Składniki: Spód : ● 4 jajka ● cukier ● 1 kubek mąki tortowej ● 1 budyń z białą czekoladą ● 2 łyżki sypkiego niebieskiego maku Mus czekoladowy : ● 1 kubek śmietany kremówki ● 1 op serka mascarpone ● cukier ● 2 łyżki kakao ● 1 łyżka żelatyny ● 0, 5 kubka ciepłej wody ● 1 op bezików Do nasączenia biszkoptu: 50 ml limocello 2 łyżki żurawiny w formie dżemu Polewa
Luźna Kuchniaopakowanie (16 g) cukru waniliowego 2 łyżki (40 g) mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki (6g) proszku do pieczenia Polewa: 0,5 tabliczki (50 g) białej czekolady 2 łyżki śmietanki kremówki 30% Dodatkowo: 0,75 szklanki borówek 0,5 łyżki mąki pszennej 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: 1) Borówki umyć, delikatnie osuszyć i obtoczyć w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną
Fitsweet.medomowa o wiele lepsza i mniej słodka. Pachnąca świątecznym klimatem, dzięki cynamonowi i goździkom <3 Prosta w przygotowaniu z prostych składników. ~~PRZEPIS~~ mleko 0.5 l. śmietana kremówka 30 % 1/2 szkl. czekolada mleczna 100 g. kakao prawdziwe 1 łyżka goździki 2-3 szt. cynamon 1/2 łyżeczki bita śmietana do dekoracji Mleko przelewamy do garnuszka ( należy
Kuchnia Paulettesorzechów, czy też kawy, więc zastosowanie jest bardzo szerokie. Osobiście blendera używam też do innych czynności, nie tylko do koktajli – świetnie sprawdza się jako pomocnik przy sosach, zupach krem, cieście naleśnikowym i wielu innych potrawach! Nowoczesny i prosty w obsłudze Blender ma bardzo nowoczesny wygląd, pasujący do każdej kuchni. Uroku dodaje mu wyraźne pokrętło na przednim panelu, którym zmieniamy
Via Gustowersji wegańskiej. * * * Składniki (proporcja składników dla trzech osób: dwóch dorosłych i dziecko): 1 szklanka ryżu (nie polecam do tego dania takiego w woreczkach) 3-4 jabłka 250 g śmietanki kremówki 30% ( wersja wegańska: 1 puszka mleka kokosowego - 800 ml) cukier trzcinowy oraz 2 łyżeczki cukru białego kilka łyżek masła oraz do posmarowania naczynia żaroodpornego ( wersja wegańska: oliwa lub olej kokosowy
Kawa z mlekiemzrobić dzień wcześniej i schłodzić w lodówce przed podaniem. Składniki: 2 duże opakowania herbatników petit beurre (500 gram) 1 puszka masy kajmakowej (ja użyłam masę kukułka) 500 ml śmietany kremówki 30% 2 śmietan fixy 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka 250 g masła
Kuchnia u Bietkideser o polskich smakach to coś, co uniesie Wasze kąciki ust w słodkim uśmiechu. Koniecznie spróbujcie! :D Dyniowa panna cotta z musem jabłkowo-żurawinowym i migdałami Potrzebujesz: 300ml śmietanki kremówki 100ml mleka 200g dyniowego puree 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 3-4 łyżeczki cukru 2 szczypty mielonych goździków 1 szczypta mielonego cynamonu 1 szczypta mielonego imbiru
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWyłączamy mikser. Do rozpuszczonych i przestudzonych cukierków wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczką aby masa się nie zważyła, zahartowaną przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe. Gotową masę serową przelewamy na spód. Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy
VioletoweKucharzenieprzełożenia piernika – 1 łyżeczka cynamonu – 2 łyżki gorzkiego kakao – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 2 łyżki kawy zbożowej – 250 ml mleka – 1/3 szklanki śmietanki kremówki 36% – 100 g czekolady deserowej – masło i odrobina mąki do wysypania formy Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 175 st C. Keksówkę natrzyj miękkim masłem i wysyp mąką pszenną
nietylkopasta.plduże jabłka (świetnie sprawdza się odmiana Jonagold) 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego Dry Demerara DIAMANT 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu Krem: 0,5 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 opakowania (125 g) serka mascarpone szczypta cynamonu Dodatkowo: 2 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: 1) Płatki migdałów delikatnie podprażyć na suchej patelni. 2) Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić
Fitsweet.megarnuszka i zagotować. Całość zdjąć z palnika, dokładnie wymieszać z galaretką i delikatnie ostudzić (ale tak, aby masa mocno nie zastygła). Gotowym przełożeniem posmarować piernikowe blaty. Przygotować polewę. Kremówkę należy podgrzać, zdjąć z palnika i do garnuszka dodać posiekaną czekoladę. Po odczekaniu 2-3 minut całość dokładnie wymieszać, a następnie odstawić aż polewa lekko zgęstnieję Gotową polewą posmarować wierzch oraz
Di gotujeciasta, które mają u nas wielkie wzięcie. Zawsze mile widziane są szarlotka i ciasto z kremem więc ciasto 3bit również jest na liście bestselerów. W tym cieście jest kremowa masa budyniowa, lekka bita śmietana, słodki kajmak, a całość przełamuje lekko słony smak kruchych krakersów. Próbowałam robić to ciasto na zwykłych herbatnikach , ale to już nie to samo. Zdecydowanie krakersy pasują
Smaczna Pyzazimowe obiady . składniki: 3 duże ziemniaki 1 litr wody (lub bulionu) 1 cebula 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki 1/2 kg pieczarek 1 pęczek pietruszki 100 ml śmietany kremówki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz wykonanie: W dużym garnku gotuję wodę, do której wrzucam pokrojone w dość drobną kostkę ziemniaki. Na niewielkiej ilości oleju podsmażam posiekaną cebulę i dodaję
babka w formiejajka 185 g drobnego cukru do wypieków cukier waniliowy 1/2 szkl kwaśnej śmietany 18% Mus malinowy 650 g malin 3 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej 470 g śmietany kremówki 200 g świeżych malin (jako dodatek do musu) Dodatkowo galaretka malinowa Ciasto czekoladowe: mąkę, sodę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać
Pieguskowa KuchniaNadzienie serowe: 600 g twarogu mielonego z wiaderka, 3 łyżki cukru, 2 żółtka. Sos waniliowy: 3 żółtka, 4 łyżki cukru, ziarenka z 1 laski wanilii, 250 ml śmietany kremówki. Dodatkowo: cukier puder do posypania. Naleśniki zapiekane z sosem waniliowym to idealne danie, które można zaserwować zarówno na śniadanie jak i na obiad. Po upieczeniu naleśniki są i mięciutkie
Świat Domowej Kuchni