ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:247/1378)

Zupa z jarmużem i tortelloni 189

pietruszki 0,5 mniejszej cebuli 2 ząbki czosnku 2 garści młodego jarmużu (około 100 g) 2 płaskie łyżki mąki pszennej 0,5 szkl zimnej wody 0,5 szkl śmietany kremówki Do smaku: sól pieprz   Dodatkowo: tortelloni z grillowanymi warzywami serem i oliwą z oliwek hilcona Przygotowanie: Warzywa obrać. Marchew i pietruszkę pokroić w półplasterki. Seler w większe kawałki

Ala piecze i gotuje
Ciasto z galaretką z truskawek 405

skrobi kukurydzianej szczypta soli Galaretka truskawkowa 1,2 kg truskawek, świeżych 200 g cukru 3 łyżki soku z cytryny 14 listków żelatyny 300 ml wody Dodatkowo 300 ml śmietanki kremówki truskawki do dekoracji Ubij białka na sztywno. Utrzyj żółtka z cukrem i solą do białości i delikatare wymieszaj. Przesiej obie mąki i delikatnie połącz z masą jajeczną. Formę wyłóż pergaminem

codojedzenia
Prosty , torcik śmietankowo kakaowy 184

jajek (najlepiej białka i żółtka oddzielnie) 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia bita śmietana : 1 l słodkiej śmietany kremówki 30 % 2,5 łyżki żelatyny 4 łyżki cukru pudru Mąkę przesiewamy przez sitko ,żeby była pulchna .Następnie wybijamy do miski jajka , oddzielając żółtka od białek , białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę

Ogrodnik w podróży
Quiche serowo-cebulowy 125

łyżeczki soli 1 łyżka wody Nadzienie: 200 g sera (u mnie Pecorino i Cheddar) 2 (200 g-250 g) cebule 2 jajka 1 kubeczek (200 ml) smietanki kremówki 36% 1 łyżka oleju sól pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Ciasto: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, jajko, sól oraz wodę. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. 2) Przygotowane

Fitsweet.me
Ekspresowy deser kremowo-bananowy 1046

powstaje. Nie wierzycie? Sprawdźcie sami… Składniki (4 porcje): 1 duże opakowanie (64 g) budyniu śmietankowego 1,5 szklanki (370 ml) mleka 1 duży kubek (330 g) śmietanki kremówki 30% 12 sztuk (80 g) biszkoptów kakaowych „kocie języczki” 0,3 tabliczki (30 g) gorzkiej czekolady 2 banany 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 0,5 szklanki (125 ml) gorącej wody

Fitsweet.me
Sernik kajmakowy 169

piekarniku w 180 stopniach około 10 minut. odstawić do wystudzenia. Masa serowa 1 kg sera twarogowego 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1 puszka kajmaku 400 g 200 g śmietany kremówki 30% 1 budyń waniliowy Ser skręcić przez maszynkę lub zblendować. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ser i zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno, a następnie dodać do sera

O kuchni z uczuciem
tort bakaliowy z konfiturą figową 184

łyżki zimnej wody 3 łyżki oleju na przełożenie: 2 łyżki rodzynek garść suszonych śliwek 1/3 szklanki rumu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich słoiczek konfitury z fig 400 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu na dekorację: 300 g czekolady deserowej 3 łyżki mleka truskawki  świeże kwiatki (np. bez) Śliwki posiekać, wymieszać z rodzynkami i zalać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Shrek 157

cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa budyniowa: 900 ml zielonego soku 3 budynie waniliowe lub śmietankowe Masę śmietanowa: 660 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 zielone galaretki 250 ml gorącej wody Dodatkowo: 2 opakowania delicji 2 zielone galaretki np. agrestowe 500 ml gorącej wody Sposób wykonania:  Białka oddzielamy od żółtek

Cukiernia Pychotki
Tarta czekoladowa z Oreo i truskawkami 106

ilością masła i wykładamy zmiksowane ciastka z masłem. Palcami dokładnie wylepiamy dno i brzeg formy. Wstawiamy do lodówki na czas robienia kremu.  Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady  50 g masła truskawki do dekoracji Przygotowanie: Czekoladę topimy  w kąpieli wodnej razem z masłem.   Śmietanę ubijamy

bistro mama
Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną 129

wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno, a następnie podzielić na dwie części. Do jednej z nich wmieszać odpowiednią ilość różowego barwnika. Całość naprzemiennie przełożyć do worka cukierniczego. Muffiny udekorować bitą śmietaną

Di gotuje
Chrupiące tartaletki z cukinią baby i fasolką szparagową 150

tarty z cukinią: 4 cukinie baby (ok. 300 g) garść zielonej, młodej fasolki lub żółtej 20 g masła 1 pęczek dymki 1 pęczek szczypiorku 3 jaja 150 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka posiekanych listków świeżego oregano (z 1 sporej gałązki) 1 łyżka listków świeżego tymianku sól, pieprz Przygotowanie tarty z cukinią: Do misy malaksera włożyć wszystkie składniki ciasta (mąkę

Moja Delicja
Ciasto z truskawkami i galaretką 162

masą śmietanową i galaretką. Składniki Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 300ml śmietany kremówki 125g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Poza tym: 0,5 kg truskawek 2 galaretki […] Artykuł Ciasto z truskawkami i galaretką pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Masło orzechowe 200

suchego słoika i zamykamy. Przechowujemy w lodówce. Masło orzechowe świetnie nadaje się do smarowania pieczywa czy tostów, dzięki czemu może być oryginalną propozycją na śniadanie. Doskonale komponuje się z ciastami, kremami, zarówno z daniami słonymi, słodkimi, pikantnymi czy łagodnymi. Jego wyjątkowość polega nie tylko na wartościach odżywczych w nim zawartych, ale również wszechstronności zastosowania. Indeks glikemiczny orzechów laskowych wynosi

mojewypiekiinietylko
Indyk tikka masala z soczewicą i cukinią 75

imbiru sól i pieprz kolorowy danie 400g filetu z indyka tłuszcz do smażenia 1 puszka pomidorków 2 ząbki czosnku 1 średnia cukinia 150g soczewicy 1 marchewka 4 łyżki śmietany kremówki 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kolendry w proszku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól i pieprz Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę. Do naczynia wlać jogurt, dodać przyprawy i przełożyć pokrojonego indyka

Raj dla Podniebienia
Semifreddo z malinami i bezami 107

Przygotowuje się go bardzo szybko, potrzeba tylko czasu na mocne schłodzenie i już możemy uraczyć naszych gości niecodzienną porcją słodkości. Gorąco polecam! Składniki:  /inspiracja White Plate/ 450g śmietanki kremówki 100g bezów 3 czubate łyżki cukru pudru 2 jajka 1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub ziarenka z 1/2 laski wanilii 100g mrożonych malin 2 opakowania rureczek wafelkowych (użyłam Crispy Rolls Milky

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania