ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:263/1378)

Zupa krem z dyni 149

dużym garnku, dodałem do nich obraną i pokrojoną w grube plastry marchewkę oraz dwie pokrojone w grube piórka cebule. Całość zalałem dwoma litrami bulionu drobiowego, dodałem 200 ml śmietany kremówki i 200 ml mleka. Całość gotowałem przez 20 minut, aby kawałki dyni zmiękły. Po tym czasie dodałem do garnka 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, łyżkę startego na tarce

Wyprawy kulinarne
Barania łopatka w jagodowej wódce z melisą i cząbrem 225

godziny + marynowanie Składniki: 0,6 kg łopatki baraniej Duży kubek kefiru Świeża melisa Wódka jagodowa 50ml Suszony cząber 3 ząbki czosnku pokrojone w płatki Sól himalajska Śmietanka kremówka Olej rzepakowy Dodatki: Ugotowany czerwony ryż, rzodkiew biała płatki, świeża melisa, vinegret Przygotowanie: 1/ Marynujemy mięso soląc je, zalewamy kefirem i 25 ml wódki, dodajemy garstkę świeżej melisy i czosnek - mieszamy. Przykrywamy

Kuchnia PROzdrowotna
Tort czekoladowy z malinami (bez mąki) 196

kokosowego lub oleju z pestek winogron, ewentualnie rzepakowego 100 g mielonych migdałów bez skórki 5 jajek (L) 1 łyżka ciemnego kakao duża szczypta soli oraz: 660 g schłodzonej śmietany kremówki 36% zdrowy słodzik (ilość wedle uznania) 500 g świeżych malin Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Daktyle wrzucić do miseczki, zalać wrzątkiem, tylko tyle pokryła

maniapieczenia
Bananowiec z masą śmietanowo - agrestową. 429

pszennej koszalińskiej typ 500 Młynów Stoisław 1 szklanka cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 2 łyżki oleju 1/4 szklanki śmietanki 12 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 l śmietany kremówki 30 % 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 3 galaretki agrestowe 4  szklanki wody  8 długich bananów 4 łyżki dżemu malinowego Blaszka o wymiarach 27/36 cm Wykonanie

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto śmietanowo jabłkowe 149

pieczenia 180 g cukru 180 g masła 2 jajka Na masę: 500 g jabłek (najlepiej kwaśnych) 400 g kwaśnej gęstej śmietany 100 g cukru jajko 200 ml śmietany kremówki opakowanie budyniu waniliowego Przygotowanie: Przygotowanie ciasta: Mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier. Dodajemy pokrojone w kosteczkę masło i jajka, całość wyrabiamy, aż do połączenia się składników. Jeżeli używamy

KasiaiKrzysiu.pl
KAWA ORZECHOWA 145

orzechami laskowymi. Rada: Jeśli używamy kawy ziarnistej przed wlaniem do spienionego mleka, należy ją odcedzić z fusów w przypadku gdy przygotowujemy sami przygotowujemy ubitą śmietankę ok. 30 ml śmietanki kremówki 30% ubić na sztywno dodając 1 łyżkę cukru np. ręcznym spieniaczem do mleka  należy śmietankę ubijamy na sztywno (tak małą ilość można ubić ręcznym spieniaczem do mleka

Ciastka - domowe słodkości
Ciacho ze słonecznikiem 427

stopni 30 minut (ustawienie pieczenia: góra/dół) Ciasto studzimy i przekrawamy na 2 części (ja robię to za pomocą nitki :) Śmietanę ubijamy na sztywno. Dolną część biszkoptu smarujemy kremówką, kładziemy kolejny biszkopt i rozsmarowujemy kajmak. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cukier i prażymy słonecznik - ok. 5 min. Uprażony słonecznik rozkładamy na kajmaku. Ciasto chłodzimy w lodówce min. 2 godziny

