czasu do czasu mieszamy, by czekolada się rozpuściła. Masę schładzamy do temperatury pokojowej. W misie umieszczamy pozostałą śmietanę. Ubijamy ją na sztywno. Do wystudzonej masy czekoladowej dodajemy 1/3 ubitej kremówki. Bardzo delikatnie mieszamy. Dodajemy resztę śmietany i ponownie mieszamy, by śmietana nie opadła, a całość idealnie się połączyła. Gotowy mus wylewamy na zastygnięty już mus z gorzkiej czekolady. Wyrównujemy powierzchnię
MyCookBook.plprzez 15 minut. Ostudzić. * Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru ( dać do smaku wg upodobań) .Dodać sok z cytryny- tez wg własnego upodobania. *Placki przekładać ubitą kremówką.Górną warstwę też posmarować. Schłodzić. Podawać na drugi dzień, kiedy dobrze stężeje masa
Z Majeczką w kuchnipierś kurczaka sól, pieprz, tymianek 1 łyżka oliwy z oliwek Sos z gorgonzoli: 1 łyżka masła 80 g sera gorgonzola 25 ml brandy lub whisky 1 łyżka śmietanki kremówki ale może też być 18% Szpinak: 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 100 g szpinaku świeżego lub mrożonego 1 łyżeczka gęstej śmietany Dodatkowo
Kubki smakumąki Sernik 500 g tłustego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Mus malinowy koszyczek malin -150-200g *łyżka cukru pudru Wykonanie Odpowiednio wcześniej wyjąć wszystkie produkty z lodówki, by osiągnęły temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzać
Kubki smakuSkładniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 400 g twarogu naturalnego np. President lub serka naturalnego 1 szkl. śmietany kremówki 36%- nie ubijać 5 jaj w całości 6 łyżek soku z cytryny 2 szklanki cukru pudru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka olejku waniliowego 1 łyżeczka olejku migdałowego 500 g truskawek
Kubki smakupowstała pierwsza ich wersja. Mocno śmietankowe- nie przypominają tych kupnych, dość twarde -trzeba chwilkę potrzymać je w temp. pokojowej. Zapraszam... Źródło: program "Ugotowani" Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 jajka 6 łyżek cukru Laska wanilii 1 łyżka cukru waniliowego Sposób przygotowania: Jajka myjemy i sparzamy. Jajka ubijamy z 4 łyżkami cukru oraz cukru waniliowego Dodajemy laskę wanilii
Kubki smakucukru 2 łyżki soku z cytryny Masa orzechowa: 25 dag. orzechów włoskich 1 szkl. mleka 200 g. masła 3/4 szkl . cukru pudru Do dekoracji: polewa czekoladowa- 4 łyżki śmietanki kremówki ewentualnie mleka, 100g. czekolady mlecznej- Smietanke doprowadzić do wrzenia, wyłączyć gaz i wrzucić kostki czekolady. Zostawić pod przykryciem na 5 min i rozmieszać, polewać placek odrazu. Opis: Ciasto: Do mąki
Kubki smakułososia ułożyć na folii spożywczej tak aby powstał prostokąt. Serek mascarpone wymieszać z miodem na gładka masę. Masa powinna być miękka, gdyby była za twarda należy dodać łyżkę śmietanki kremówki. 2/3 masy rozsmarować na plastrach łososia, pozostawiając wolny ok. 1 cm od brzegów. Zawinąć przy pomocy foli w wałek, owinąć folią i wstawić do lodówki na ok. godzinę do stężenia
Kuchnia z widokiem na ogródgorzkiej czekolady 6 jajek 150 gram masła 15 gram cukru 135 gram mąki 20 gram kakao 200 gram konfitury morelowa 150 gram mlecznej czekolady 160 gram śmietanki kremówki szczypta soli Wykonanie: wyjątkowo dodam jutro
W Moim Magicznym Domucukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 olejek cytrynowy 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka kurkumy szczypta soli Wierz: 1/2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklance wody 600 ml kremówki 30 % 2 czekolady wedla "złoty kasztanek" 1/2 czekolady do dekoracji (zwykła mleczna bądź łaciata) 1/2 startej skorki z cytryny 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: Jajka ubijamy z szczyptą soli
W Moim Magicznym Domujajek 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao szklanka cukru zapach waniliowy 15ml. łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM CHAŁWOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 300 g. chałwy naturalnej lub waniliowej DODATKOWO: konfitura wiśniowa 480 g. tabliczka mlecznej czekolady 4 łyżki wódki 2 łyżki wiórków kokosowych DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata
Domowe TortySkładniki: 3 galaretki o różnych kolorach 1 pojemnik kremówki (330ml) 1 banan rozpuszczalne kakao do posypania Sposób wykonania: Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Jedną galaretkę rozlać na płaski półmisek a dwie pozostałe do pucharków. Odstawić do stężenia. Śmietanę ubić i udekorować pucharki. Galaretkę w półmisku pokroić w kostkę i położyć na ubitą śmietanę. Ozdobić bananem
Prosto i Smacznie z Anetązdejmujemy obręcz. Ciasto przekładamy na talerz i posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym lub smarujemy lukrem przygotowanym z kilku łyżeczek pudru trzcinowego z kilkoma kroplami aromatu migdałowego i dodatkiem kremówki (lub wody). Ja posypałam wierzch dodatkowo płatkami migdałów. Smacznego :-) http://mojpieknystol.pl/ http://mojpieknystol.pl
Smaczne Zdrowemarchewki 1 duża pietruszka kawałek pora kawałek selera 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki białego octu winnego 1 łyżka majeranku 1 łyżka mąki z lekkim czubem 125 ml śmietanki kremówki 30% (pół szklanki) sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Grzyby zalewamy na noc trzema szklankami letniej wody (750 ml). Na drugi dzień
Poezja smaku