ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:285/1378)

Trufle Rafaello 262

Składniki: (na około 20-35 trufli) 200 g wiórków kokosowych  70 ml śmietanki kremówki 30 % 70 g cukru pudru  30 g masła 2 łyżki likieru śmietankowego- bądź kokosowego 40 ml mleka kokosowego 150 g białej czekolady całe migdały wiórki kokosowe do obtoczenia trufli od 50 do 100 g pokruszone wafeli do lodów 5-10 sztuk w zależności

KreatywnePiny
Creme brulee z truskawkami 281

Pyszności! Trzeba na niego długo czekać ale definitywnie warto. Niebawem na blogu dwie inny wersje tego deseru również z truskawkami <3 Składniki: (na 2 porcje) 250 ml śmietany kremówki 30% bądź 36% 3 żółtka 1/2 laski wanilii 40 g białego cukru 2-3 łyżeczki brązowego cukru po 6 truskawek na kokilkę Przygotowanie: 1. Śmietankę zagotować ziarenkami z laski wanilii

KreatywnePiny
Łosoś z sosem ogórkowym - w wolnowarze 208

najlepiej rzepakowego) 1 łyżki masła 1 szalotki pokrojone w kostkę 100 g ogórki kiszone, obrane i pokrojone w drobną kostkę 1/2 szklanki bulionu (drobiowego lub warzywnego) 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% pęczek koperku sól, biały pieprz, cukier + sok z kiszonych ogórków opcjonalnie do podania Kawałki cytryny, gruba sól morska przygotowanie Łosoś: Wolnowar nagrzać zgodnie  z instrukcją. Połączyć wodę, wino

Stare Gary
Kawa mrozona z bita smietana lub lodami 217

Znalazłam resztkę śmietany kremówki w lodówce, było upalne popołudnie. Przyszła więc pora na pyszna kawkę :) Kawa mrożona z bita śmietaną ulubiona kawa zaparzona w połowie ilości wody (bez fusów!!!) ew. słodzidło do smaku pół szkl. zimnego mleka 4 kostki lodu 2 łyżki śmietany ubitej na sztywno (możemy ja zstąpić gałka lodów) Kawę wlewamy do szklanki, ew. słodzimy, wlewamy mleko, wrzucamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kapuśniak z młodej kapusty z ryżem 207

marchewka kawałek selera 8 ziaren pieprzu 8 ziaren ziela angielskiego 2-3 listki laurowe 2 kostki rosołowe przyprawa do dań z kapusty czubata łyżka koncentratu pomidorowego 50 ml śmietanki kremówki lub zwykłej Kapustę poszatkować, odstawić. Wodę zagotować wraz z marchewką i selerem. Dodać   kostki, ziele, pieprz i listek. Gotować 30 minut. Następnie dosypać ryż i co jakiś czas mieszając

kulinarnyswiatdomi
Makaron z bitą śmietaną, truskawkami i musem malinowym / Pasta with whipped cream, strawberries and raspberry mousse 167

Składniki / Ingredients: makaron / pasta truskawki / strawberries mus malinowy / raspberry mousse 1 śmietana kremówka 30 - 36% / 1 whipping cream 30 - 36 % 3 łyżeczki cukru waniliowego / 3 teaspoons vanilia sugar 3 łyżeczki cukru pudru / 3 teaspoons powdered sugar Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 20 min, ilość porcji: 4   Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Truskawki dokładnie myjemy, suszymy i usuwamy końcówki. Śmietanę

Projekty ze smakiem
Kopiec kreta z masą śmietanową 226

SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1/2 łyżki proszku do pieczenia 1/2 łyżki octu 2 łyżki kakao Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1,5 łyżki cukru pudru 1 opakowanie galaretki cytrynowej Polewa: 1 łyżka margaryny 1,5 łyżki kakao 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki wody PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chrupiący deser truskawkowy 165

zrobiłam smaczny chrupiący deser truskawkowy. Dlaczego chrupiący? Dodałam płatki żytnie   Lubella , które są chrupiące i smaczne Składniki: (4 porcje) 4 łyżki płatków żytnich   Lubella 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) 1 szklanka truskawek Wykonanie: Śmietanę mocno schłodzoną ubić z cukrem pudrem na sztywno. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki , dodać do śmietany

O kuchni z uczuciem
Domowy batonik Bounty 185

około  5-6 cm- można również zrobić mniejsze batoniki wielkości trufelki by były bardziej podzielne wtedy wyjdzie ich znacznie więcej) 200 g wiórków kokosowych  70 ml śmietanki kremówki 30 % 70 g cukru pudru  30 g masła 2 łyżki likieru śmietankowego- bądź kokosowego 40 ml mleka kokosowego 150 g białej czekolady Czekolada-polewa: 250 g czekolady mlecznej

KreatywnePiny
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BEZĄ, KRUSZONKĄ I TRUSKAWKAMI 246

pieczemy ok.45-50 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po wystudzeniu delikatnie lukrujemy wierzch ciasta. Lukier przygotowujemy z pudru trzcinowego, z dodatkiem kilki kropli aromatu migdałowego i kremówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
ekspresowe lody truskawkowe bez jajek 1509

składniki: 500 g mrożonych truskawek 170 g śmietany kremówki 30% 65 g cukru pudru wykonanie: Zamrożone truskawki miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach przy pomocy np. malaksera lub blendera z opcją kruszenia lodu lub Thermomixa. Następnie dodajemy śmietanę i miksujemy do połączenia się składników. Podajemy od razu

Domowy Smak Jedzenia
Imieninowo urodzinowy torcik z galaretka i owocami czyli Wiewiora swietuje 181

dostrzegacie zmiany i to na lepsze, robie co mogie, że tak powiem :):):) Osobiście nie jestem miłośniczką serników na zimno ale mimo to się skusiłam.  Zaufałam kremówce z mascarpone i świeżym owocom.  Oj pyszne to połączenie... a dupa rośnie jak mawiał mój brat :) Przepis pochodzi z bloga Sio smutki . Proporcje dotyczą tortownicy 20-21 cm. Torcik

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gruszki w syropie własnym z borówkami 200

nasz mózg do wydajniejszego działania. To wszystko za sprawą ukrytego w nich boru. (źródło: http://www.tesco.pl/smaczna-strona) Składniki: 4 gruszki 10 dag cukru ½ litra wody 120 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 słoiczek borówek Wykonanie: Wodę zagotować z cukrem, włożyć umyte, pokrojone na pół i wydrążone gruszki. Ugotować na półtwardo i i wystudzić w syropie. Następnie wyjąć

Tradycyjna Kuchnia
Krem truskawkowy z alkoholem 209

Pyszny, orzeźwiający deser z winem dla dorosłych. Mmmmm pycha! Składniki: 250 ml białego wytrawnego wina, 25 dag truskawek, 15 dag cukru pudru, 150 ml śmietanki kremówki, 1 łyżka żelatyny, Wykonanie: Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, rozpuścić na parze i przestudzić. Truskawki umyć i rozbić w blenderze. Wino zagotować i wymieszać z żelatyną. Śmietankę ubić, dodać cukier, wlać tężejące wino

Tradycyjna Kuchnia