ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:234/1378)

Własny ogródek na balkonie. Prosty deser z owocami. 129

kokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na granolę dokładnie wymieszać ze sobą (najlepiej rękoma). 2) Następnie wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. 3) Piec

Fitsweet.me
Migdałowiec ciasto bez pieczenia 143

ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki itp. Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 250 g masła 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 150 g płatków migdałowych Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie

O kuchni z uczuciem
Gnocchi z borowikami w kremowym sosie śmietanowym 171

duża cebula 2 – 3 ząbki czosnku olej roślinny do smażenia czubata łyżka listków świeżego tymianku sól, świeżo zmielony czarny pieprz 150 ml białego wina 150 – 200 g śmietany kremówki Wykonanie: Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj. Grzyby mocz w chłodnej wodzie przez około 1/2 godziny. Następnie odsącz je na sitku. Borowiki umieść na suchej patelni i podgrzewaj je przez

Moja pasja smaku
Sernik z mango i białą czekoladą 134

rozpuszczonej i lekko przestudzonej czekolady wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczka aby czekolada się nie zważyła. Zahartowana czekoladę przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz zblendowane, obrane świeże mango.  Gotową masę serową przelewamy na spód. Na wierzchu rozkładamy jeszcze kilka pokruszonych ciastek oreo. Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie

VioletoweKucharzenie
Deser „Ziemia z robakami” 102

ciasteczek oreo/neo 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki słodkiego kakao 1-2 łyżki cukru pudru do smaku żelkowe robaki Ciasteczka mielimy na piasek. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec łączmy z serkiem mascarpone i słodkim kakao, miksujemy tylko do połączenia. Do powstałej masy dodajemy połowę zmielonych ciasteczek, mieszamy łyżką. Masę przekładamy do dwóch dużych

Smaki Na Talerzu
Delikatna zupa drobiowa z zielonym groszkiem 87

groszku biała część pora 1 kostka bulionowa drobiowa dla wzmocnienia smaku ( można pominąć jak ktoś jest ich przeciwnikiem , ja rzadko ale czasem korzystam ) 2 l wody 4 łyżki śmietany kremówki , słodkiej 30 % sól , pieprz do smaku Kawałki kurczaka i korpus dokładnie płukamy i przekładamy do garnka . Wlewamy wodę , dodajemy pokrojoną drobno cebulę , pora , kostkę bulionową i sól do smaku . Gotujemy

Ogrodnik w podróży
Sernik Dyniowy z Polewą Miodową i Orzechami 207

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki zmielonych goździków 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Polewa: 180g naturalnego miodu 80g masła 6-7 łyżek gorącej śmietanki kremówki 30% 100g posiekanych orzechów włoskich Spód: 1. Do blendera przełożyć herbatniki, zmiksować i przełożyć do miski. Następnie w blenderze zmiksować dość grubo orzechy i przesypać je również do miski. Dodać

Mała Cukierenka
Sernik miodowo-orzechowy 147

Polewa i posypka: 100g orzechów włoskich  100g czekolady mlecznej  1 łyżka masła orzechowego 2 ciastka owsiane 1. Twaróg miksujemy z jajkami, miodem, masłem orzechowym, mąką i kremówką. Miksujemy wyłącznie do połączenia składników by nie napowietrzać masy.  2. Na tortownicę 22cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wylewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 60 minut

Szefowa kuchni
Bee.pl - szeroki asortyment i najlepsza jakość produktów 133

osób z problemami trawiennymi.Zawierają witaminę A,B1,B2 wapń, mangan. Dodają organizmowi niezbędnej energii. 1kg 8,99zł. 6. Pasta orzechowa- 500 g 10,99zł. Idealna do deserów, ciast, kremów. 7.Olej kokosowy- idealny do pieczenia i smażenia,dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych nadaje się do przyrządzania potraw na zimno. 900ml 18,99zł.    Najlepszy sklep internetowy - klik https://www.bee.pl

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Prince Polo bez pieczenia + film 967

łyżką. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników dokładnie rozprowadzamy masę mleczną. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na warstwie ciastek i równomiernie ją rozprowadzamy a na wierzch ciasta ścieramy na tarce o małych oczkach gorzką

Smakowite Dania
Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki 101

polędwiczek wieprzowych 1 łyżka świeżego rozmarynu pieprz ziarnisty, np. czerwony sól morska klarowane masło Purée marchwiowe : 4  marchewki 1 łyżeczka masła 2 cm świeżego imbiru 50 ml śmietany kremówki 36 % sól Purée gruszkowe: 4 gruszki 1 łyżka masła 1 gałązka rozmarynu 100 g sera mascarpone szczypta gałki muszkatołowej pieprz sól Dodatkowo: garść jeżyn do podania świeże zioła do podania

Food Square
Bułki śmietankowe odrywane 357

Blaszkę 24cm x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.(tylko dno) i ułożyć bułki. w odstępach. Nakryć i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Dodatkowo 1 białko 100 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru Białko roztrzepać i posmarować delikatnie bułki z wierzchu. Smietanę wymieszać z cukrem i wlać w szpary miedzy bułkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

O kuchni z uczuciem
Polędwiczki wieprzowe z grzybami 121

suszonych grzybów • 1 polędwiczka wieprzowa (500 g) • 1 mała cebula • 1 łyżeczka suszonego oregano • 2 łyżki oliwy • 1/2 łyżki masła • 2 łyżki brandy lub whisky (opcjonalnie) • 100 ml śmietanki kremówki 30% • 2 łyżeczki musztardy • 1 łyżka sosu sojowego • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Przygotowanie : Pokrojone na plasterki suszone grzyby zalać 1 szklanką wody i zostawić na noc do namoczenia. Polędwiczkę

KUCHNIA POLSKA
Medaliony z polędwicy zawijane w boczku 134

łyżki miodu pół szklanki czerwonego słodkiego wina Składniki - serowy sos : 100 gr serka topionego śmietankowego (bez dodatków) 50 gr sera pleśniowego typu Lazur 150 ml bulionu 100 ml śmietany kremówki  łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Składniki - medaliony z polędwicy : 1 polędwica wieprzowa  ok 12 plastrów boczku ok łyżki oliwy z oliwek  1,5 łyżki masła klarowanego

Mechanik w kuchni
Noc w Wenecji -ciasto 475

połączenia się składników. Ciasto wlać na ciasto kokosowe. Piec około 25-30 minut w 180 stopniach C Wyjąć ciasto z piekarnika i wystudzić. Masa śmietanowa 800 g śmietany kremówki (36%) cukier puder według własnego smaku dałam 1/2 szklanki 4 łyżeczki żelatyny Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i odstawić do napęcznienia., a następnie podgrzać ją w mikrofali , ale nie gotować

O kuchni z uczuciem