trudnym okresie gotowanie może być jednym ze sposobów spędzenia wolnego czasu, wykorzystajmy go zatem na przygotowanie nowych przepisów i wspólną degustację. Dzisiaj proponuję Wam prosty przepis na zapiekankę z kalafiora z żółtym serem i migdałami. Wielkie podziękowania dla personelu medycznego, który jest na pierwszym froncie walki z koronawirusem, walczy o nasze zdrowie i życie. Przygotowanie: 15 min. Gotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapostępując jak wcześniej układamy drugą warstwę. Wszystko zasypujemy serami. Śmietankę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej serki topione, do śmietanki dodajemy sól i pieprz, a następnie równomiernie polewamy nasz makaron. Zapiekankę pieczemy przez 45 minut w 180 s C. Smacznego
Krylowa KuchniaPodczas robienia zakupów włożyliśmy do koszyka kilka bakłażanów, jeszcze bez konkretnego pomysłu na ich wykorzystanie. Musaka z bakłażanem to danie, który wybraliśmy spośród zgromadzonych przepisów. Moussaka
niecodziennikparyZapiekanka bez glutenu i laktozy. Zdrowa, pożywna z dużą ilością cennych składników. Zrobiłam ją na ryżu brązowym bo jest zdrowszy. Warzywa dodałam takie jakie miałam w lodówce i są dostępne o tej porze roku. Uwielbiam fasolkę, i ciszę się że zimą można się nią cieszyć w postaci mrożonek. składniki : 2 woreczki ryżu brązowego 1 cebula 1 por biała część
wesoła kuchniaDziś propozycja obiadowa. Smaczna a przede wszystkim szybka. W zasadzie co dodamy i tak będzie smacznie. Zapraszam na zapiekankę. Składniki; 25 dag ryżu basmati Skworcu 2 łyżki majonezu 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka Skworcu sól Morska Skworcu do smaku pieprz kolorowy Skworcu do smaku 4 połówki marynowanej papryki 4 ogórki
Radość kipiąca uśmiechem.Jedliście już taką wersję gołąbków? To zapiekanka gołąbkowa, czyli dekonstrukcja znanych, lubianych gołąbków. Smak pyszny, obiad bardzo syty i robi się go chyba łatwiej i szybciej niż tradycyjne gołąbki. To może być dobre wyjście dla osób, które za gołąbkami nie przepadają, bo tu bardziej pierwsze skrzypce gra farsz mięsny niż kapusta. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikRyż z warzywami i kurczakiem to danie w stylu chińskim. Zazwyczaj kupujemy je w barach szybkiej obsługi, ja pokażę Wam jak zrobić jego domową wersję aby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapiekanki makaronowe to wspaniały pomysł na wyczyszczenie lodówki czy spiżarki z resztek produktów. Są przede wszystkim szybkie w przygotowaniu, pożywne i spokojnie można przygotować je na dwa dni. Ja przygotowania mojej zapiekani wykorzystam kawałek brokuła marchew oraz pomidorki koktajlowe. Do tego szybki i smaczny sos serowy i przepyszny obiad gotowy ! Składniki: 400g dowolnego makaronu, ugotowanego al dente kawałek brokuła, podzielonego
Życie ze smakiemopakowania sera feta 4 jajka 100 g mąki razowej 300 g ziemniaków pieprz, jarzynka Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki i przez 10 minut gotować na parze. … Czytaj dalej Zapiekanka z brokułem, fetą i ziemniakami
czarrna od kuchnijest tak, że mimo głowy pełnej pomysłów obiadowych czasami człowieka ogarnia tak pustka, że nie wie co zrobić na obiad. I tak w poszukiwaniu pomysłu inspiracji trafiłam na tę zapiekankę . Okazało się mam wszystkie składniki na zapiekane klopsiki z ziemniakami i były następnego dnia obiad. Pyszny, nietrudny i niedrogi obiad. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikUgotowane ziemniaki ugniatamy i przykrywamy nimi warzywa. Zapiekamy, aż ziemniaki się przyrumienią (w moim piekarniku było to 15 minut). Przed podaniem posypujemy startym parmezanem oraz tymiankiem. Smacznego :) Artykuł Zapiekanka pasterska z czerwoną fasolą, pomidorami i parmezanem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogapraszam Was na l asagne z wędzonym łososiem i szpinakiem z dodatkiem kremowego sosu beszamelowego. Delikatna, aromatyczna, wprost rozpływająca si ę w ustach zapiekanka makaronowa, kt ó rej nie spos ó b odm ó wić ;) Polecam serdecznie i życzę mi ł ej niedzieli! **** Oggi voglio condividere con Voi la ricetta per lasagne
La grande e la piccola cuocaFajny obiadek, polecam. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulkę i smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso mielone i posiekany czosnek. Smażyć do momentu
Kuchnia Pokoleńfalse false false PL X-NONE X-NONE Bazą dzisiejszego dania będzie topinambur - dość egzotyczne warzywo (przynajmniej dla nas) o specyficznym smaku. Jeśli jeszcze nie próbowaliście - gorąco zachęcamy. Zapiekanka warstwowa z topinamburem i pieczarkami SKŁADNIKI: - ok 500 g topinamburu - 250g pieczarek - 1 duża papryka czerwona - 2 papryczki jalapeno - 200g zielonych oliwek w puszce - 250g sera żółtego - 250g przecieru pomidorowego
Związek na patelni