ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:277/1378)

Tort Sachera 92

gorzkiej czekolady 6 jajek 150 gram masła 15 gram cukru 135 gram mąki 20 gram kakao 200 gram konfitury morelowa 150 gram mlecznej czekolady 160 gram śmietanki kremówki szczypta soli Wykonanie: wyjątkowo dodam jutro

W Moim Magicznym Domu
Ciasto Kasztanek 130

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 olejek cytrynowy 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka kurkumy szczypta soli Wierz: 1/2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklance wody 600 ml kremówki 30 % 2 czekolady wedla "złoty kasztanek" 1/2 czekolady do dekoracji (zwykła mleczna bądź łaciata) 1/2 startej skorki z cytryny 1 łyżka cukru pudru Wykonanie:  Jajka ubijamy z szczyptą soli

W Moim Magicznym Domu
Tort Chałwowy 390

jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao szklanka cukru zapach waniliowy 15ml. łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM CHAŁWOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 300 g. chałwy naturalnej lub waniliowej DODATKOWO: konfitura wiśniowa 480 g. tabliczka mlecznej czekolady 4 łyżki wódki 2 łyżki wiórków kokosowych DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata

Domowe Torty
KOLOROWE PUCHARKI 148

Składniki: 3 galaretki o różnych kolorach  1 pojemnik kremówki (330ml)  1 banan  rozpuszczalne kakao do posypania  Sposób wykonania: Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Jedną galaretkę rozlać na płaski półmisek a dwie pozostałe do pucharków. Odstawić do stężenia. Śmietanę ubić i udekorować pucharki. Galaretkę w półmisku pokroić w kostkę i położyć na ubitą śmietanę. Ozdobić bananem

Prosto i Smacznie z Anetą
PYSZNY SERNIK NA KRUCHYM BEZGLUTENOWYM SPODZIE- MÓJ ULUBIONY 211

zdejmujemy obręcz. Ciasto przekładamy na talerz i posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym lub smarujemy lukrem przygotowanym z kilku łyżeczek pudru trzcinowego z kilkoma kroplami aromatu migdałowego i dodatkiem kremówki (lub wody). Ja posypałam wierzch dodatkowo płatkami migdałów. Smacznego :-) http://mojpieknystol.pl/ http://mojpieknystol.pl

Smaczne Zdrowe
Zupa z suszonych borowików 192

marchewki 1 duża pietruszka kawałek pora kawałek selera 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki białego octu winnego 1 łyżka majeranku 1 łyżka mąki z lekkim czubem 125 ml śmietanki kremówki 30% (pół szklanki) sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Grzyby zalewamy na noc trzema szklankami letniej wody (750 ml). Na drugi dzień

Poezja smaku
Deser bananowy song 219

większych dzieci :) Dla 3 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 4 obrane i pokrojone banany 1 obrane i pokrojone jabłko 3 łyżki serka homogenizowanego waniliowego 200ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru brzozowego Sok wyciśnięty z 1 cytryny Dodatki: suszona śliwka i orzech brazylijski Przygotowanie: 1/ Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą konsystencję, Przelać do pucharków, na górę ułożyć dodatki. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
czekoladowe ciasto z masą chałwową 347

suchego patyczka. Po upieczeniu odstawimy ciasto do wystudzenia. Następnego dnia przekrawamy na dwa blaty. składniki na masę chałwową: 200 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30% dodatkowo: 200 g dżemu z czarnej porzeczki wiórka czekoladowe wykonanie: Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy drobniutko pokruszoną chałwę. Całość podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie

Domowy Smak Jedzenia
MAKOWIEC JAPOŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ I KRUSZONKĄ, BEZGLUTENOWY 361

ok.40 minut z termoobiegiem. Następnie zmniejszamy temperaturę na 150*C i dopiekamy jeszcze ok.35-40 minut. Ja polukrowałam swój lukrem z pudru trzcinowego z dodatkiem kilku kropli aromatu migdałowego i kremówki. Posypałam także pokruszonymi migdałami. Smacznego :-) Polecam także moje pozostałe makowce: Makowiec japoński w wersji de-luxe, na kruchym orkiszowym spodzie Makowiec na kruchym orkiszowym spodzie , z kruszonką Makowiec japoński

Smaczne Zdrowe
Gorąca czekolada 103

Gęsta, bardzo czekoladowa i niezbyt słodka. Najlepsza z dużym kleksem bitej śmietany i wiórkami czekoladowymi. SKŁADNIKI: 100g gorzkiej czekolady (72% kakao) 400ml mleka 200ml słodkiej śmietanki kremówki ewentualnie cukier/słodzik do dosłodzenia wiórki czekoladowe PRZYGOTOWANIE: W garnuszku z grubym dnem podgrzewamy mleko z połową śmietanki. Wykruszamy gorzką czekoladę i gotujemy na małym ogniu jeszcze około 2 minut od zagotowania

Pyry na Gaz
Sernik z brzoskwiniami 140

sera białego, twarogu , może być gotowy w wiaderku ale proszę czytać skład żeby nie okazało się ,że w serze nie ma sera - 6 dużych jajek - 250 ml kremówki 30 % - 1 1/2 szklanki cukru ( szklanka 250 ml) - 2 duże łyżki kaszy manny - 1 budyń waniliowy - duża puszka brzoskwiń - 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 300 g herbatników

Wypieki Rene
Ciasto Krówka 157

miodu twardego lub 4 łyżki płynnego - 250 g zimnego masła - 125 g cukru - pół łyżeczki sody - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka olejku waniliowego Do przełożenia : -1 litr kremówki 30% - 5 szt śmietan-fix - pół szklanki cukru pudru (można więcej lub mniej ,kwestia smaku) Dodatkowo : - 500g - puszka masy kajmakowej rozrzedzonej  w kąpieli wodnej - 100 g płatków migdałów

Wypieki Rene
Sernik waniliowy z solonym karmelem. 221

sera twarogowego z wiaderka,może być kremowy President 150 g cukru 4 jajka 1 laska wanilii lub 2 łyżeczki cukru waniliowego Masa śmietankowa: 300 g zimnej śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Sos karmelowy: 125 ml śmietany 30 % 0,5 szklanki cukru trzcinowego 30 g masła Dodatkowo: sól morska w płatkach Kruchy spód: Herbatniki rozdrobnić przy użyciu miksera i wymieszać

Ladylaura.