ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:257/1378)

Krem stracciatella z karmelizowaną gruszką i orzechami 160

duża gruszka sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek cukru trzcinowego 1 szczypta cynamonu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich krem: 1/ 2 tabliczki czekolady gorzkiej 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru fix do śmietany (opcjonalnie) Przygotowanie:  Gruszkę obieramy i kroimy na niezbyt cienkie plastry. Obtaczamy w soku z cytryny aby nie ciemniały. Dodajemy trochę cynamonu. W rondlu

Bon appetit mon amie
Jabłecznik z masą śmietanowo-jajeczną. 162

garnka, zasypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i dusimy około 3 minut (od momentu zagotowania). Studzimy. MASA ŚMIETANOWO-JAJECZNA: 2 duże jajka 1/4 szklanki cukru pudru 200 g śmietany kremówki (30%)      Jajka ubijamy z przesianym cukrem pudrem na puch (około 5 minut), następnie wlewamy śmietankę i jeszcze chwilę ubijamy. KRUSZONKA: 3/4 szklanki mąki 1/3 szklanki brązowego cukru

Rozpustne gotowanie
Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami 167

kurczaka około 4 plasterków szynki szwarcwaldzkiej świeża bazylia 1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 puszka krojonych pomidorów bez skóry (400 g) 80 g śmietany kremówki 30 % 5-6 szparagów sól pieprz Przygotowanie: Szparagi umyć, odłamać jasne, twarde końce i pokroić na mniejsze kawałki. Piersi z kurczaka oczyścić z błonek i kostek, w najgrubszym miejscu lekko

Oryginalny smak
Tiramisu czekoladowo-kawowe w pucharkach 169

smak na słodkie,  wiem że są też wersje nawet z truskawkami hmn…może kiedyś . Składniki: Na 4 średnie pucharki: 20 dag podłużnych biszkoptów 25 dag mascarpone ½ szklanki śmietany kremówki ½ szklanki naparu z kawy 5 łyżek likieru czekoladowego 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru Tarta czekolada: biała, gorzka, mleczna Kakao do oprószenia Sposób przygotowania: Kawę schłodzoną słodzimy łyżeczką cukru

Wanilia i Kardamon
Sernik z brzoskwiniami 134

Masa serowa: serek homogenizowany 500 g śmietana kremówka 30% 200 g żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: Biszkopty marmolada brzoskwinie Paraguayo dojrzałe galaretka brzoskwiniowa - 2 op Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami przełożonymi marmoladą. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę razem z cukrem ubić

Camilla w kuchni
tagliatelle z sosem brokułowym 149

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: makaron tagliatelle (najlepiej domowy, przepis tutaj ) 1 świeży brokuł lub mrożone różyczki 250 ml śmietany kremówki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz tłuszcz do smażenia dodatkowo: ser grana padano wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Brokuła rozdzielamy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
PENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA 161

osolonej wody. Odcedź. Przełóż na półmisek, wlej podgrzany sos, wymieszaj i popieprz. Udekoruj połówkami orzechów włoskich. Podawaj od razu. *Na przykład śmietany Szefa Danone’a, lub jeśli wolisz, śmietany kremówki 33 lub 36%.   Smacznego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Klopsiki w sosie pieczarkowym. 19702

sól i pieprz olej do smażenia Sos: 150 g małych pieczarek pokrojonych w plasterki 2 łyżki masła 2 płaskie łyżki mąki 50 ml białego wina 70 ml śmietany kremówki 120 ml bulionu 1 łyżka łagodnej pasty paprykowej  sól i pieprz Wykonanie: Składniki na klopsiki wymieszać w misce dłońmi i uformować kuleczki o średnicy 2 - 2,5 cm. Podgrzać

zadanie-gotowanie
LODY WANILIOWE -BEZ MASZYNKI 192

się wydawać. Troszkę chęci, chwila wolnego czasu i mamy przepyszne, mocno waniliowe lody- bez użycia maszynki. Zobaczcie, to dziecinnie proste Składniki: 0,5 litra mleka 1 duże opakowanie śmietany kremówki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 6 żółtek laska wanilii 1/3 szklanki cukru likier czekoladowy DALKOWSKI Wykonanie: Mleko,śmietanę i mleko skondensowane razem mieszamy. Zagotowujemy, dodając wanilię. Żółtka ucieramy z cukrem

Z Majeczką w kuchni
Rozkoszna zebra 148

momentu rozpuszczenia czekolady, odstaw do ostudzenia. W misce zmiksuj 4 żółtka z cukrem waniliowym, następnie dodawaj partiami czekoladę - miksując do uzyskania jednolitej masy. W drugiej misce dobrze ubij kremówkę - dodaj stopniowo do miski z masą czekoladową (delikatnie mieszając łyżką). Teraz ubij białka razem z solą (na sztywną pianę). Pod koniec miksowania dodaj cukier puder ubijając jeszcze przez minutę. Kiedy masa

Alutka-Gotuje
Lingontårta - tarta z borówką leśną 299

Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C. Ciasto ponakłuwać w kilka miejscach widelcem. Piec około 20 minut, do momentu ładnego zarumienienia się ciasta. Wyjąć, wystudzić. Masa: 600 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 350 g gęstego dżemu lub konfitury borówkowej* 2 łyżki cukru pudru oraz: 50 g białej czekolady suszona żurawina * Dżem musi być gęsty - lejący po prostu wypłynie z ciasta. Śmietanę

maniapieczenia
Kawa mrożona z lodami, bitą śmietaną i owocami 191

tylko do połączenia składników (powinny zostać grudki nie rozbitych lodów). Naszą mrożoną kawę natychmiast przelewamy do wybranej szklanki. Na wierzch nakładamy porcję bitej śmietany (gotowej lub ubitej, dobrze schłodzonej kremówki wyciśniętej np. przez rękaw cukierniczy) i jagody. Ja użyłam mrożonych owoców, bo przy tych temperaturach są wspaniałym uzupełnieniem do mrożonej kawy. Tak przygotowaną mrożoną kawę podajemy natychmiast i delektujemy się

Słodkie okruszki
Najłatwiejsze i najszybsze domowe lody karmelowe. Przepis na lody karmelowe bez maszynki, bez jajek. 197

based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% (zimna) 200 ml słodzonego karmelowego mleka skondensowanego (zimne) mała szczypta soli opcjonalnie 2 łyżki rozdrobnionych orzechów Przygotowanie Śmietankę wyjmujemy z lodówki. Ubijamy śmietankę 30% wraz z mała szczyptą soli

Słodkie okruszki
Sernik na zimno z koglem - moglem i truskawkami 244

żelatyny 2 galaretki truskawkowe Delecta 300g świeżych truskawek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Jogurt naturalny, serki waniliowe i kremówkę łączymy z koglem moglem i delikatnie mieszamy. Dodajemy cukier waniliowy (lub 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowgo). Żelatynę rozpuszczamy w 100ml gorącej wody. Lekko studzimy i łączymy z masą. Żelatynę najlepiej zahartować

DefinicjaSmaku
Książęca fasolówka 198

ząbki czosnku 1 łyżka suszonej cebuli ( ma inny smak niż świeża ) sól , pieprz do smaku 3-4 gałązki rozmarynu ( można użyć suszonego ale lepszy świeży ) 100 ml słodkiej śmietanki kremówki ( niestety ona daje specyficzny smak-nikt nie mówił ,że będzie fit ) Fasolę namaczamy w garnku z wodą na noc , wtedy łatwiej będzie ją ugotować . Żeberka myjemy , oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu

Ogrodnik w podróży