ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:253/1378)

Ciasto z masą czekoladową i malinową wkładką 145

kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej. Jedną łyżkę budyniu dodajemy do rozpuszczonej żelatyny, mieszamy energicznie. Tak zaprawioną żelatynę łączymy z resztą budyniu, mieszamy do połączenia (budyń nieco się rozrzedzi). Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy 1 łyżkę cukru pudru. Następnie stopniowo wlewamy budyń. Miksujemy krótko, z wyczuciem, by nie przedobrzyć;) W razie wątpliwości można też spróbować wmieszać dobrze ubitą

Smaki Na Talerzu
New York Cheesecake 94

około godzinę (można krócej jak ktoś jest niecierpliwy) Składniki na masę serową: 900g serka mascarpone 200g cukru 3 łyżki mąki pszennej cytryna 3 jajka jedno żółtko 200ml śmietany kremówki szczypta soli W mikserze na niskich obrotach mieszać powoli serek mascarpone. Stopniowo dodawać cukier do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie dodać mąkę oraz szczyptę soli. Cytrynę zalewamy wrzątkiem a następnie ścieramy

wysmienity
Scones z rodzynkami i kandyzowanymi wiśniami. 99

250g mąki pszennej łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia 50g masła 50g cukru 50g rodzynek 50g kandyzowanych wiśni 150ml mleka Dodatkowo: masło do posmarowania dżem do posmarowania śmietana kremówka do przełożenia (około 200ml) Sposób przygotowania: ► Nagrzać piekarnik do 200 º C. ► Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. ► Dodać masło i wcierać je w mąkę

wysmienity
Ciasto szpinakowe z suszoną żurawiną – zielonych mech 117

zwykłych ciast ze śmietaną. Składniki: 500g szpinaku świeżego 3 jajka szklanka cukru szklanka oleju łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500ml śmietany kremówki 50 suszonej żurawiny Sposób przygotowania: W dużej misce miksuj jajka z cukrem oraz cukrem pudrem tak aż powstanie jasna puszysta masa. W osobnej misce zmiksuj szpinak z olejem. Dodawaj szpinak

wysmienity
Czekoladowo jagodowe ciasto a'la zebra 119

minut lub do suchego patyczka. Zostawiamy w formie do lekkiego przestudzenia, a następnie odwrócić spodem do góry na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Ganache z czekolady 2 szklanki śmietany kremówki  1 ½ szklanki czekolady pokruszonej lub takich specjalnych kulek Przygotowanie: W średniej wielkości garnku ustawionym na małym ogniu, wymieszać śmietanę i czekoladę, aż czekolada się rozpuści i będzie miała gładką konsystencje

Życie zaczyna się w kuchni
Czekoladowo- wiśniowy deser lodowy 168

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i kakao. Czekoladę rozpuszczamy w mleku w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy żółtkowej i stawiamy na małym ogniu ciągle mieszając, ale nie zagotowując. Śmietanę kremówkę ubijamy, a następnie powoli wlewamy przygotowaną masę czekoladową. Dodajemy pokruszone drobno 2 wafelki czekoladowe. Masę przelewamy do pojemnika po lodach i lekko zamrażamy mieszając ją co jakiś czas

Kuchnia w czekoladzie
Placki Ziemniaczane z Sosem Kurkowo- Śmietanowym 160

drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek . Gdy się zrumieni dodajemy kurki ( większe kroimy w kostkę ). Gdy grzyby przesmaż ą si ę wlewamy kremówkę , sok z cytryny, doprawiamy pieprzem, solą i szczypta tymianku oraz cukru. Podgrzewamy do momentu lekkiego zgęstnienia sosu (nie gotuj emy). Zdejmujemy z ognia i dodajemy kwaśną śmietanę . Gotowe placki ziemniaczane polewamy

Słodka Strona
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie 230

cukru + szczypta soli Masa serowa: 250 g twarogu półtłustego 400 g waniliowego serka homogenizowanego 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszku) Masa śmietanowa: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszku) Sos malinowy: 400 g malin (mogą być mrożone) 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej + 2 łyżki wody cukier

Smaki Na Talerzu
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI 182

minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po schłodzeniu okroiłam boki i wyjęłam z tortownicy. Ja swój jeszcze delikatnie polukrowałam lukrem marcepanowym: 2-3 łyżeczki pudru trzcinowego + kremówka + kilka kropli olejku migdałowego. Wszystko wymieszałam do uzyskania pożądanej konsystencji (u mnie dość gęste) i porobiłam wzorki na kruszonce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ciasto 3 bit 99

kilka razy jadłam u kogoś wreszcie przyszła pora na zrobienie u siebie.   Składniki: 400 g herbatników, puszka mleka skondensowanego lub gotowej masy krówkowej, 500-600 ml mleka śmietany kremówki 30% lub 36%, 1 łyżka cukru pudru, 100 g czekolady. Masa budyniowa: 750 ml mleka, 3 jajka, 3 czubate łyżki mąki pszennej, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 opakowanie cukru

Państwo Wojtczuk gotują
Rafaello ciasto przepis. 135

przepisów na ciasto rafaello - moja ulubiona wersja to ta na biszkopcie z białą czekoladą.  Rafaello Ciasto - przepis Składniki: biszkopt z 4 jajek ( biszkopt przepis ) 1/2 litra śmietany kremówki 2 śmietany śnieżki 2 białe czekolady 25 dag kokosu płatki migdałowe Sposób przygotowania: 1. Biszkopt pieczemy według przepisu ( Biszkopt przepis ).  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę

Pani domowa
Deser trzy czekolady. 109

Deser dla wielbicieli czekolady. Ma milion kalorii ale jest mega apetyczny!!!. Składniki:dla 4 osób 400 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Śmietanę dzielimy na trzy równe części .Pierwszą część wlewamy do garnka i podgrzewamy tak ,aby rozpuściła się w niej gorzka czekolada połamana na mniejsze kawałki – nie zagotowujemy!. Masę

Ladylaura.
Waniliowa panna cotta 137

mówi: " przez żołądek do serca", taka panna cotta będzie wyjątkowym poczęstunkiem, np. podczas romantycznej kolacji 14 lutego. Polecam!     Składniki: (na 2 porcje)   200 g śmietanki kremówki 30% 3/4 szkl mleka 4 łyżki cukru waniliowego 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki zimnej wody     Przygotowanie:   Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić na 2 minutki do napęcznienia

Nastoletnie Wypiekanie
Tort bezowy Lusette 138

blaty bezowe o śr 20 cm: 6 białek 30 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki maki ziemniaczanej Szczypta soli Krem: 1 tabliczka gorzkiej czekolady ½ litra śmietany kremówki 2 łyżki mascarpone 2 wafelki mleczne  Lusette 1 wafelek czekoladowy  Lusette Sposób przygotowania: Beza: Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli, stopniowo cały czas ubijając wsypuję

Wanilia i Kardamon