ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:269/1378)

Kolorowy sernik na zimno z truskawkową galaretką 219

wylepić dno średniej prostokątnej blachy. Podpiec 20 minut w temperaturze 180 o C. Ostudzić. Masa serowa: 1 kg chudego sera zmielonego dwukrotnie lub z wiaderka 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki niebieskie 2 galaretki zielone 2/3 szklanki mleka cukier puder do smaku Mus truskawkowy: 1 szklanka wody 500 g mrożonych lub nieco mniej świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe Galaretki - każdy

Czerwień i błękit
sernik na zimno z musem truskawkowo różanym na czekoladowym spodzie 194

Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę serową: 700 g sera białego 60 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 150 ml ciepłej wody dodatkowo: ok. 500 g świeżych truskawek, bez szypułek wykonanie: Ser mielimy 3 razy. Galaretkę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia

Domowy Smak Jedzenia
Pałki w koperkowym sosie 165

podawać tą potrawę najlepiej z ryżem. Składniki: 10 pałek kurczaka 35 dag pieczarek 1 duża zielona papryka 1 cebula 4 łyżki posiekanego koperku 3 szklanki bulionu pół szklanki śmietany kremówki 2 łyżki mąki sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania : Pałki z kurczaka solimy i pieprzymy z każdej strony. Smażymy na patelni do czasu aż mięso się ładnie zarumieni. Cebulę

Pobite gary Barbary
Kostka biszkoptowa z pianką brzoskwiniową. 372

szklanki mąki typ 550 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka skondensowanego nie słodkiego 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 700 ml przegotowanej wody 4 galaretki brzoskwiniowe 500 ml śmietany kremówki 30 % 3 brzoskwinie z syropu pokrojone w kostkę 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka mlecznej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 12 % płatki migdałowe do posypania ciasta Blaszka

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżówka z truskawkami pod kruszonką migdałową 258

SMACZNE PRZEPISY - Lody truskawkowe MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Ciasto truskawkowe CZARNA OD KUCHNI - Kostka z truskawką   SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Ciasto z fantą i truskawkami IZIONI PYSZNE SMAKI - Kremówki z bitą śmietaną NA CIASTECZKOWYCH PAPIERACH - Truskawkowiec KUCHNIA I PODRÓŻE - Ciasto truskawkowe z likierem MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO - Placek jogurtowy truskawkowo morelowy   MARCEPANOWY KĄCIK - Truskawkowy torcik WANILIA

Grunt to przepis!
domowe lody truskawkowo brzoskwiniowe na patyku 141

składniki: 150 g truskawek bez szypułek 180 g brzoskwiń bez pestek 2-4 łyżki cukru pudru 120 ml śmietany kremówki wykonanie: Truskawki myjemy, przekładamy do wysokiego naczynia naczynia blendera i miksujemy z 60 ml śmietanki oraz cukrem pudrem (cukru dodajemy do smaku). Brzoskwinie myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy w osobnym naczyniu z pozostałą śmietanką, dodajemy cukier również

Domowy Smak Jedzenia
Letni deser truskawka -morela. 157

Letnie desery z sezonowymi owocami mogą być bardzo apetyczne i lepsze od niejednego ciasta.U mnie propozycja nieco odchudzona,bo zamiast śmietany kremówki dałam do przełożenia warstw owoców jogurt naturalny ,odrobinę śmietanki ,a na niej pokruszone bezy i dużo owoców – morele ,truskawki . Składniki : trzy porcje Truskawki 200 g morele 3 sztuki jogurt naturalny jeden mały kubeczek bita śmietana 38% ,można

Ladylaura.
Orzechowiec 137

śmietankową, następnie przykryć je drugim spodem, wylać na wierzch ciepłą jeszcze masę orzechową. Zostawić do wystygnięcia. Wierzch otulić polewą czekoladową. Polewa : Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuścić w kilku łyżkach śmietany kremówki. Smacznego! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena

Kuchnia smaków
tort czekoladowy 198

uzyskasz jednolitą gęstość ( tak żeby można było posmarować ciasto ). Ciasto wyłóż na talerzu. Przygotowaną masą czekoladową posmaruj ciasto ( ½ masy  można nawet więcej ) Przykryj drugim ciastem. Ponownie posmaruj ciasto kremem pamiętając o bokach. Udekoruj bezami. Na noc wstaw do lodówki

Darcia w kuchni
Tarta kakaowa z musem truskawkowo-rabarbarowym czyli poWeekendowe Łakocie odc.122 152

piecu nagrzanym do 180 st.C. Studzimy. mus: 400 g rabarabru 150 g cukru 50 ml wody 360 g truskawek 100 ml wody 18 g żelatyny 100 ml śmietany kremówki Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Wkładamy do rondelka. Wsypujemy cukier, wlewamy wodę i gotujemy ok10 minut by się rozgotował. Truskawki odszypułkowujemy, rozgniatamy widelcem. Łączymy z rabarbarem. Całość blendujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Domowy Baileys 353

geniuszem ! Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go troszkę nie zmieniła, dodałam więcej alkoholu, oraz śmietanki. Likier wychodzi obłędny, spróbujcie koniecznie ! Oto zamienniki : Puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietanki kremówki 250 ml Whisky 50 ml wódki * 3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej  Laska wanilii** Kawę rozpuszczamy w małej ilości wrzątku, a następnie wszystkie składniki wlewamy do dużego słoja. Porządnie mieszamy

Pora na pora
Lody bananowo-truskawkowe 203

łyżki cukru pudru (gdy truskawki są niezbyt słodkie) banan: 1 dojrzały banan 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 50 ml śmietany kremówki 36% Przygotowanie: Truskawki oczyścić z szypułek, umyć i osuszyć na sitku. Blenderem rozdrobnić truskawki z sokiem z cytryny i cukrem, pod koniec dodać serek mascarpone, dokładnie zmiksować. Banana rozdrobnić blenderem

Kuchcik gotuje
Tarta jaglano-truskawkowa (bez pieczenia) 165

też wyłożyć formę okrągłymi biszkoptami, pomijając ich mielenie z dodatkiem masła Nadzienie: 1 szklanka kaszy jaglanej + 3 szklanki wody + 1 łyżka oleju 100 g białej czekolady 200 g śmietany kremówki 1 szklanka pulpy z bardzo dojrzałych, słodkich truskawek (po wyciśnięciu soku z 1,5 kg truskawek) lub 1 szklanka smażonych truskawek: na maśle podsmażyć ok. 3 szklanki truskawek, posypać

Domowa Cookierenka Agi
Domowy Baileys 355

geniuszem ! Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go troszkę nie zmieniła, dodałam więcej alkoholu, oraz śmietanki. Likier wychodzi obłędny, spróbujcie koniecznie ! Oto zamienniki : Puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietanki kremówki 250 ml Whisky 50 ml wódki * 3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej  Laska wanilii** Kawę rozpuszczamy w małej ilości wrzątku, a następnie wszystkie składniki wlewamy do dużego słoja. Porządnie mieszamy

Pora na pora
Deser truskawkowo-kokosowy bez pieczenia 263

temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężała. Mleczko (tylko białą część) umieść w misie miksera, zmiksować do uzyskania sztywnej pianki (nie będzie jednak tak sztywna jak z kremówki). Cały czas miksując powoli wlewać tężejącą galaretkę. Wsypać wiórki, krótko zmiksować. Dodać truskawki wymieszać. Mus kokosowy ostrożnie i powoli przelać na zastygnięty mus truskawkowy, wyrównać, wstawić do lodówki na kilka

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania