ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:275/1378)

Deser truskawkowo – malinowy. 184

pytajcie ile razy zrobiłam ten deser w tym tygodniu.Jest idealny .Słodycz truskawek , pokruszonej bezy i śmietany pasuje do malinowego sosu idealnie.Polecam. Składniki : 200 g truskawek 150 ml śmietany kremówki ubijamy z łyżką cukru kilka bez maliny ,mrożone około 200 g Maliny rozmrażamy w mikrofalówce ,rozgniatamy łyżeczką na gładki sos,jeśli ma za mało płynu można dodać kilka łyżek czerwonego wina

Ladylaura.
Rybny gulasz 136

minut. Po tym czasie dodałem filety rybne. Dusiłem gulasz na małym ogniu pod przykryciem kolejne 10 minut. Świeży koperek opłukałem, osuszyłem, drobno posiekałem. Kilka łyżek wywaru połączyłem z kremówką, wlałem do rondla z gulaszem. Dusiłem jeszcze chwilę, zdjąłem z ognia. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Posypałem posiekanym koperkiem

R'n'G Kitchen
Słodka pychotka . 230

ciasta  2 łyżki  cytrynek w rumie Eterno   3 łyżki wody przegotowanej Masa śmietanowa : 3 cukry waniliowe 4 łyżki cukru pudru 5 śmietan fix  1 l kremówki 30 %    Blaszka 25/32 Wykonanie : Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie ciągle mieszając dodawać żółtka, olej , wodę i mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić

Sama słodycz i szczypta chili
PYSZNE, SZYBKIE CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI, Z DODATKIEM PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI 203

mieszczamy ciasto w piekarniku nagrzanym do 180*C. Pieczemy ok.30-35 minut do lekkiego przyrumienia na termoobiegu. Podajemy oprószone mielonym ksylitolem lub lekko polukrowane lukrem z cukru trzcinowego, z dodatkiem kremówki i kilku kropli olejku migdałowego. Smacznego

Smaczne Zdrowe
CIASTO Z DELICJAMI I KOLOROWYMI GALARETKAMI 257

końcu zmielone orzechy - dokładnie wymieszać.Wylać na blaszkę o wymiarach 34x24 cm i piec ok 30 min w 180 st C.   Masa śmietankowa:   1/2 l śmietany kremówki zielona galaretka ewentualnie 2-3 łyżki cukru pudru   Dodatkowo:  2 galaretki niebieskie 1 galaretka czerwona delicje o smaku malinowym dżem malinowy brzoskwinie w puszce  Niebieskie galaretki rozpuścić

Niespełnione zdolności kulinarne
Selerotto, czyli risotto z selera (selerowy ryż) 195

seler (ok. 500 g) – po obraniu ok 400 g 1 łyżka masła klarowanego mała szczypta soli 80 g bulionu warzywnego lub drobiowego (użyłam domowego rosołu) 30 g śmietanki kremówki 30% 5-15 g sera Gruyere garść posiekanej natki pietruszki   Przygotowanie: Seler obrać, pokroić w plastry o grubości ok. 2,5 mm. Następnie pokroić w cienkie paseczki i dopiero

Moja Delicja
Makaron z sosem krewetkowo - łososiowym 140

sosem do makaronu. Naprawdę wyszedł wyśmienity, więc polecam.         dla dwóch osób 100 g krewetek 100 g wędzonego łososia 2 szalotki pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki kremówki 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki sól, pieprz 200 g makaronu   Szalotkę i pietruszkę poszatkować. Szalotkę podsmażyć maśle, dodać zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Lekko podsmażyć

