ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:272/1378)

Beza z malinową galaretką 130

pistacji  Galaretka malinowa: 500 g mrożonych malin (w sezonie świeżych) sok z jednej limetki 100 g drobnego cukru łyżka wody różanej 3 listki żelatyny Masa: 300 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki wody różanej 2 łyżki cukru pudru posypka Maczek Mango Delecty płatki kokosa Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrami, pamiętając by wsypywać je stopniowo. Na papierze

Karczma Honorietty
Szarlotka królewska z bitą śmietaną 193

minut. do gorących jabłek wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. gdy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt. odstawić do całkowitego stężenia na kilka godzin do lodówki. Bita śmietana: zimną kremówkę ubić na sztywno. pod koniec ubijania dodać cukier i śmietan-fixy. Wyłożyć na zastygnięte jabłka. Posypać startą na tarce czekoladą

Smakołyki Asi
makaron wstążki z sosem serowym 164

window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 300-400 g makaronu wstążki (najlepiej domowy, przepis tutaj ) 100 g serka topionego (np. kremowego, z pieczarkami lub szynką) 100 g masła 200 g śmietany kremówki ser do posypania np. grana padano lub inny sól, pieprz zielona pietruszka opcjonalnie: ząbek czosnku wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W osobnym rondelku podgrzewamy masło oraz serek topiony, cały

Domowy Smak Jedzenia
Sernik Straciatella. 124

budyniu śmietankowego 1 przyprawa do sernika Delecta 15 dag gorzkiej czekolady startej na grubych oczkach Składniki na polewę: 1 tabliczka gorzkiej czekolady (20 dag) 100 ml. śmietanki kremówki 5 dag masła Przygotowanie; Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy ze sobą, zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około poł godz. Jajka ubijamy z cukrem na puch

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffinki podwójnie czekoladowe. 154

papilotkami, do każdej nałożyć porcję ciasta (ok. 2 łyżek). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 10-15 minut. Wierzch: tabliczka białej czekolady 200 g śmietany kremówki (30 lub 36 %) 1 łyżeczka żelatyny  Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żelatynę wymieszać z łyżką zimnej wody, odstawić na 15 minut. Następnie rozpuścić na małym ogniu (nie może

zadanie-gotowanie
Tarta z musem jeżynowym 122

kolorem, jesienna tarta. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Spód 250 g ciastek degistive 50 g masła Mus jeżynowy 450 ml śmietanki kremówki 400 g jeżyn 5 łyżek cukru 2 i 1/4 łyżeczki żelatyny Spód Ciastka rozdrabniamy w blenderze. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy łyżką do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Formę

Wędrówki po kuchni
Makaronikowe cake pops 139

jajek) 110 g zmielonych migdałów  200 g cukru pudru 50 g cukru  zielony barwnik spożywczy  Czekoladowe ganache: 225 g  mlecznej czekolady Blanche 180 ml śmietany kremówki 30 g pasty pistacjowej (można przygotować samodzielnie*) Wykonanie: Białka należy przetrzymać ok 24 godz w temp pokojowej. Zmielone migdały (mąkę migdałową) przesiewamy z cukrem pudrem. Następnie na moje

Malinowe Pocałunki
Pudding z drożdżówki (lub chałki) 156

szybciej wchłonęła płyn. Drożdżówkę pokroić w kromki (o grubości 1 cm) i posmarować masłem. Kromki ułożyć (tak, by na siebie nachodziły) w naczyniu żaroodpornym i posypać żurawiną. Mleko, kremówkę, cukier wanilinowy, jajka i resztę alkoholu dokładnie zmiksować i przelać na pieczywo. Całość odstawić na 10-15 minut, aby bułka wchłonęła część płynu i nie była sucha. (Kromki lekko można podociskać

Di gotuje
MLEKO KOKOSOWE 104

bardzo gęstej gazy. I już :) Smacznego :) MLEKO PRZETRZMYWANE W lodówce będzie się rozwarstwiać, to zupełnie normalne. Możesz je po prostu wymieszać, lub z "tłustej góry"  korzystać jak z kremówki, a "fit dół" popijać w ciągu dnia

Kuchnia bezglutenowa Loli
,,Śnieżne kule zatopione w cieście’’ 4019

różowe i na koniec wylewamy ciasto kakaowe. Na wierzchu układamy w rzędach schłodzone kulki serowe, lekko je wciskając. Ciasto pieczemy w 180 st. C, około 45-50 minut. Masa: Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone, wykładamy na wystudzone ciasto i wyrównujemy

Podróż w kulinaria
Krem angielski (custard) z granatem 104

sosu, tym razem przygotowałam go nieco inaczej i podałam w formie deseru budyniowego.  Krem angielski z granatem Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 200 ml tłustego mleka 200 ml kremówki 30 lub 36%  6 żółtek 150 g cukru 1 laska wanilii ziarenka granatu plasterki pomarańczy Wykonanie: Do garnuszka o grubym dnie wlewamy mleko i śmietankę, dodajemy połowę cukru

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka makaronowa "trzy sery". 133

lecz opcjonalne - spokojnie można poprzestać na multiserowym sosie i makaronie! PS Czy ja użyłem w jednym poście słów bomba i NSA? Składniki: 200 g suchego makaronu 200 ml śmietanki kremówki 3 łyżki masła 2 łyżka mąki 1 jajko 5 łyżek startego cheddara 5 łyżek startego parmezanu (lub podobnego twardego sera np. Grana Padano) 5 łyżek startej goudy (lub podobnego sera

zadanie-gotowanie
TARTALETKI RAFAELLO 148

obłędny deser w formie babeczek, z dodatkiem białej czekolady i kokosem ... pycha SKŁADNIKI Spód: 80 g herbatników, 3 łyżki rozpuszczonego masła Krem: 100 ml śmietany kremówki, ½ tabliczki białej czekolady, 2 wafelki kokosowe, 1 łyżka zmielonych migdałów Dodatkowo: 1/3 tabliczki białej czekolady, wiórki kokosowe WYKONANIE    Spód: Herbatniki drobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki

słodki bratek
BROWNIE CZEKOLADOWE Z NUTKĄ POMARAŃCZY 163

mąki, ¾ szkl. cukru, 125 g masła, 3 jajka, 3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka startej na tarce skórki pomarańczowej, szczypta soli Polewa: ½ tabliczki gorzkiej czekolady, 3-4 łyżki śmietany kremówki WYKONANIE Czekoladę łamiemy na kawałki, rozpuszczamy z masłem nad kąpielą wodną, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy sól. Powoli ucierając dodajemy wystudzoną czekoladę oraz mąkę, a na końcu śmietanę

słodki bratek
Janssons frestelse - zapiekanka z ziemniakami i szprotkami. 193

złego tłumaczenia. Fileciki z sardeli byłyby tu zbyt mocnym i słonym akcentem - mają być szprotki! Składniki: 1 kg ziemniaków 2 cebule 2 puszki szprotek w oleju 500 ml śmietany kremówki sól i biały pieprz masło bułka tarta Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić na paski (coś w rodzaju cienkich frytek). Cebule pokroić w plasterki i podsmażyć do miękkości. Formę do zapiekania

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania