ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:269/1378)

WANILIOWY SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 170

temperaturze pokojowej) 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie  2 jajka ( ja użyłam swojskich, z wolnego wybiegu, wtedy sernik ma ładną barwę) pół szklanki śmietany kremówki 36% 3 łyżki soku z cytryny 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii/ olejku waniliowego DODATKOWO

Calzonella.com
Mus truskwkowy z miętą i bitą śmietaną. 154

emocje :) A mój sympatyczny wspólnik może potwierdzić, że nawet znajduje w sobie na tyle odwagi, żeby zagrać ;);) Składniki: 500 g truskawek 2-3 łyżki cukru pudru 200 g śmietany kremówki (30 lub 36 %) 10 listów świeżej mięty Wykonanie: Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek. Zmiksować blenderem z dodatkiem 2-3 łyżek cukru oraz mięty. Schłodzoną śmietanę ubić mikserem (dodałam 1 łyżeczkę

zadanie-gotowanie
arbuzowy torcik 197

szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia arbuzowy mus: miąższ z niedużego arbuza 2 łyżki żelatyny galaretka truskawkowa masa serowa: 500 g sera homogenizowanego waniliowego 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny Jaja ubić z wodą i cukrem na puch. Delikatnie wmieszać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika

6niebo
Tort czekoladowy z wiśniami (tort szwarcwaldzki lub fantazja czarnoleska) 110

łyżeczki wody - 100 gram mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 jaja - ok. 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki gęstego soku z wiśni do przełożenia: - ok. 500 ml śmietany kremówki ** - 2 łyżki cukru - wiśnie do przełożenia i udekorowania *** - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady do dekoracji * wykorzystałam czekoladowe zajączki i jajeczka, które zwykle w dużej ilości pozostają po Wielkanocy (oczywiście dokładnie sprawdzając, jaki

Wielopokoleniowo
ekspresowe francuskie ciasteczka z bitą śmietaną i truskawkami 208

składniki: 1 płat ciasta francuskiego 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru ok. 2 łyżki cukru trzcinowego truskawki ok. 3 kostki startej czekolady wykonanie: Z ciasta wykrawamy ok. 8 równych prostokątów lub więcej mniejszych. W każdym wycinamy mniejszy prostokąt, pozostawiając dwa kąty nie do końca przecięte. Następnie przeplatamy. Boki dociskamy (sklejamy) widelcem a środki nakłuwamy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną

Domowy Smak Jedzenia
Waniliowa Panna Cotta 124

lodówce. Jednak długie czekanie wynagradza smak tego włoskiego przysmaku. Naprawdę wart wypróbowania - polecam! :) Waniliowa panna cotta: 75 ml mleka 3,2 % (ja użyłam chudszego) 425 ml śmietany kremówki (30%) 50 g drobnego cukru 1 laska wanilii 2 cienki płatki żelatyny lub 2 łyżeczki żelatyny w proszku + ok. ćwierć szklanki wody 4 filiżanki lub foremki o pojemności 125 ml Mleko

Cooking Monster
BRZOSKWINIOWY SŁONECZNIKOWIEC 237

programie góra-dół, bez termoobiegu, lub na programie do pieczenia biszkoptów (gdy mamy) . Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce do wystudzenia. Masa brzoskwiniowa: - 600g śmietany kremówki 30% - 2 galaretki brzoskwiniowe - 1 puszka lub słoik brzoskwiń Obydwie galaretki rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody, dokładnie rozmieszać i odstawić do wystudzenia. Masa słonecznikowa: - 300g ziaren slonecznika - 100g masła

Smaczne Zdrowe
Kolorowy sernik na zimno z truskawkową galaretką 208

wylepić dno średniej prostokątnej blachy. Podpiec 20 minut w temperaturze 180 o C. Ostudzić. Masa serowa: 1 kg chudego sera zmielonego dwukrotnie lub z wiaderka 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki niebieskie 2 galaretki zielone 2/3 szklanki mleka cukier puder do smaku Mus truskawkowy: 1 szklanka wody 500 g mrożonych lub nieco mniej świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe Galaretki - każdy

Czerwień i błękit
sernik na zimno z musem truskawkowo różanym na czekoladowym spodzie 187

Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę serową: 700 g sera białego 60 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 150 ml ciepłej wody dodatkowo: ok. 500 g świeżych truskawek, bez szypułek wykonanie: Ser mielimy 3 razy. Galaretkę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia

Domowy Smak Jedzenia
Pałki w koperkowym sosie 161

podawać tą potrawę najlepiej z ryżem. Składniki: 10 pałek kurczaka 35 dag pieczarek 1 duża zielona papryka 1 cebula 4 łyżki posiekanego koperku 3 szklanki bulionu pół szklanki śmietany kremówki 2 łyżki mąki sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania : Pałki z kurczaka solimy i pieprzymy z każdej strony. Smażymy na patelni do czasu aż mięso się ładnie zarumieni. Cebulę

Pobite gary Barbary
Kostka biszkoptowa z pianką brzoskwiniową. 363

szklanki mąki typ 550 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka skondensowanego nie słodkiego 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 700 ml przegotowanej wody 4 galaretki brzoskwiniowe 500 ml śmietany kremówki 30 % 3 brzoskwinie z syropu pokrojone w kostkę 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka mlecznej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 12 % płatki migdałowe do posypania ciasta Blaszka

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżówka z truskawkami pod kruszonką migdałową 253

SMACZNE PRZEPISY - Lody truskawkowe MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Ciasto truskawkowe CZARNA OD KUCHNI - Kostka z truskawką   SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Ciasto z fantą i truskawkami IZIONI PYSZNE SMAKI - Kremówki z bitą śmietaną NA CIASTECZKOWYCH PAPIERACH - Truskawkowiec KUCHNIA I PODRÓŻE - Ciasto truskawkowe z likierem MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO - Placek jogurtowy truskawkowo morelowy   MARCEPANOWY KĄCIK - Truskawkowy torcik WANILIA

Grunt to przepis!
domowe lody truskawkowo brzoskwiniowe na patyku 133

składniki: 150 g truskawek bez szypułek 180 g brzoskwiń bez pestek 2-4 łyżki cukru pudru 120 ml śmietany kremówki wykonanie: Truskawki myjemy, przekładamy do wysokiego naczynia naczynia blendera i miksujemy z 60 ml śmietanki oraz cukrem pudrem (cukru dodajemy do smaku). Brzoskwinie myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy w osobnym naczyniu z pozostałą śmietanką, dodajemy cukier również

Domowy Smak Jedzenia
Letni deser truskawka -morela. 144

Letnie desery z sezonowymi owocami mogą być bardzo apetyczne i lepsze od niejednego ciasta.U mnie propozycja nieco odchudzona,bo zamiast śmietany kremówki dałam do przełożenia warstw owoców jogurt naturalny ,odrobinę śmietanki ,a na niej pokruszone bezy i dużo owoców – morele ,truskawki . Składniki : trzy porcje Truskawki 200 g morele 3 sztuki jogurt naturalny jeden mały kubeczek bita śmietana 38% ,można

Ladylaura.
Orzechowiec 131

śmietankową, następnie przykryć je drugim spodem, wylać na wierzch ciepłą jeszcze masę orzechową. Zostawić do wystygnięcia. Wierzch otulić polewą czekoladową. Polewa : Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuścić w kilku łyżkach śmietany kremówki. Smacznego! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena

Kuchnia smaków