ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:267/1378)

Sernik cytrynowy z Wiśniami 216

smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką. Przygotowaną kruszonkę rozkładamy równomiernie dociskając do spodu tortownicy.  2. Twaróg utrzeć na gładką masę ze pozostały cukrem, startą skórką cytrynową, 3 jajkami, kremówką, aromatem cytrynowym oraz kaszą manną. Tak przygotowaną masę serową rozłożyć na przygotowanym spodzie, Ciasto piec 50-60 min w temperaturze 175 o C ( z termo obiegiem

vaniliowoczekoladowa
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 102

prezentuje się dzisiejsza lista : Kasia Brus chetta al pomodoro   Makaron z warzywami   Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a  Masełko z kremówki   Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą  Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane    Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami

Magiczne Życie Marty
Masełko z kremówki 73

Masełko z kremówki jest delikatne i takie... pysznie śmietankowe. Można je przyrządzić w różnych wersjach smakowych: na słono, słodko, z ulubionymi przyprawami, czy ziołami. Z czym tylko chcecie! Z reguły masła nie formuję w typową osełkę, tylko przekładam je do małej miseczki. I tak znika baaardzo szybko... (150g masełka) 500g śmietanki 30-36% Opcjonalnie: ulubione przyprawy (u mnie: sól, koperek

Di gotuje
Spaghetti carbonara 129

właściwie jest Spaghetti Carbonara? Jest to makaron w sosie jajecznym z dodatkiem boczku. Składniki: ok. 200 g makaronu spaghetti (może być zarówno penne jak i tagliatelle) 100 g śmietany kremówki (płynna śmietana 30%) 2 jajka 100 g boczku wędzonego 30 g startego parmezanu + do posypania sól, czarny pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku ½ cebuli Opis przygotowania

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kasza pęczak z kalafiorem i kurczakiem 254

wystawać ponad powierzchnię. Dusić około 15 – 20 min, aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn. W miarę potrzeby można dolewać wrzątek, a pod koniec duszenia wlać śmietankę kremówkę. Kalafiora można dodać troszeczkę później jeżeli chcemy, aby był chrupiący. W między czasie sparzyć pomidora wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wmieszać w kaszotto dodając natkę pietruszki

https:KKuchniaMniam
Biskwity z bitą śmietaną i owocami 188

piekarnika i zaraz ściągamy z blachy na której się piekły. Zginamy je na pół, ostrożnie aby się nie złamały i pozostawiamy do wystudzenia. Dodatki: 330 ml zimnej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru świeże owoce cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, jeśli uważacie że to za mało możecie dodać jeszcze ciut cukru pudru. Przekładamy ubitą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffinki z wiśniami 186

mnie na zdjęciach). Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżki oleju kokosowego 0,5 szklanki śmietany kremówki 3/4 szklanki mleka Składniki na kruszonkę: 50 g masła (1/4 kostki) 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta proszku do pieczenia Suche składniki mieszamy razem

Ciastkozercy
Kokosowy Eton Mess jagodowo - malinowy 150

stragany i bazarki aż uginają się od jagód i malin, to właśnie te smakowite owoce zastąpiły truskawki. Zamiast tradycyjnej bitej śmietany proponuję śmietanke kokosową. Ponieważ w tym deserze śmietany kremówki nie ubijamy na sztywno, kokosowa nadaje się jak najbardziej. Na pewno dużo zdrowiej, a jak smacznie! Proporcje składników nie grają roli, bo deser ani tak będzie pyszny. Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gofry z bitą śmietaną i sosem wiśniowym 130

szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 3 jaka 1 łyżka cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fixu Dodatkowo: Sos do deserów wiśniowy Fanex 50 gram startej czekolady Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem

Bajeczna Kuchnia
Tort Rafaello 119

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}  Tort Rafaello Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych Poncz: Pół szklanki wódki Pól szklanki przegotowanej wody Aromat waniliowy   Dodatkowo: wiórki po posypania dżem porzeczkowy Sposób wykonania:  Oddzielamy

Smaki Natalii
Tort bezowy z owocami 203

wyszło bardzo, bardzo smacznie, letnio i słodziutko :) Składniki: (na średnicę 20cm) BLATY: 3x po 2 białka jajek M 3x po 100g cukru drobnego kryształu sól KREM: 400ml kremówki 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 opakowania śmietan - fixu (ewentualnie) owoce - borówki, maliny, czereśnie  Przygotowanie: BLATY: Białka ubić na sztywną pianę - musi być lśniąca i puszysta. Dodawać po łyżce cukier

Cakes By Kejt
Sernik na zimno z truskawkami 150

łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju szczypta soli Masa serowa: 5 serkow homogenizowanych (po 150g) 2 galaretki (w różnych kolorach) 300 ml śmietany kremówki Dodatkowo: 1 galaretka (w innym kolorze niż te dodane do masy serowej) kilka truskawek do ozdobienia góry sernika Oddzielić białka od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić

kuchnia doski
Ptysie bez glutenu - najlepsze! 233

wody 2 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią 4 duże jajka (L) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu duża szczypta soli  Nadzienie: 600 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru oraz:   400 g świeżych malin cukier puder do oprószenia Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę, sól i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Wodę wlać

maniapieczenia
Malinowa tarta 188

mąki pszenna bądź tortowa 200 g margaryny do pieczenia 4-5 łyżeczek cukru pudru 1 żółtko tabliczka białej czekolady 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 2 szklanki malin 1 szklanka borówek amerykańskich Z mąki, margaryny, cukru i żółtka zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy je do lodówki na 30 minut, po tym czasie wylepiamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem

Pora na pora
LODY TRUSKAWKOWO - BANANOWE 206

innych fajnych połączeń z bananowymi lodami :) SKŁADNIKI: 500 g truskawek (świeżych, poza sezonem mrożonych) 3 dojrzałe banany opcjonalnie: miód do smaku i kilka łyżek  śmietanki kremówki lub mleczka kokosowego WYKONANIE: Kilka godzin lub wieczór wcześniej banany obierz ze skórki, pokrój w 1 cm plasterki i zamroź razem

Słodko-Słony Świat Ilony