 dag.jagód 200 g.śmietany kremówki 2 żółtka 10 dag.cukru ziarna z jednej Laski wanilii ************************************************ Jagody miksujemy , śmietanę zagotowujemy.Żółtka i cukier oraz ziarna wanilii, ucieramy na puch.Dolewamy powoli gorącą śmietanę , mieszając.Stawiamy miskę w kąpieli wodnej i ubijamy ok.7 minut.aż masa lekko zgęstnieje.Ściągamy z kąpieli wodnej miskę i studzimy.Mieszamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkispokojnie możemy zabrać się za produkcję domowych lodów. Ten smak jest bardzo orzeźwiający i cytrusowy :) Składniki: - 1 pomarańcza - 1 limonka - 1 cytryna - 175 g cukru pudru - 500 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Pomarańczę i limonkę sparzamy i ścieramy z nich skórkę. Z pomarańczy, limonki i cytryny wyciskamy sok, łączymy z cukrem i startymi skórkami. Mieszamy do rozpuszczenia cukru a następnie wlewamy
Zainspirowana w kuchnismarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką. Przygotowaną kruszonkę rozkładamy równomiernie dociskając do spodu tortownicy. 2. Twaróg utrzeć na gładką masę ze pozostały cukrem, startą skórką cytrynową, 3 jajkami, kremówką, aromatem cytrynowym oraz kaszą manną. Tak przygotowaną masę serową rozłożyć na przygotowanym spodzie, Ciasto piec 50-60 min w temperaturze 175 o C ( z termo obiegiem
vaniliowoczekoladowaprezentuje się dzisiejsza lista : Kasia Brus chetta al pomodoro Makaron z warzywami Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a Masełko z kremówki Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami
Magiczne Życie MartyMasełko z kremówki jest delikatne i takie... pysznie śmietankowe. Można je przyrządzić w różnych wersjach smakowych: na słono, słodko, z ulubionymi przyprawami, czy ziołami. Z czym tylko chcecie! Z reguły masła nie formuję w typową osełkę, tylko przekładam je do małej miseczki. I tak znika baaardzo szybko... (150g masełka) 500g śmietanki 30-36% Opcjonalnie: ulubione przyprawy (u mnie: sól, koperek
Di gotuje