Jadło i czytadło
Tropikalny Eton Mess 183

curd. .. Poezja doznań smakowych! To jeden z najprostszych i najszybszych deserów świata - gotowy w dosłownie kilka minut! Efekt zachwyci każdego :-) Polecam! Składniki: Na 2 porcje: 300 g schłodzonej śmietany kremówki 36% * 1 duże dojrzałe mango 3 owoce kiwi 3 łyżki kremu lemon curd (np. z tego przepisu ) 4 - 5 średnich bez (gotowych lub z tego przepisu ) listki świeżej mięty

maniapieczenia
Delikatny deser lodowy z kaki i wanilią 163

bloga Ziołami Malowane tym przepisem , który jedynie delikatnie przetworzyłam. Po prostu niebo w gębie, musicie ich spróbować! Składniki na 2-3 porcje: - 200ml śmietanki sojowej (u mnie 17% lub kremówki 30%)     - 1 kaki - 1/2 laski wanilii *opcjonalnie: ciasteczka do dekoracji (u mnie florentynki) Kaki obieramy, kroimy w plastry i umieszczamy w plastikowym pojemniczku, który wkładamy do zamrażalnika

Be Fit Be Strong
Frużelina owocowa 144

okresie jesienno-zimowym. Idziesz do spiżarni, bierzesz dżemik, kompocik czy frużelinę i zaspokajasz swoje kubki smakowe ;) Ja polecam dziś właśnie domową frużelinę owocową, która jest doskonała do deserów, kremów, ciast, naleśników itp. Nie sprawia żadnych kłopotów podczas przygotowania, a dobrze przechowywana może leżeć do kilku miesięcy w słoiczku. Polecam!     Składniki: 500 g owoców np. porzeczek, wiśni

Nastoletnie Wypiekanie
Zapiekanka hawajska 398

Składniki: 1 kg porów (u mnie dwie duże sztuki) 15 dag szynki (w plastrach) 15 dag żółtego sera (w plastrach) puszka ananasów 4 kromki pieczywa tostowego 330 g kremówki 2 jajka tłuszcz do smażenia sól, pieprz gałka muszkatałowa Sposób przygotowania: Pory dokładnie oczyszczamy i myjemy. Kroimy w piórka. Solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę. Podsmażamy na tłuszczu do czas aż zmiękną. Wykładamy

Pobite gary Barbary
Galaretka z bitą śmietaną 116

taka własnoręcznie ubijana, a nie kupna. Do tego doliczamy czas zastygania galaretki i mamy słodki, prosty i smaczny deser. Przysmak dzieci. Składniki 2 galaretki (dałam niebieskie) 200 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku posypka cukrowa Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlać do pucharków. Śmietanę mocno schłodzoną ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem. Udekorować galaretkę śmietaną

O kuchni z uczuciem
Sernik z Ciasteczkami Oreo 257

uchylamy lekko i zostawiamy w nim sernik do ostudzenia. Następnie wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce, na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 4 ciasteczka Oreo, przekrojone na pół Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Przed podaniem dekorujemy nią sernik i ozdabiamy ciasteczkami. The post Sernik z Ciasteczkami

Made By Mom And Son
z curry mielone kotlety z piekarnika... 154

Składniki: mięso mielone wieprzowe 1 kg, jajka 2 sztuki "L", bułka namoczona w mleku 1 sztuka, śmietana kremówka 2 łyżki, cebula 2 sztuki,curry mielone Royal Brand 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, bułka tarta 4 łyżki, bułkę namoczyć w mleku lub wodzie i potem odcisnąć ją z płynu, wszystkie składniki z mięsem dokładnie wyrobić

W Mojej Kuchni Lubię
DESER Z SUSZONYCH POLSKICH ŚLIWEK DYMIONYCH 151

suszone kalifornijskie.Deser ma konsystencję musu.Niebo za życia!.Tak bym opisała te pyszności.Zapraszam. 20 dag.SUSZONYCH ŚLIWEK bez pestek 2 łyżki miodu 1 łyżeczka żelatyny Do dekoracji: bita śmietana z kremówki 30% Orzechy włoskie w połówkach ***********************************************  Śliwki opłukać,jak potrzeba to Odstawić namoczone w odrobinie wrzątku na kilka godzin, a następnie zagotować w tej samej wodzie (ma być 0.5 litra

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki