Ciastka francuskie z budyniem i marmoladą

Ciastka francuskie z budyniem i marmoladą

Ciastka francuskie z budyniem i marmoladą

  Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego (2 płaty, każdy o wymiarach 25 x 42 cm); 400 g śmietanki 30 %; 1 budyń waniliowy bez cukru (40 g); 1/3 szklanki białego cukru; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g); 1 jajo; 300 g marmolady (u mnie różana). Dodatkowo: Papier do pieczenia. Sposób przygotowania: Jajo wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Połowę śmietanki (200 g) wlać do garnka. Dodać cukier i cukier wanilinowy, i gotując na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, doprowadzić do wrzenia. Pozosta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , budyń, francuskie, jabłka, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto, ciasta z kremami, jabłka prażone, ciastka z ciasta francuskiego, ciasteczka, ciasteczka z marmoladą, ciastka kremówki, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasteczka waniliowe, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.