mielony suchy - 3/4 szkl mąka - 3/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól - szczypta Masa serowa : ser biały - 1 kostka (250 g) cukier - 3 łyżki śmietana kremówka - 250 ml żelatyna - 1 łyżeczka z czubkiem kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka orzechy włoskie tarte - 4 łyżki Polewa czekoladowa : gorzka czekolada orzechy włoskie - 4 szt Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielić
Kuchnia Danusipiekarniku w 190 0 . Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika, przecinamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wybieramy z połówek miąższ i rozgniatamy w miseczce na masę. W małym garnku gotujemy kremówkę i wywar przez 8-10 minut, aż wywar zredukuje się o połowę. Dodajemy sok z cytryny czosnek, bazylię. Masę ziemniaczaną przekładamy do garnka z sosem, mieszamy, dodajemy ser, doprawiamy
Gotowanie moimi oczamitemperaturze suszyłam 10 minut, a potem zmniejszyłam na 80 stopni i tak suszyłam ok. 3 godziny. Bezowe blaty zostawiłam w wyłączonym piekarniku i następnego dnia przełożyłam ubitą kremówką. Można blaty wystudzić i przełożyć tego samego dnia. Torcik w lodówce leżał 3 dni i każdego dnia był tak samo pyszny. Ps. Już wkrótce o bezach będzie u mnie coś
Blondynka Gotujepowiem szczerze, że w połączeniu z korzennymi przyprawami, dynia tu pasuje idealnie :) Składniki: (na 6-8 serniczków) 250g serka sernikowego 1 jajko 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki kremówki 1 łyżka kaszy manny 1 szklanka puree z upieczonej dyni* 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich szczypta cynamonu szczypta kardamonu szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Ser umieścić w misce, dodać cukier
Cakes By Kejtjeden z nich. Składniki: 400 g ciastek herbatników 1/2 szklanki orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru 3 płaskie łyżki kakao 3/4 szklanki wody 200 g masła 100 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej Herbatniki pokruszyć rękoma na drobne kawałki, orzechy posiekać nożem. Wszystko wsypać do jednej miski i wymieszać. Do małego rondelka włożyć masło, cukier, kakao i wodę i wszystko
O kuchni z uczuciemminor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} składniki na 3-4 porcje 2 pomarańcze 1 paczka okrągłych biszkoptów 330 ml śmietany kremówki 30 % połowa tabliczki gorzkiej czekolady połowa tabliczki białej czekolady /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
noteskulinarnyfigamnie Goplana) 1 tabliczka czekolady mlecznej (Milka) 3 jajka 2 i 1/2 szklanki cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub miąższ z 1 laski wanilii 10 łyżek śmietanki kremówki 3 łyżki gorzkiego kakao 3 białka + 1/2 szklanki cukru Kruchy spód według tego przepisu Do działa!!! Zagniatamy kruche ciasto i wykładamy nim spód formy. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, następnie studzimy
sierotka maRysia w kuchniSkładniki: Spód: 300 g kokosanek 1 łyżka kandyzowanej skórki z pomarańczy 100 g masła Masa serowa: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 i 1/3 szklanki cukru 150 ml śmietanki kremówki skórka starta z 1/2 pomarańczy łyżeczka esencji waniliowej 1/3 szklanki soku pomarańczowego (świeżo wyciśnięty) 5 jaj 4 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch: 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru
sierotka maRysia w kuchnipowiecie na taką śmieszną, słodką propozycję na Halloveen ? Składniki : 50 dag puree z dyni 200 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki cukru, ja dałam cukier puder wg smaku, bo puree było już słodkie kruche ciasteczka kakaowe słodkie pianki na oczy gorzka czekolada na oczy Przygotowanie : Dynię upiec i zmiksować na puree, dodać cynamon i cukier - wymieszać i wstawić
Proste Potrawycukru 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki maślanki 2 łyżki kakao 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Masa z mascarpone: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: żelki robaki Babeczki: W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych
Czerwona Porzeczkaprzy tradycyjnym risotto . Kasza będzie stawać się miękka nawet 30 minut dlatego w razie potrzeby możemy dolewać gorącej wody. Kiedy kasza jest al dente, wlewamy 3-4 łyżki śmietanki kremówki 30%. Na ostatnie kilka minut wlewamy wcześniej zmiksowany w 100 ml wody średni pęczek szczypiorku (tylko zielona część), dorzucamy łyżkę masła, solimy i porządnie doprawiamy czarnym pieprzem. Wyłączamy
Right Behind The Kitchennależy umieścić w pozycji pochyłej, a jednocześnie stabilnej. Deser wstawiamy do lodówki, żeby masa całkowicie zastygła. W tym czasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone. Ubitą kremówkę przekładamy na wystudzoną masę dyniową. Lampkę stawiamy na poziomej powierzchni na około 3 godz w lodówce. Smacznego
Podróż w kulinariamąki i tłuszczu! Składniki na około 8 porcji: 100g czekolady gorzkiej deserowej 175g cukru 5 jajek 3 łyżki wody garść migdałów/orzechów/rodzynek szczypta soli 250g śmietany kremówki cukier puder do posypania dżem z czarnej porzeczki Czekoladę rozpuściłam w wodzie w rondelku podgrzewanym na małym ogniu, cały czas mieszając. Odstawiłam do ostygnięcia. W misce ubiłam żółtka z cukrem
potrawyregionalnemąki 2/3 szklanki cukru 1 jajko 70 ml oleju 125 ml kwaśnej śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej na mus czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady deserowej 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny na wierzch: 4 mandarynki 1 opakowanie galaretki pomarańczowej Mleko zagotować, zdjąć z ognia, wrzucić połamaną czekoladę i mieszać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazdjąć z ognia. Odczekać chwilkę i gorącą masę wylać na biszkopt, odstawić do wystudzenia w chłodne miejsce. Na warstwie kokosu ułożyć ptasie mleczko. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać cappuccino a następnie żelatynę. Masę dobrze wymieszać i wylać na ciasto. Odstawić najlepiej do lodówki na kilkanaście godzin. P.S. Ponieważ wiele
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia