ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:267/1378)

Tort bezowy z owocami 215

wyszło bardzo, bardzo smacznie, letnio i słodziutko :) Składniki: (na średnicę 20cm) BLATY: 3x po 2 białka jajek M 3x po 100g cukru drobnego kryształu sól KREM: 400ml kremówki 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 opakowania śmietan - fixu (ewentualnie) owoce - borówki, maliny, czereśnie  Przygotowanie: BLATY: Białka ubić na sztywną pianę - musi być lśniąca i puszysta. Dodawać po łyżce cukier

Cakes By Kejt
Sernik na zimno z truskawkami 158

łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju szczypta soli Masa serowa: 5 serkow homogenizowanych (po 150g) 2 galaretki (w różnych kolorach) 300 ml śmietany kremówki Dodatkowo: 1 galaretka (w innym kolorze niż te dodane do masy serowej) kilka truskawek do ozdobienia góry sernika Oddzielić białka od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić

kuchnia doski
Ptysie bez glutenu - najlepsze! 241

wody 2 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią 4 duże jajka (L) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu duża szczypta soli  Nadzienie: 600 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru oraz:   400 g świeżych malin cukier puder do oprószenia Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę, sól i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Wodę wlać

maniapieczenia
Malinowa tarta 198

mąki pszenna bądź tortowa 200 g margaryny do pieczenia 4-5 łyżeczek cukru pudru 1 żółtko tabliczka białej czekolady 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 2 szklanki malin 1 szklanka borówek amerykańskich Z mąki, margaryny, cukru i żółtka zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy je do lodówki na 30 minut, po tym czasie wylepiamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem

Pora na pora
LODY TRUSKAWKOWO - BANANOWE 215

innych fajnych połączeń z bananowymi lodami :) SKŁADNIKI: 500 g truskawek (świeżych, poza sezonem mrożonych) 3 dojrzałe banany opcjonalnie: miód do smaku i kilka łyżek  śmietanki kremówki lub mleczka kokosowego WYKONANIE: Kilka godzin lub wieczór wcześniej banany obierz ze skórki, pokrój w 1 cm plasterki i zamroź razem

Słodko-Słony Świat Ilony
zdrowe zielone krokiety 178

płatków jaglanych 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/3 startego sera c heddar 1 cebula czerwona posiekana drobno 3 ząbki czosnku dodatkowo sos pomidorowy  tutaj wymieszany z kremówka Wykonanie Zagotować wodę i wrzucić na wrzątek obrane,umyte i pokrojone w paski marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do tej samej wody wrzucić umyty i pokrojony na różyczki brokuł na 1 minute ,oraz

w mojej kuchni
Ciasto z czekoladą i bananami 276

garnuszku umieścić mleko i 200 g połamanej czekolady. Rozpuścić, ciągle mieszając. Gotową, lekko przestudzoną polewą oblać banany i wolną przestrzeń między nimi. Schłodzić w lodówce przez około 60 minut. Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i zagęstniki. Wyłożyć na zastygłą czekoladę, wyrównać. Pozostałą czekoladę zetrzeć na tarce, udekorować nią wierzch ciasta. Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej

Domowa cukiernia Ewy
Truskawkowe tiramisu 227

upalny dzień. Dzisiaj pokażemy wam prosty przepis na truskawkowe tiramisu. Przepis Składniki: 3 płatki żelatyny (lub 3 łyżeczki) 5 jajek 100 g cukru 250 g mascarpone 100 g śmietany kremówki (lub ramy do ubicia) 500 g truskawek 5 łyżek białego wina 200 – 300g biszkoptów Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej jak macie sprawdzoną żelatynę, bo niestety

KasiaiKrzysiu.pl
Deser z malinami, mascarpone, kakao i biszkoptami 782

serkiem mascarpone, jakoś tak pasuje mi i do słodkich dań, ciast czy deserów i do tych na wytrawnie. Jak robię z nim deser to nie dodaję już śmietany kremówki, tylko mleko, żeby było lżej i mniej kalorycznie. Kakao powoduje, że nie jest bardzo słodki, dlatego jeśli ktoś preferuje więcej słodyczy to musi do serka dodać więcej cukru pudru. Udanego dzionka

kruche babeczki
zupa szpinakowa z fetą 130

składniki: 600 g liści szpinaku 1000 ml bulionu 100 g sera feta 100 g śmietany kremówki 1-2 ząbki czosnku 3 dymki 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła pieprz, gałka muszkatołowa wykonanie: Białą część dymki oraz czosnek siekamy i podsmażamy na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mrożony szpinak i gotujemy pod przykryciem przez

Domowy Smak Jedzenia
Duszony schab w sosie ze świeżych ogórków z koperkiem 218

polecam! ok 5 plastrów schabu 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 szklanki bulionu drobiowego 500 g ogórków gruntowych sól pieprz czarny mielony 1 łyżka mąki pszennej 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30% 1-2 łyżki posiekanego świeżego koperku Plastry schabu o grubości 1 cm lekko rozbić, tylko tak aby zmiękczyć mięso. Oprószyć przyprawami. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć

https:KKuchniaMniam
Ciasto kakaowe (bez jajek i mleka) 179

mąki 200g cukru 140ml oleju 220ml wody 50g kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody  polewa:  1/2 gorzkiej czekolady, 1 łyżka masła, 100ml kremówki, garść płatków migdałowych Przygotowanie: Wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać olej i wodę. Dokładnie wymieszać, aż do uzyskania gładkiej masy. Wlać do formy keksowej, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Piec

Tagebuch po polsku
Jagodzianki, orkiszowe, zawijane, z bialą czekoladą czyli Niedzielne Śniadanie odc.86 137

maki orkiszowej pełnoziarnistej 370 g mąki orkiszowej jasnej 60 g masła, rozpuszczonego nadzienie: 250 g jagód 40 g cukru trzcinowego łyżka maki ziemniaczanej polewa: tabliczka białej czekolady łyżka śmietanki kremówki łyżeczka soku z cytryny Do dużej miski wkładamy drożdże, zalewamy mlekiem i mieszamy z 10 g cukru. Odstawiamy by drożdże ruszyły. Do miski wlewamy jajka, wsypujemy cukier i mąki. Zagniatamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami 163

przepisu. Składniki : polędwica wieprzowa  250 gr niedużych pieczarek 3 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 gałązki natki pietruszki  1 łyżeczka sosu sojowego 120 ml śmietany kremówki  sól, pieprz oregano 1 łyżeczka masła olej Przygotowanie : Polędwicę oczyszczam z błonek, kroję w 1,5 cm plasterki i przyprawiam świeżym pieprzem i oregano. Odstawiam na bok. Pieczarki opłukuję

Mechanik w kuchni
Sernik na zimno z galaretkami 160

kolorowe galaretki pokroić w  kostkę. Następne wiśniowe galaretki rozpuścić w 800 ml gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, ostudzić. Mocno schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce serka waniliowego, dalej ubijać. Następnie wlać żelatynę, zmiksować. Do masy serowej włożyć kostki galaretek, lekko łyżką wymieszać. Tortownicę

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania