ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:240/1378)

Ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka 120

czasu do czasu , nikomu w biodra nie wejdzie Polecam ! Składniki na średnią blaszkę : 1/2 niezbyt dużego kalafiora 5-6 ziemniaków 200 ml słodkiej śmietanki ( ja używam , grzesznej kremówki 30 % ) 1/2 kostki masła 2 łyżeczki granulowanego , suszonego czosnku 1 płaska łyżeczka , mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku Ziemniaki obieramy i skrawamy na mandolinie do warzyw , na bardzo cieniutkie plasterki , takie

Ogrodnik w podróży
Rolada z karkówki z sosem chrzanowym 225

mieszamy. Gdy się zagotuje i zacznie skwierczeć dolewamy powoli płyn – jednocześnie intensywnie mieszając. Całość powinna szybko gęstnieć. Po wlaniu całość płynu zagotowujemy sos – ciągle mieszamy. Dolewamy kremówkę i dodajemy chrzan. Przyprawiamy do smaku cukrem, sokiem z cytryny i ewentualnie odrobiną soli. Roladę z karkówki kroimy na plastry. Podajemy z sosem chrzanowym. Ja do obiadu podałam dodatkowo puree ziemniaczane

Poezja smaku
SERNIK CREME BRULEE Z KANDYZOWANYMI POMARAŃCZAMI 198

połączenia składników ( nie napowietrzamy masy ). Przelewamy do tortownicy, pieczemy w kąpieli wodnej przez ok. 50 minut w 150C. CREME BRULEE: Przygotowujemy je ok. 30 minut przed końcem pieczenia. Kremówkę gotujemy z drobnym cukrem i ziarnami wanilii. Wyłączamy. Żółtka miksujemy kilkanaście sekund ( tak, by się rozbełtały, ale nie napowietrzyły ), a następnie cieniutkim strumieniem wlewamy gorącą śmietankę cały czas mieszając łyżką. CAŁOŚĆ

Ostra na Słodko
KOKOSOWY SERNIK NA WAFELKACH 440

tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie  ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, dodajemy sok z cytryny. Wykładamy na sernik, wyrównujemy. Na patelni podprażamy wiórki z cukrem, posypujemy wierzch sernika

Z Majeczką w kuchni
Sernik na zimno z bananami 160

Save Print sernik na zimno z bananami Czas przygotowania:  2 godziny Czas gotowania:  Całkowity czas:  2 godziny   Składniki 5 bananów 600g serka homogenizowanego 250ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki żelatyny 200g masy kajmakowej 2 galaretki cytrynowe 4 łyżki cukru pudru paczka biszkoptów Przygotowanie Zagotowujemy ⅓ szklanki wody i rozpuszczamy w niej 2 łyżki żelatyny. 3 banany

zjem to blog kulinarny
Zielony krem z pora i groszku 157

łagodnym zielonym groszkiem. Krem podany z ptysiowym groszkiem lub ziołowymi grzankami smakuje znakomicie i jest bogactwem witamin. Składniki: 500g pora 1 szklanka zielonego groszku 2 łyżki masła 200g śmietany kremówki 200g serka topionego śmietankowego 750ml bulionu drobiowego szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Wykonanie: 1. Por oczyścić i pokroić w talarki, zeszklić na maśle i dodać groszek. Zalać bulionem i gotować

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z mango 140

Polecam do kawy i zapewniam że na kawałku nie poprzestaniecie. spód: 170 g ciastek 2 łyżki kakao 50 g masła sernik: 75 dkg sera twarogowego półtłustego 250 ml śmietany kremówki 30 % 250 ml jogurtu greckiego 4 jajka 1 budyń 2/3 szklanki cukru pudru 1 cytryna 1 mango galaretka: 1 mango duże 1 łyżeczka czubata żelatyny 2 łyżki jogurtu greckiego

wesoła kuchnia
Deser kokosowo-kajmakowy 694

deserów. Na dno każdego z nich wsypać po około 2 łyżek ciasteczek. Wyrównać warstwę. Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Kiedy czekolada będzie już płynna, dodać 100 ml śmietany kremówki. Wymieszać razem. Podgrzewać jeszcze przez chwilę. Następnie wlać do pucharków po 2 łyżki masy czekoladowej. Wstawić do lodówki. Do dość dużej miski przełożyć 6 żółtek i 3 łyżki cukru pudru

Świat Domowej Kuchni
Ciasto Kinder Country 134

ubić na sztywno, a następnie zmiksować z serkiem mascarpone i na końcu delikatnie połączyć (łyżką) z preparowaną pszenicą. Przygotować masę ciemną. Czekoladę mleczną również roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z rozpuszczoną czekoladę. Formę wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć herbatnikami. Na ciastkach kolejno ułożyć masę jasną, ponownie warstwę herbatników oraz masę z czekoladą mleczną

Di gotuje
Bliny pszenne z ubitą śmietanką 110

gęste, jak dobra śmietana ”. ok 500 ml ciepłego mleka, 10 g suchych drożdży (używam suchych drożdży, jest mi wygodniej) , 750 ml mąki pszennej krupczatki, 2 jajka, 120 ml śmietany kremówki, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, „ Ciasto najlepiej rozczynić na 4 – 6 godzin przed wydaniem ”. 400 ml ciepłego mleka wymieszać z drożdżami i 560 ml mąki. Przykryć ściereczką i odstawić

królestwo garów
Pralinki czekoladowe 130

jeszcze 9 dni, a poza tym jest to z pewnością chyba najważniejsze ŚWIĘTO każdego łasucha, w tym mnie. Na około 15 pralinek/trufli, jak kto woli : ok 100 ml śmietanki kremówki Tabliczka czekolady gorzkiej pół tabliczki czekolady mlecznej łyżeczka masła 3-5 łyżki wódki lub rumu kakao i kilka orzechów włoskich Zaczynamy od zagotowania śmietanki, następnie zdejmujemy z ognia i wrzucamy

Pora na pora
Solony Kajmak i Cukierki Toffi 174

przepis, bo i Wy chętnie przygotujecie takie cukierki dla siebie lub swoich pociech. No to lecimy z przepisem! Składniki (wyszło pół średniego słoiczka): 200 ml mleka 200 ml śmietanki kremówki 36% 120 g cukru lub ksylitolu szczypta soli Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieściłam w garnku, zamieszałam i postawiłam na średni płomień. Do pierwszego wrzenia stałam przy garnku, bo autorka uprzedziła

Blondynka Gotuje
Francuska zapiekanka ziemniaczana gratin dauphinois 165

żeby uzyskać piękny, zrumieniony top. A więc… do dzieła. Kuchnia francuska i francuska zapiekanka ziemniaczana gratin dauphinois czeka :) Składniki: 1 kg ziemniaków 1-2 ząbki czosnku 250ml śmietany kremówki sól, pieprz, gałka muszkatołowa mielona masło ok. 100g sera gruyer tartego albo parmezanu, ewentualnie żółtego Wykonanie: Płaskie naczynie żaroodporne smarujemy zmiażdżonym czosnkiem, a następnie obficie masłem. Ziemniaki obieramy i ścieramy

Pociąg Do Kuchni
GORĄCA CZEKOLADA Z WINEM 157

się idealnie... Zaskoczcie zatem swoją drugą połówkę tym przepysznym afrodyzjakiem... 💕 SKŁADNIKI (na 2 duże porcje lub 4 małe): 1,25 szklanki mleka  0,75 szklanki śmietany kremówki 36% 1,5 tabliczki czekolady (użyłam pół na pół mleczna i gorzką - można użyć samej gorzkiej) 0,75 szklanki wina (użyłam czerwonego półwytrawnego, może być również wytrawne lub  białe

Słodko-Słony Świat Ilony
CIASTO PIJANA ZAKONNICA 165

przepisu na opakowaniu, cały czas miksując dolewać galaretkę, aż składniki się połączą, masę przełożyć biszkopt polany ponczem biszkopt. Polewa Składniki na polewę rozpuścić na małym ogniu. Schłodzona, polewą polać kremówkę. Ciasto schłodzić w lodówce. rrarossa@gmail.com

RAROSSA