Alutka-Gotuje
Babka na oleju babci Basi 165

piekarniku, aniżeli za krótko. Jedną białą babkę polałam lukrem cytrynowym : 1,5 szklanki cukru pudru, sok z jednej cytryny, Drugą babkę z kakao posmarowałam polewą czekoladową : 50 ml śmietany kremówki rozgrzałam zdjęłam z ognia i włożyłam w kawałkach czekoladę gorzką .Mieszając rozpuściłam ją i jeszcze ciepłą posmarowałam babkę . Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Brownie z czekoladowym musem 144

jajka 80 g mąki 50 g kakao szczypta soli Czekoladowy mus 50 g marshmallows 120 g gorzkiej czekolady, u mnie 70% kakao 50 ml mleka 250 ml śmietanki kremówki 1łyżka kakao Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Rozpuść masło i wymieszaj z kakao. Lekko ostudź, a następnie wymieszaj z jajkami, solą i wanilią. Na koniec przesiej mąkę

codojedzenia
Torcik truskawkowy 166

Masa serowa: serek homogenizowany 500 g śmietana kremówka 30% 200 ml żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: śmietana 30% - 200 ml truskawki - 70 dag galaretka truskawkowa - 2 op winogron   Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno

Camilla w kuchni
Rafaello 397

jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej Masa kokosowa: 2 białe czekolady (po 100 g każda) 0,5 l śmietany kremówki 30% 2 śnieżki 250 g wiórek kokosowych płatki migdałowe do posypania Do nasączenia: syrop amaretto rozcieńczony w wodzie    Najpierw należy upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić

Simply Food
Berlińska zupa ziemniaczana 92

kuchni niemieckiej. Bardzo polecamy.  Składniki 500 g ziemniaków pęczek włoszczyzny 2 cebule 100 g wędzonego boczku 1 łyżka oleju 800 ml bulionu warzywnego 5 gałązek majeranku 100 ml kremówki sól pieprz     Przygotowanie Ziemniaki obrałem, pokroiłem na kawałki. Oczyściłem i pokroiłem włoszczyznę. Cebule posiekałem. Boczek pokroiłem na kawałeczki. Rozgrzałem w garnku olej, zeszkliłem cebulę i 2/3 boczku. Dodałem

R'n'G Kitchen
Krem z pieczarek 164

smaki, to przyrządźcie bulion warzywny. Przepis na bulion drobiowy znajdziecie TUTAJ Zupa krem z pieczarek: 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 500 g pieczarek 1 cebula 250 ml śmietany kremówki (30%) 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia pół łyżeczki natki pietruszki sól i pieprz Pieczarki myjemy i kroimy na półplasterki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy

Cooking Monster
Sernik na zimno z truskawkami na bezglutenowym spodzie 106

Truskawki umyj, osusz i obierz. Żelatynę rozpuść w 1/3 gorącej wody i lekko przestudź. W dużej misce umieść truskawki, serek, cukier i śmietankę. Całość zmiksuj blenderem na jednolitą masę. (kremówki nie ubijamy!). W razie konieczności dosłodź – ja miałam słodkie truskawki i ta ilość w zupełności wystarczyła. Wlej letnią żelatynę, wymieszaj i wlej na ciasteczkowy spód. Wsadź do lodówki do stężenia

Kuchnia bezglutenowa
Babka na kwaśniej śmietanie 160

swoim zeszycie z przepisami … jeszcze z podstawówki :) Nie jest to duże ciasto, wystarczy średniej wielkości karbowana foremka. Dla porównania, tutaj, znajduje się również babka śmietankowa , ale na słodkiej śmietance kremówce. Obie pyszne, obie do upieczenia! Babka na kwaśniej śmietanie średniej wielkości karbowana foremka 60 g miękkiego masła 3 jajka w temp. pokojowej 1 szkl. cukru 1 szkl. gęstej kwaśnej śmietany

Posadzone i zjedzone