ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:253/1378)

SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI 193

minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po schłodzeniu okroiłam boki i wyjęłam z tortownicy. Ja swój jeszcze delikatnie polukrowałam lukrem marcepanowym: 2-3 łyżeczki pudru trzcinowego + kremówka + kilka kropli olejku migdałowego. Wszystko wymieszałam do uzyskania pożądanej konsystencji (u mnie dość gęste) i porobiłam wzorki na kruszonce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ciasto 3 bit 110

kilka razy jadłam u kogoś wreszcie przyszła pora na zrobienie u siebie.   Składniki: 400 g herbatników, puszka mleka skondensowanego lub gotowej masy krówkowej, 500-600 ml mleka śmietany kremówki 30% lub 36%, 1 łyżka cukru pudru, 100 g czekolady. Masa budyniowa: 750 ml mleka, 3 jajka, 3 czubate łyżki mąki pszennej, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 opakowanie cukru

Państwo Wojtczuk gotują
Rafaello ciasto przepis. 146

przepisów na ciasto rafaello - moja ulubiona wersja to ta na biszkopcie z białą czekoladą.  Rafaello Ciasto - przepis Składniki: biszkopt z 4 jajek ( biszkopt przepis ) 1/2 litra śmietany kremówki 2 śmietany śnieżki 2 białe czekolady 25 dag kokosu płatki migdałowe Sposób przygotowania: 1. Biszkopt pieczemy według przepisu ( Biszkopt przepis ).  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę

Pani domowa
Deser trzy czekolady. 131

Deser dla wielbicieli czekolady. Ma milion kalorii ale jest mega apetyczny!!!. Składniki:dla 4 osób 400 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Śmietanę dzielimy na trzy równe części .Pierwszą część wlewamy do garnka i podgrzewamy tak ,aby rozpuściła się w niej gorzka czekolada połamana na mniejsze kawałki – nie zagotowujemy!. Masę

Ladylaura.
Waniliowa panna cotta 146

mówi: " przez żołądek do serca", taka panna cotta będzie wyjątkowym poczęstunkiem, np. podczas romantycznej kolacji 14 lutego. Polecam!     Składniki: (na 2 porcje)   200 g śmietanki kremówki 30% 3/4 szkl mleka 4 łyżki cukru waniliowego 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki zimnej wody     Przygotowanie:   Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić na 2 minutki do napęcznienia

Nastoletnie Wypiekanie
Tort bezowy Lusette 147

blaty bezowe o śr 20 cm: 6 białek 30 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki maki ziemniaczanej Szczypta soli Krem: 1 tabliczka gorzkiej czekolady ½ litra śmietany kremówki 2 łyżki mascarpone 2 wafelki mleczne  Lusette 1 wafelek czekoladowy  Lusette Sposób przygotowania: Beza: Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli, stopniowo cały czas ubijając wsypuję

Wanilia i Kardamon
jogurtowy sernik z bananami i karmelem 188

stopionego masła masa jogurtowa: 1200 ml jogurtu greckiego 8 jajek 1 szkl cukru szczypta soli 3 budynie waniliowe ponadto: 1/2 puszki masy kajmakowej 4 banany 300 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 batonik Lusette Herbatniki zmiksować na pył, dodać stopione masło, masą przypominającą mokry piasek wylepić dno wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Białka

6niebo
Makaron z sosem cztery sery 248

Przepis pochodzi ze strony Doradca Smaku , choć trochę wzbogacony. Dla fanów makaronu polecam wypróbować Składniki: 500g makaronu rurki (penne) 150 g boczku surowego wędzonego 1 szalotka 250 ml śmietany kremówki 30% biały pieprz gałka muszkatołowa majeranek 150 ml bulionu warzywnego (u mnie rosół) 100 ml białego wina wytrawnego 100g sera koziego 150-200g sera gouda 100g sera z niebieską

Mam apetyt na ...
Wątróbka drobiowa z pieczarkami w sosie śmietanowym 219

grubo. Cebulę podsmażyć lekko na patelni po wątróbce, dorzucić do niej czosnek i po chwili wrzucić pieczarki. Posolić lekko i smażyć na wolnym ogniu, aż większość płynu odparuje. Śmietanę kremówkę wlać do podsmażonych pieczarek i cebuli. Na wolnym ogniu gotować, aż śmietanka lekko się zredukuje. Dorzucić do niej wątróbkę i dusić jeszcze przez chwilkę - wątróbka nie może być surowa

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ryż na kawie i czekoladzie 236

jaśminowego Pół tabliczki czekolady mlecznej 4 łyżeczki kawy mielonej grubomielonej lub drobno (ale wtedy trochę drobinek dostanie się do ryżu) 2 łyżki suszonych owoców morwy białej 100ml śmietanki kremówki Przygotowanie: 1/ Do gotującej się wody wrzucamy torebkę ryżu - gotujemy na wolnym ogniu 8 minut a następnie dodajemy 4 łyżeczki kawy i gotujemy kolejne 3-4 minuty 2/ Ugotowany w kawie

Kuchnia PROzdrowotna
Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia 145048

Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia – to pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto… coś a’la sernik na zimno w połączeniu ze śmietaną kremówką oraz ze smakowitą posypką z wiórków kokosowych :) Wręcz rozpływa się w ustach! Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go wypróbować, a macie ochotę na małe co nieco, to gorąco polecam :) […] The post Ciasto

Kulinarne Przeboje
SPAGHETTI W SOSIE PIECZARKOWO - SZPINAKOWYM 144

ml.kremówki30% **************************** Makaron ugotować al' dente.Pieczarki pokroić w plasterki.W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną drobno cebulkę,poddusić chwilę,dodać pieczarki,posolić i popieprzyć,poddusić do miękkości.Podlač śmietaną kremówką,lekko zagotować na małym ogniu,mieszać,dołożyć rozmrozony szpinak,doprawić,wymieszać.Na końcu dodać w kawałkach serek topiony i zamieszać.Sos powinien mieć kremową konsystencję.Na talerze wyłożyć ciepły makaron

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jesienna Pani Walewska 140

obrotach miksera. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na dżemie, posypujemy 100 g orzechów. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 45 minut. Wystudzić. W ten sam sposób upiec 2 cześć ciasta. Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 150 g masła, w temperaturze pokojowej

kulinarnyswiatdomi
Sernik miodowy z cynamonem (pieczony) 155

wyściełać i niczym nie smarować.) Spód z formą schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Przygotować masę serową. Twaróg zmiksować z jajkami, dodać cukier, miód i po wymieszaniu - kremówkę, a na końcu mąkę z cynamonem. (Masę należy mieszać tylko do połączenia się składników. Nie warto jej napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i delikatnie

Di gotuje
Torcik Raffaello Z Alkoholem 300

biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru Na krem: 250 gr mascarpone 4 czubate łyżki cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki 30-36 % około 100 gr wiórków kokosowych 3-4 łyżki wódki bądź likieru kokosowego Na kulki raffaello: reszta kremu z obłożenia tortu lub/i przełożenia 1/2 suchego wafla (andruta) wiórki kokosowe

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania