wrażenia ekstremalne, to polecamy spirytus. Likier Słony Karmel Potrzebujemy: dwie puszki masy kajmakowej Gostyń (smak kajmak, żadne czekolady) czekoladę Karmelove Wedel (wersja bez chrupek i orzeszków) 500 ml śmietanki kremówki 30% Łaciata 350 ml mleka 3,2% 1 l wódki czystej – ja użyłam J.Baczewski, bo akurat stał w barku taki samotny 200 ml spirytusu – proszę się głęboko zastanowić sól morska
ladykitchenkrem z mascarpone. 16. Na wierzch ciasta położyć wystudzoną bezę. Można pokroić bezę na równe kawałki przed wyłożeniem na wierzch, tak jak to się robi z ciastem francuskim w kremówce. Wtedy ciasto będzie się znacznie łatwiej kroiło. 17. Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny. 18. Podawać z kawą lub herbatą. Smacznego
W mojej kuchnimuszę nieskromnie dodać ;-) Spód i wierzch ciasta stanowią blaty z ciasta półfrancuskiego, w środku jest masa czekoladowa z wiśniami ze słoika, przykryta masą śmietankową na bazie serka mascarpone i kremówki, a całość delikatnie posypana cukrem pudrem. Najwięcej czasu zajmuje zrobienie ciasta, ale bez przesady, nie aż tyle, co typowego francuskiego. W porównaniu z tym drugim jest wręcz ekspresowe. Bazowałam
Arabeska waniliowaszkl. mąki ziemniaczanej 1 masło -250g 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 6 jaj 2- łyżki kakao Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 2-3 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka masła szkl. o pojemności 250 ml Wykonanie Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na gładką,puszysta
mojej kuchnirozpuszczonej w 1/3 szklanki gorącej wody 6 łyżek cukru pudru Wykonanie Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody,odstawić do tężenia. Żelatynę rozpuścić. Połączyć tężejącą galaretki z żelatyną ,wymieszać dokładnie. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, a następnie dodawać porcjami zmielony ser. Dodać tężejące galaretki ,wymieszane z żelatyną .Miksować na gładka masę -ja zblendowałam. Dodatkowo - słoiczek dżemu,lub pasty owocowej Składniki pół
mojej kuchniorzechów włoskich 100g wiórków kokosowych 400g mąki 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki sody, 1 łyżeczka soli 1 łyżeczk a proszku do pieczenia olejek pomarańczowy 80-100ml śmietanka kremówka 30% 30dag s erek śmietankowy for ma 24x35 Wykonanie Ubić jajka z cukrem ma puszystą gładką masę .Nadal ubijając na wysokich obrotach dodać strumieniem olej
mojej kuchniżurawiny - błyskawiczne do przygotowania ciasteczka. Bez jajek, uroczo się prezentują i są super smaczne. Składniki: 30 g mąki orkiszowej jasnej 60 g masła 2 łyżki ksylitolu/miodu 25 ml śmietany kremówki 100 g suszonej żurawiny 100 g migdałów w płatkach Przygotowanie: w rondelku rozpuścić masło ze słodzidłem, następnie dolać śmietankę i ostudzić w misce połączyć bakalie z mąką. po czym wlać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia to pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach deser z serekiem mascarpone, śmietaną kremówką i galaretką, posypany wiórkami kokosowymi. Jest to idealna propozycja na każdą okazję, domowe przyjęcia, czy podwieczorek do kawy. Miłośnicy kokosu i mascarpone będą zachwyceni jego smakiem. składniki na formę 28 x 22 cm 300 g podłużnych biszkoptów 2 galaretki
Smakowite Daniabędzie pyszne. Składniki (na 3-4 porcje): 700g wołowiny 250g małych pieczarek 2 średnie cebule 4 ogórki kiszone 700ml bulionu wołowego 100ml białego wina – opcjonalnie pół szklanki śmietanki kremówki 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka ostrej musztadry 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku 3-4 łyżki oleju Cebulę obieramy, przekrawamy i kroimy w większą kostkę
Smaczna Stronajakości sera białego, dwukrotnie mielonego, nie z wiaderka - 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej - 12 dag masła - 15 dag cukru pudru - 4 łyżki kwaśnej śmietany - 1/2 szklanki słodkiej śmietany kremówki 30-36% - wanilia - sok z połowy cytryny plus skórka otarta z całej cytryny (uprzednio sparzona wrzątkiem ) Lukier cytrynowy: - 1/2 szklanki cukru pudru - sok z cytryny Dobrej jakości przyprawy i bakalie
Apetyczna babeczkamleka 90 g masła 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli 1 jajko roztrzepane nadzienie 300 g orzechów włoskich 150 g brązowego cukru 120 g śmietanki kremówki 4 łyżki rumu 1 łyżeczka cynamonu 1 białko Wykonanie: Ciasto : w wysokim naczyniu mąkę wymieszać z drożdżami, dodać cukier, sól, mleko i resztę składników. Wyrabiać ciasto, aż będzie elastyczne
Raj dla Podniebieniamasła 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany Nadzienie: 500 g suszonej śliwki 4 jajka 70 g brązowego cukru (albo ksylitolu) sok i skórka z połowy pomarańczy 130 ml śmietanki kremówki Przygotowanie: Do miski przesypać mąkę, dodać cukier i pokrojone w kostkę masło – rękami wyrobić na kruszonkę. Dodać żółtko i śmietanę, zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na godzinę. Śliwki zalać
Cooking for Emilyłyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 25 dkg masła bez soli Bita śmietana: 1 galaretka cytrynowa (75 gr) 200 ml wody 500 ml smietany kremówki (36%) 20 dkg podłużnych biszkoptów Dodatkowo: czekolada do posypania ciasta. Jak przygotować Rajską Fantazję . Biszkopt : do miski włożyć białka jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywno. Do ubitych białek
mecookskoniaku czerwony pieprz 2 listki laurowe 3 goździki 2 marchewki 1,5 dag suszonych grzybów 2 łyżki oleju 1 czubata łyżka mąki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 100 ml śmietany kremówki sól pieprz natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie Mięso umyłem , osuszyłem , pokroiłem w kostkę. Przygotowałem marynatę : posiekałem cebulę , wymieszałem z winem , ostem, koniakiem, czerwonym pieprzem, listkami laurowymi i goździkami. Marynatą zalałem
R'n'G Kitchen