ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:280/1378)

Makowiec śnieżny wg siostry Anastazji 149

kryształu 3 białka 2 łyżki miodu 1/2 szklanki słodkiego mleka olejek migdałowy 20 dag bakalii (ja natomiast użyłam gotowej masy makowej z puszki) Masa II składniki: 1/2 l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru Masa III składniki: 20 dag masła 10 dag cukru pudru 15 dag orzechów mielonych 1/2 szklanki mleka 3 żółtka spirytus (do smaku

Pychotkaaa
Ciasto Gargamel 480

łyżkę cukru waniliowego własnej roboty) Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką puszystą masę, a następnie stopniowo dodawać śmietanę. Polewę zrobiłam własną 100 g śmietany kremówki 100 g czekolady Śmietanę doprowadzić do wrzenia , zdjąć z palnika i dodać pokruszoną czekoladę. Wymieszać aż czekolada się rozpuści stale mieszając. składanie ciasta ciasto piernikowe 1/2 masy ciasto bakaliowo-jabłkowe

O kuchni z uczuciem
Leśny mech . 11128

szklanka cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200  oleju  na czubek noża zielonego barwnika 1 granat  Masa śmietanowa : 1 l kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 galaretka o smaku granatu 2 kopiaste łyżki żelatyny 200 ml przegotowanej wody   Wykonanie : Białka ubić na sztywną pianę z cukrem

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada makowo-orzechowa 110

mielony suchy - 3/4 szkl mąka - 3/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól - szczypta Masa serowa : ser biały - 1 kostka (250 g) cukier - 3 łyżki śmietana kremówka - 250 ml żelatyna - 1 łyżeczka z czubkiem kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka orzechy włoskie tarte - 4 łyżki Polewa czekoladowa : gorzka czekolada orzechy włoskie - 4 szt Sposób przygotowania: Biszkopt:  Białka oddzielić

Kuchnia Danusi
Ziemniaki faszerowane 86

piekarniku w 190 0 .  Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika, przecinamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wybieramy z połówek miąższ i rozgniatamy w miseczce na masę. W małym garnku gotujemy kremówkę i wywar przez 8-10 minut, aż wywar zredukuje się o połowę. Dodajemy sok z cytryny czosnek, bazylię. Masę ziemniaczaną przekładamy do garnka z sosem, mieszamy, dodajemy ser, doprawiamy

Gotowanie moimi oczami
Torcik Bezowy z Bitą Śmietaną 167

temperaturze suszyłam 10 minut, a potem zmniejszyłam na 80 stopni i tak suszyłam ok. 3 godziny.  Bezowe blaty zostawiłam w wyłączonym piekarniku i następnego dnia przełożyłam ubitą kremówką. Można blaty wystudzić i przełożyć tego samego dnia. Torcik w lodówce leżał 3 dni i każdego dnia był tak samo pyszny.  Ps. Już wkrótce o bezach będzie u mnie coś

Blondynka Gotuje
Miniserniczki z dynią 112

powiem szczerze, że w połączeniu z korzennymi przyprawami, dynia tu pasuje idealnie :) Składniki: (na 6-8 serniczków) 250g serka sernikowego 1 jajko 1/2 szklanki cukru  1/2 szklanki kremówki 1 łyżka kaszy manny 1 szklanka puree z upieczonej dyni* 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich szczypta cynamonu szczypta kardamonu szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Ser umieścić w misce, dodać cukier

Cakes By Kejt
Ciasteczkowe ciasto bez pieczenia 421

jeden z nich. Składniki: 400 g ciastek herbatników 1/2 szklanki orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru 3 płaskie łyżki kakao 3/4 szklanki wody 200 g masła 100 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej Herbatniki pokruszyć rękoma na drobne kawałki, orzechy posiekać nożem. Wszystko wsypać do jednej miski i wymieszać. Do małego rondelka włożyć masło, cukier, kakao i wodę i wszystko

O kuchni z uczuciem
Tiramisu pomarańczowe 112

minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} składniki na 3-4 porcje 2 pomarańcze 1 paczka okrągłych biszkoptów 330 ml śmietany kremówki 30 % połowa tabliczki gorzkiej czekolady połowa tabliczki białej czekolady   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

noteskulinarnyfiga
Z miłości do czekolady i … sera 194

mnie Goplana) 1 tabliczka czekolady mlecznej (Milka) 3 jajka 2 i 1/2 szklanki cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub miąższ z 1 laski wanilii 10 łyżek śmietanki kremówki 3 łyżki gorzkiego kakao 3 białka + 1/2 szklanki cukru Kruchy spód według tego przepisu  Do działa!!! Zagniatamy kruche ciasto i wykładamy nim spód formy. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, następnie studzimy

sierotka maRysia w kuchni
Sernik kokosowo – pomarańczowy 174

Składniki: Spód: 300 g kokosanek 1 łyżka kandyzowanej skórki z pomarańczy 100 g masła Masa serowa: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 i 1/3 szklanki cukru 150 ml śmietanki kremówki skórka starta z 1/2 pomarańczy łyżeczka esencji waniliowej 1/3 szklanki soku pomarańczowego (świeżo wyciśnięty) 5 jaj 4 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch: 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru

sierotka maRysia w kuchni
Dyniaki - potworki na Halloveen 138

powiecie na taką śmieszną, słodką propozycję na Halloveen ? Składniki : 50 dag puree z dyni 200 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki cukru, ja dałam cukier puder wg smaku, bo puree było już słodkie kruche ciasteczka kakaowe słodkie pianki na oczy gorzka czekolada na oczy Przygotowanie : Dynię upiec i zmiksować na puree, dodać cynamon i cukier - wymieszać i wstawić

Proste Potrawy
Babeczki z robalami 167

cukru 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki maślanki 2 łyżki kakao 1 jajko  łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli  Masa z mascarpone: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru  Dodatkowo:  żelki robaki   Babeczki: W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych

Czerwona Porzeczka
Risotto z kaszy pęczak i białych szparagów 110

przy tradycyjnym risotto . Kasza będzie stawać się miękka nawet 30 minut dlatego w razie potrzeby możemy dolewać gorącej wody. Kiedy kasza jest al dente, wlewamy 3-4 łyżki śmietanki kremówki 30%. Na ostatnie kilka minut wlewamy wcześniej zmiksowany w 100 ml wody średni pęczek szczypiorku (tylko zielona część), dorzucamy łyżkę masła, solimy i porządnie doprawiamy czarnym pieprzem. Wyłączamy

Right Behind The Kitchen
relaksujące risotto cytrynowe 132

pierś kurczaka, 4 + 1 łyżki masła, 2 łyżki oliwy, 1 litr gorącego wywaru warzywnego, 1 cytryna, 2 gałązki rozmarynu, 1 żółtko, 4 łyżki startego parmezanu, 4 łyżki śmietanki kremówki, sól i pieprz Szalotki i seler naciowy posiekaj bardzo drobno. Masło rozgrzej razem z oliwą i smaż na nim przez 5 minut warzywa. Wsyp ryż, mieszaj tak długo, aż cały będzie

Eksperyment sobotni