ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:284/1378)

Wiśnie deserowe w miodzie pitnym 137

łyżkami miodu pitnego.   Pozostały sok przelewamy do małych buteleczek i zakręcamy. Zarówno sok jak i wiśnie pasteryzujemy ok 5 minut.   Wiśnie doskonale nadają się do ciast, kremów oraz lodów

Kuchnia w czekoladzie
Zdrowy deser? To możliwe! 135

zdrowym deserem wyskoczyła, a chwilę później na blogu u Angie zobaczyłam taką propozycję. Wygląda jak marzenie, jest mocno owocowa, w jej składzie są chia, a nie ma cukru, kremówki i innych tego typu dobroci. Wygląda ładnie i zdrowo - trzeba więc było spróbować. Robi się to cudo bardzo prosto i szybko, nie licząc oczywiście całonocnego oczekiwania. Ale wtedy się śpi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
z jagodami na zimno 136

formę 20-24 cm. Czas wykonania 20-30 minut.  - 1/2 l kremówki - 2 duże jogurty greckie - 1 i 1/2 łyżki żelatyny  - 2 śmietan fixy - około 1 kg jagód - 4 łyżki cukru pudru - 2 cukry waniliowe - opakowanie biszkoptów podłużnych lub okrągłych Wyłóż formę folią, spód formy biszkoptami. Żelatynę rozpuść w połowie szklanki wody. Jagody wymieszaj z cukrami. Ubij śmietanę

Pasje Jolki
Czekoladowe muffiny z karmelem 208

łyżeczki soli 2 jajka 0,5 szklanki oleju 3 łyżki jogurtu + 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady Składniki na domowy karmel: 3 łyżki cukru 50 ml wody 6 łyżek śmietanki kremówki 1 łyżka masła Mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia mieszamy z kakao i przesiewamy. Jajka wyciągamy z lodówki – dobrze, żeby miały temperaturę pokojową, wtedy łatwiej je ubić. Czekoladę

Ciastkozercy
Biszkopt z jabłkami i pianką 226

szkl  cukier -1 szkl  Masa jabłkowa  budynie waniliowe -2 opak  woda -650 ml  jabłka -1,5 kg  cukier -250 g  Pianka śmietana kremówka - 400 ml galaretka cytrynowa - 1 opak woda - 1/2 szkl  Przygotowanie : Biszkopt  Białka oddzielić od żółtek.  Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę  Mąki wymieszać z proszkiem

Kuchnia Danusi
Solony karmel- lekcja dla opornych 230

Karmel będzie wtedy jak gęsty syrop, bez ogrzewania po wyjęciu z lodówki zachowa swoją płynną konsystencję. SKŁADNIKI 200g drobnego białego cukru 90g masła, pokrojonego na kawałki 120ml rzadkiej śmietanki kremówki 30 lub 36% ½ lub 1 płaska łyżeczka soli (jeśli lubicie mocniej słony, 1 łyżeczka jest idealna

Karo in the Kitchen
Froyo – szybkie lody z owoców jagodowych i jogurtu 142

twarogiem. To co, czekamy z nimi do lata? SKŁADNIKI 400g jogurtu naturalnego, gęstego (może być i jogurt grecki, u mnie bardzo gęsta Bakoma) 200ml śmietanki 36% tłuszczu (kremówki) 400g owoców leśnych, mrożonych 3 mocno czubate łyżki cukru pudru lub bardzo drobnego cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżka soku z cytryny

Karo in the Kitchen
Pancakes sernikowe – na jogurcie greckim 136

łyżeczka skórki startej z cytryny 3 płaskie łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju lub stopionego masła garść borówki amerykańskiej dwie garści malin łyżka śmietany kremówki łyżka miodu akacjowego

Karo in the Kitchen
Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe z białek i śmietanki 97

nimi poradzić i ochłodzić się. Proponuję więc kolejny przepis na domowe lody z użyciem białek. Tym razem lody kokosowe, straciatella i jeżynowe :) Dla mnie idealne! Składniki: 400 ml śmietany kremówki 5 białek 150 g cukru pudru 50 g mlecznej czekolady 50 g wiórek kokosowych pół szklanki jeżyn Sposób przygotowania: 1. Jajka parzymy we wrzątku. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę

Na Ciasteczkowych Papierach
Arbuzowiec 428

kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto makowe: 3 białka pół szklanki cukru 2 łyżki mąki tortowej łyżeczka soku z cytryny 2,5 łyżki maku Bita śmietana: 400ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Galaretka arbuzowa: 500g miąższu arbuza bez pestek 2 galaretki arbuzowe lub truskawkowe Nasączenie: 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki soku

Czerwona Porzeczka
Sernik z musem śliwkowym 163

można pominąć) Mus śliwkowy: 800-900 g śliwek* (waga z pestkami) 1,5 łyżki żelatyny (ok 20g) 5-6 łyżek likieru amaretto /kokosowego (można zastąpić wodą) 600 g śmietanki kremówki 30%  2/3 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki cukru z wanilią * można użyć mrożonych 1. Spód: ciastka zmiksować w malakserze lub rozkruszyć drobno wałkiem/tłuczkiem. (Ciastka kruche ewentualnie

Kto ugości moich gości?
Lody bananowe na śmietanie z nerkowców 136

Najprostsze lody wegańskie, tym razem dwuskładnikowe - z banana i śmietanki z nerkowców ( przepis tutaj ). Bazą tradycyjnych lodów jest śmietanka kremówka zaparzana żółtkami, w wegańskich zastąpi ją śmietanka z nerkowców. Nerkowce ze względu na swój orginalny, delikatny słodki smak są znakomitą bazą deserów. Warto je jeść, ponieważ pod względem zawartości magnezu, fosforu, cynku i żelaza wygrywaja ze wszystkimi innymi orzechami.Te lody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z dyni 119

Składniki około 2 kg dyni 1l bulionu warzywnego 150-200 ml mleka kokosowego Sól morska, pieprz do smaku 50ml śmietany kremówki 3-4 ząbki czosnku 1 marchewkę 3 łyżki oliwy z oliwek kawałek imbiru pół łyżeczki pasty z kurkumy tutaj 1 czerwona cebula pokrojona w piórka grzanki z chleba listki bazylii Wykonanie Dynię umyć, obrać, usunąć pestki, marchew obrać

w mojej kuchni
Torcik kakaowy z masą śmietanową i owocami 151

Składniki na biszkopt kakaowy: 3 jajka  1 szklanka mąki  1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 l kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 śmietany fix    owoce do dekoracji : winogron, truskawki , borówka amerykańska kolorowa posypka do dekoracji motylki czekoladowe i kwiatki cukrowe mały słoiczek konfitury malinowej

Sama słodycz i szczypta chili
Pacha wielkanocna strataciella 118

Składniki: 1 kg twarogu w kostkach, 6 żółtek, 20 dag cukru pudru, 2 cukry waniliowe, szklanka śmietany kremówki, 1 gorzka czekolada, 1 biała czekolada. Sposób przygotowania: Twaróg dwukrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrami. Ucierając dodawać n przemian po żółtku i porcji sera. Wlać śmietanę i nadal ucierać. Pokrojone w grubsze kawałki czekolady dodać do twarogu (odłożyć po 3 kostki

Pobite gary Barbary